Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality » Novinky

TWIN, s.r.o.: Systém XINNIX je revolučním řešením dveří se skrytou zárubní

Společnost TWIN patří na českém a slovenském trhu k předním dodavatelům dveřních kování a doplňků. Úspěch firmy vychází z rozsáhlé nabídky a exkluzivního designu výrobků, který upoutává pozornost nejen architektů a stavebních odborníků, ale i široké veřejnosti. Důraz na design a neotřelá technická řešení jsou vždy výzvou, což prokázala firma představením univerzálního systému skrytých zárubní XINNIX u příležitosti veletrhu WOOD-TEC 2013 v Brně.

Univerzální systém XINNIX pro dveře se skrytou zárubní představuje nový krok v interiérovém designu
Zdroj: TWIN s. r. o.

Nároky na utváření interiérů obytných a komerčních budov nejsou spojeny pouze s funkčním provedením, ale stále častěji je kladen důraz na estetickou stránku řešení. Skrytá zárubeň XINNIX v sobě spojuje obě tato hlediska. Revoluční designová novinka umožňuje instalovat pohledově atraktivní dveře zabudováním skrytých zárubní do stěny, takže dveře vytvoří prakticky jednolitou hladkou pohledovou plochu s okolní stěnou. Dveře prozrazuje pouze úzká linka na obvodu. Po takovém technickém řešení již dlouho architekti a stavební odborníci snili a volali, protože nabízí další neotřelé možnosti realizace interiérů bez rušivých prvků, jakými dveřní zárubně často jsou. Neviditelné zárubně dodají interiéru úžasnou eleganci a nadčasovost. Barvu či dekor dveří mohou zákazníci sladit s okolní stěnou a získat tak dveře na první pohled neviditelné. Opticky ale také mohou naopak dveře zvýraznit a vytvořit tak netradiční dekorativní prvek. Pak stačí dveře volbou barvy či dekoru vůči okolí zvýraznit a podtrhnout.

Systém skrytých zárubní XINNIX je skutečně univerzální. Uplatní se bez omezení pro dveře otevírané ven i dovnitř stěny a není ani omezen materiálem stěny – může se montovat do sádrokartonových i zděných stěn o tloušťkách nad 65 mm. Podle typu skrytých zárubní mohou zákazníci volit dveřní křídlo v rozsahu šířek od 600 do 1000 mm, přičemž samozřejmostí je nabídka kování pro výšky dveřního křídla ve standardech 1970 či 2100 mm. Není však problém dohodnout dodávku kování pro výšky dveří 2400 mm, 2500 mm nebo až 3000 mm. Snadno tak lze tvořit dveře na míru, nebo doslova od podlahy až do stropu. Kování XINNIX je určeno pro tloušťky dveřních křídel od 35 mm do 55 mm, opět dle typu a účelu. Existuje dokonce speciální protipožární kování XINNIX X40RF.

Výchozí reklama

Skrytou zárubeň XINNIX tvoří hliníkový profil, který je namontován do stavebního otvoru a stává se tak součástí stěny.  Omítka, případně finální povrchová vrstva ze sádrokartonu, dřeva či MDF, je nanesena přes profil a tím dojde ke skrytí profilu zárubně ve stavebním otvoru. Mechanické upevnění v konstrukci stěny je tak prakticky skutečně neviditelné.

Součástí skrytých zárubní je kompletní sada kování a doplňků, obsahující ve třech osách nastavitelné skryté 3D dveřní závěsy, těsnění pro akustický komfort a především technickou specialitu – zámek s magnetickou střelkou. Střelka je při otevřených dveřích skryta uvnitř dveřního křídla, takže střelka nevyčnívá a nevadí při pohybu křídla, což je výhodou především u dveří otevíraných dovnitř přes zárubeň. Minimalistický design a velmi tichý chod zámku jedinečnost dveří se skrytou zárubní přivádějí k dokonalosti.

Montáž systému XINNIX je velmi jednoduchá, instalaci zvládne jediný pracovník. Stačí dodržet doporučené standardy připravenosti stavebního otvoru pro montáž dveří. Skryté zárubně XINNIX tedy opravdu představují jedinečný příspěvek, zvyšující kulturu privátního bydlení a využití interiéru veřejného prostoru.

TWIN s. r. o.
Zemědělská 571/9
321 00 Plzeň
Tel: 377 328 012-14

e-mail: info@twin.cz
e-mail: objednavky@twin.cz

www.twin.cz
www.twinleko.cz
www.skrytezarubne.info

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu