Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Design/Trendy

Decoland slaví 10 let a představuje novou expozici, kolekci, nové značky a nový katalog pro sezonu 2013-2014

Showroom Decoland vítá aktuální sezonu ve velkém! K letošnímu desetiletému jubileu si Decoland nadělil novou expozici showroomu na Vinohradech a samozřejmě i nový katalog plný zbrusu nových designových lahůdek.

Zdroj: DECOLAND

Interiér vinohradského showroomu tak kromě prověřených značek, jako je Alessi, Scavolini, Cattelan či Presotto nově zdobí nábytek do obývacích pokojů italského chytrého designového nábytku Calligaris, který zaujme milovníky čistých linií pro městské bydlení, kuchyně a nábytek z masivního dřeva rakouské značky Team7, jehož minimalistické a precizní zpracování s úctou k jedinečnosti dřeva a přírodě obecně bylo oceněno mnoha designovými cenami, jako je Red Dot Award či Good Design Award  a švýcarský sedací nábytek De Sede známý svým vytříbeným a elegantním stylem zpracování s citem pro detail, představující lety prověžené a osvědčené postupy kombinované se zcela nadčasovým a moderním designem.

Výchozí reklama

Zástupci Decolandu si nové přírůstky do své designové stáje nevybrali náhodou, jak nábytek Calligaris, tak Team7 i de Sede mají zcela charakteristický designový potenciál. Filosofie Team7, rakouské značky kuchyní a nábytku do jídelen, obývacích pokojů, ložnic a dětských pokojů, je založena na respektu k jedinečnosti a neopakovatelnosti dřeva, jeho struktury a kresby v kombinaci s posledními trendy v oblasti designu a inovativními výrobními postupy. Team7 nabízí vše od kuchyní, jídelních stolů, židlí přes řadu home entertainment zaměřenou na televizní sestavy a stolky, konferenční a psací stoly, až po postele, komody, skříně či knihovny.

Nábytek Team 7 je vyroben z ořechového, třešňového, dubového, javorového, bukového a olšového dřeva. Stromy samotné a jejich charakter jsou pro Team7 inspirací k jejich dalšímu zpracování a lakování, kdy je zcela přiznána a zachována jeho unikátní kresba a struktura. S každým kusem nábytku Team7 se svými součky a letokruhy si tak člověk pomyslně přináší kousek přírody k sobě domů. Nábytek je vyroben bez použití formaldehydů, aby dřevo mohlo dýchat, povrch je ošetřen oleji. Díky tomu je nábytek Team7 zcela „zdravým“ společníkem i například pro alergiky. Team7 klade důraz na pečlivou kontrolu dřeva před výrobou, třídění probíhá ručně a následně je opracováváno tesaři a truhláři. Všechny spoje jsou dřevěné, minimalizuje se použití kovu a dřevěné panely a desky pocházejí výhradně z výroby Team7. Italský nábytek do obývacích pokojů původně italské rodinné firmy Calligaris s podtitulem „Italian smart design/italský chytrý design“ zase zaujme milovníky nekomplikovaného avšak vytříbeného městského stylu bydlení a nabízí nespočet stolků, židlí, křesílek či komod s chytrými úložnými řešeními v různých materiálech a barvách a s výraznou designovou tváří.

Švýcarská prémiová značka koženého sedacího nábytku de Sede naopak osloví ty, kdo preferují precizní ruční zpracování, nadčasový design, eleganci a nestárnoucí materiály. De Sede nabízí skutečné nábytkové klenoty, které jsou zcela současnou a moderní interpretací těch nejlepších a nejosvědčenějších postupů v nábytkovém designu.

Decoland na pražské designové mapě zasadil za deset let existence několik zásadních především italských značek nábytku a doplňků, jako je jako je Alessi, Scavolini Presotto, Valentini, Milano Bedding, Ditre, Moretti Compact a nově Team7, Calligaris a de Sede a od roku 2003 bojuje za zlepšování designového povědomí a kultury bydlení v České republice. Showroomy Decoland Design Interiors jsou situované v Praze na Vinohradech a v Průhonicích. Decoland také uvedl na český trh dánský nábytek a doplňky BoConcept se značkovými showroomy ve Vodičkově ulici v Praze, Brně -  Modřicích, Ostravě a zcela nově v pražském Centru Černý Most.

Více informací na:

Zdroj: žena-in.cz

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
0.0/5 (0 hlasů)

Hodnocení článku

0.0/5 (0 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu