Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Odborná témata

HETTICH ČR, k. s.: Novinky, kam se podíváš

Stánek č. 1 v pavilonu F na výstavě WOOD-TEC 2013 v Brně obsadila takřka symbolicky jedna z nejvýznamnějších firem na evropském trhu – společnost HETTICH ČR, k. s. V rozsáhlé expozici byla prezentována celá řada novinek, které zaujaly odborníky i laickou veřejnost.

Hettich ArciTech
Zdroj: Hettich

1. Zásuvkové systémy

Pozornost právem budily revoluční stavebnicové systémy zásuvek s dvojitými ocelovými bočnicemi InnoTech a ArciTech. Hned při svém uvedení na trh zaujaly výrobce nábytku jednoduchou montáží, snadnou modulovou sestavitelností a přesností seřízení. Původní záměr jejich využití především pro kuchyně a koupelny ovšem přerostl do využití v nábytkových sestavách obývacích pokojů a ložnic.

Zásuvkový systém InnoTech se na světovém trhu již prosadil díky variacím organizace úložného prostoru v různých konstrukčních variantách zásuvek. Zásuvky jsou vybaveny výsuvy Quadro v provedení s částečným výsuvem nebo plnovýsuvem a s nosnostmi 30 kg, 50 kg a 70 kg, se samodovíráním, bez tlumení nebo s tlumením Silent System či Push to open. Na základě jednotného provedení boku zásuvky lze různými designovými prvky a volbou výsuvu, případně i tlumení, řešit funkčnost a design nábytku doslova na přání.

 Spokojenost uživatele vychází z přehledné organizace obsahu zásuvek – obzvláště se to dá ocenit v koupelně, která bývá nevyčerpatelným zdrojem drobností a každodenních milých zbytečností
Spokojenost uživatele vychází z přehledné organizace obsahu zásuvek – obzvláště se to dá ocenit v koupelně, která bývá nevyčerpatelným zdrojem drobností a každodenních milých zbytečností
Výchozí reklama

Zásuvky systému ArciTech charakterizuje mimořádný komfortní pohyb a mimořádná stabilita. Lehký a hladký chod zajišťuje plnovýsuv Actro s prizmovým profilem, který zvládá mimořádné zatížení – k dispozici je provedení zásuvek s nosností 40 kg, 60 kg a 80 kg. U zásuvek lze volit dvě výšky ocelových boků v bílé, antracitové nebo stříbrné barvě, případně ve futuristickém nerezovém provedení, záda se dají sestavovat v šesti výškách. Exkluzivní zásuvky se osazují boky programů DesignSide nebo TopSide, takže zásuvky ArchiTech splňují opravdu nejvyšší nároky kladené na moderní nábytek.

Zásuvkový systém ArciTech se skvěle uplatňuje v osazení kuchyňských sestav nejvyšší kvality.
Zásuvkový systém ArciTech se skvěle uplatňuje v osazení kuchyňských sestav nejvyšší kvality.
Stavebnicový koncept programu ArciTech dokáže reagovat na požadavky zákazníků a architektů v desítkách kombinačních řešení.
Stavebnicový koncept programu ArciTech dokáže reagovat na požadavky zákazníků a architektů v desítkách kombinačních řešení.

 

2. Klipový závěs Sensys

Závěsy Sensys jsou pověstné atraktivním designem a vysokým komfortem obsluhy. Mají integrované skryté a mimořádně výkonné tlumení, které ocení uživatelé při každém tichém a ladném zavírání dveří. Velký 35° úhel samodovírání, minimální přesah dveří do světlosti korpusu a úzké 4mm mezery s dvířky pomáhají vyladit vzhledu nábytku do dechberoucích detailů a naprosté dokonalosti. Oprávněná designová náročnost k provedení nábytku vychází ze samozřejmé dokonalosti provedení samotného závěsu – zatímco uživatel či architekt ocení vyladěný vzhled kování, který byl oceněn mj. i prestižním oceněním Reddot Design Award, řemeslník spíše ocení rychlou montáž bez potřeby použití nářadí a snadné seřízení naložení, výšky a hloubky pro dokonalé vyrovnání dveří.

Závěs spolu s montážní podložkou tvoří kompaktní kování, které vyniká vysokou odolností v zátěži. Právě nový závěs Sensys s velkým úhlem otevírání a integrovaným výkonným tlumením Silent System je ideální pro mimořádně náročné aplikace – například dva závěsy zvládnou těžké dveře výšky 90 cm a šířky 60 cm. Minimální přesah dveří do světlosti korpusu zajišťuje nerušený pohyb instalovaných zásuvek bez nutnosti zabudování distančních lišt.

Elegantní tvary a povrchová úprava závěsu zaujmou každého. Proto byl závěs oprávněně oceněn celou řadou hodnotných cen za design
Elegantní tvary a povrchová úprava závěsu zaujmou každého. Proto byl závěs oprávněně oceněn celou řadou hodnotných cen za design.
Závěs Sensys umožňuje seřídit dvířka s mimořádnou přesností a malou mezerou
Závěs Sensys umožňuje seřídit dvířka s mimořádnou přesností a malou mezerou.
Jednoduchá montáž a snadné seřízení patří mezi oceňované přednosti závěsu Sensys
Jednoduchá montáž a snadné seřízení patří mezi oceňované přednosti závěsu Sensys.
Integrovaný tlumič se postará o komfortní a tiché zavírání
Integrovaný tlumič se postará o komfortní a tiché zavírání.
Závěs Sensys charakterizuje velký úhel otvírání
Závěs Sensys charakterizuje velký úhel otvírání.

3. Kování pro velkoobjemové kontejnery

Téměř automatickým požadavkem při architektonickém řešení moderní kanceláře je větší či menší množství velkoobjemových kontejnerů pro ukládání písemností a skladování dokumentace. Velké zatížení konstrukčních prvků a vysoká frekvence používání diktují enormní nároky na technické provedení kování, na což výrobci reagují speciálními programy. Nejinak je tomu u společnosti HETTICH, která představila vysoký kontejner Big Org&@Tower, novou součást kancelářské organizační stavebnice Systema Top 2000. Právem zaujme pozornost každého kancelářského pracovníka, který touží po velkém úložném prostoru. Tato stavebnice nabízí profesionální vybavení kanceláře s nejmodernějšími prvky nábytkového designu včetně samodovírání a tlumičů řady Silent System a Pust to open.

Vysoký kontejner Big Org&@Tower může v kanceláři tvořit přirozenou a nenásilnou přepážku mezi jednotlivými pracovišti. Do kontejneru instalované výsuvy Quadro pro velkou zátěž (buď 75 kg, nebo dokonce 130 kg), jsou určeny i pro použití s dřevěnými zásuvkami. Upevňují se na boky korpusu, případně na dno nábytku, a jsou doplněny o horní výsuvy a pojezdová kolečka. Po vysunutí zásuvky se otevírá z boků oboustranně přístupný ukládací prostor, který lze individuálně uspořádat ocelovými zásuvkami a speciálními organizačními prvky.

Vysoký kontejner BigOrg@Tower nabízí po otevření nerušený přístup ze dvou stran.
Vysoký kontejner BigOrg@Tower nabízí po otevření nerušený přístup ze dvou stran.
Výsuvy Quadro s nosností až 130 kg zvládnou mimořádné zatížení.
Výsuvy Quadro s nosností až 130 kg zvládnou mimořádné zatížení.

4. Kování pro posuvné dveře

Především v bytové tvorbě se uplatňují velké plochy šatních solitérních nebo vestavěných skříní. Rozlehlé rovné plochy totiž přímo lákají k nerušenému výtvarnému ztvárnění v podobě barevných přírodních struktur, grafických prvků, fotoobrazů nebo individuálních návrhů, které lze již bezproblémově realizovat na individuálně zhotoveném nábytku. Velké plochy ale vyzývají také k použití různých typů prosklených ploch z tónovaného, čirého nebo strukturovaného bezpečnostního skla, či zrcadlových ploch na podkladové desce. Všem řešením je ale společný jeden faktor – spolehlivé a přesvědčivé zvládnutí pohybu těžkých dveří. Proto kování pro velké posuvné dveře a vysokou zátěž představuje pro každého výrobce neobyčejnou výzvu.

Společnost HETTICH takovou výzvu nejen zvládá, ale v poslední době přichází s revolučním řešením konstrukce takových kování pro posuvné dveře. Na veletrhu WOOD-TEC zaujalo představované komfortní zátěžové kování TopLine, schopné zvládnout pohyb nábytkových dveří o hmotnosti až 80 kg. Těžké posuvné dveře osazené tímto kováním se překvapivě lehce pohybují. Tlumiče Silent System se postarají o tiché zavírání dveří. Nenápadné nosné a vodicí profily se neviditelně integrují do nábytku bez ohledu na design a účel. Vodicí profil se přitom nenápadně skrývá pod dnem korpusu.

V této řadě mohou nábytkáři i další řemeslníci vybírat ze tří typů tohoto kování pro posuvné dveře. Typ TopLine XL se osazuje na dveře z plného materiálu tloušťky 16 mm až 50 mm nebo na dveře s rámovou konstrukcí při maximálním zatížení do 80 kg. Kování přitom nijak neomezuje volbu úchytek podle přání zákazníka. Montáž profilu je jednoduchá a díky konstrukci se dá snadno volit přesazení dveří a seřízení naložení dveří na boku korpusu. Kování TopLine L je variantou pro zátěž do 50 kg a posuvné dveře tloušťky od 16 mm do 40 mm, a to se 2 nebo 3 křídly. Kování TopLine M je pro posuvné dveře tloušťky od 15 mm do 19 mm a hmotnosti dveří do 35 kg. Dává také výrobcům nábytku možnost záměny otvíravých dveří za posuvné.

Systém posuvných dveří TopLine L s integrovaným výškovým nastavením a komfortní montáží
Systém posuvných dveří TopLine L s integrovaným výškovým nastavením a komfortní montáží.
Posuvné dveře velkých šatních skříní jsou vždy výzvou. Správný projekt, výběr kování a tlumiče spolu s montáží a dokonalým seřízením musí pro zákazníka představovat jistotu dlouholetého užívání.
Posuvné dveře velkých šatních skříní jsou vždy výzvou. Správný projekt, výběr kování a tlumiče spolu s montáží a dokonalým seřízením musí pro zákazníka představovat jistotu dlouholetého užívání.

Závěr

To je tedy jen stručný nástin některých zajímavostí a novinek, které společnost HETTICH prezentovala. Odborná veřejnost má možnost seznámit se s dalšími novinkami a podrobnými technickými parametry nejen ve specializovaných materiálech podle účelu použití nábytkového kování, ale také v mimořádně obsáhlém katalogu kompletní produkce s nezbytnými informacemi pro navrhování, konstrukci a výrobu nábytku. Neustále aktualizovaný vyčerpávající zdroj je již řadu let nepostradatelným pomocníkem projektantů, nábytkářů a obchodníků.

Hettich ČR, k. s.
Jihlavská 3
591 01 Žďár nad Sázavou
Tel.: 566 692 111
Fax: 566 692 123
hettich@hettich.cz
www.hettich.com

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu