Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Design/Trendy

Design: Bořek Šípek vytvořil nábytkovou kolekci Archilles

Architekt a designér Bořek Šípek ve společném projektu s výrobní společností Jan Ficek Dřevovýroba s.r.o. vytvořili nábytkovou sérii ARCHILLES.

Ukázka z kolekce Archilles s názvem "Helena" (1600x500x930mm, korpus + sedačka)
Zdroj: archilles.eu

Kolekce ARCHILLES byla představena v Praze v Obecním domě 10. června 2013, a následně se přesunula na výstavu do Karlových Varů, do Muzea Karlovy Vary, kde byla do 1. září 2013. Nyní je čerstvě otevřen nový showroom na adrese: Show Room, Diamond Point, Mánesova 28, 120 00 Praha 2.

Výchozí reklama

Bořek Šípek navrhl kolekci intarzovaného nábytku pro úspěšnou českou rodinnou firmu Jan Ficek Dřevovýroba. ARCHILLES je limitovanou kolekcí vysoce kvalitního intarzovaného nábytku z přírodní dýhy v kombinaci s masivními prvky. Inspirací pro kolekci ARCHILLES se stal Homérův epos Illias o dobývání města Troje řeckými bojovníky. Výrobce i designér se snažili navázat na to nejlepší z české poválečné nábytkářské výroby s využitím současných moderních technologií.

Bořek Šípek je v České republice známý především jako sklářský výtvarník a hradní architekt prezidenta Václava Havla, ale je také autorem rozličných kusů nábytků, ať už jsou to židle, křesla, pohovky, knihovny nebo kabinety. K nábytku se vrací i nyní. Novou výzvou se pro něj stal luxusní dýhový nábytek s masivními prvky, který navrhl pro chrudimskou firmu Jan Ficek Dřevovýroba. Společnost JFD je jedním z největších evropských výrobců sesazenek z přírodních dýh. Propracované technologie umožnily využít laserem řezané vysoce kvalitní dýhy ze všech známých druhů dřeva a vytvořit tak originální intarzovaný nábytek. Jan Ficek si přál obnovit jeho složitou výrobu a dokázat tak, že pro jeho firmu je úkolem, se kterým se dokáže se ctí vypořádat a přinést na trh luxus, který zde tradičně býval. Oslovil tedy Bořka Šípka, designéra, který patří už dlouhá léta mezi špičku ve svém oboru, aby byl výsledek tak kvalitní, jak je to jen v současnosti možné.

ODKAZY:

Zdroj: iprosperita.cz

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu