Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality » Novinky

TRACHEA, a.s.: Technologické novinky posouvají nábytkový design do další dimenze

Sérii specializovaných veletrhů WOOD-TEC si snad ani nelze představit bez prezentace tak prestižní tuzemské firmy, jakou je společnost TRACHEA. Ta již pěknou řádku let minimálně ve středoevropském regionu narušuje poklidný vývoj nábytkového designu svými technologickými a designovými kreacemi.

Akrylátová dvířka T.acrylic vytyčují nový směr nábytkového designu
Zdroj: Trachea

Nápadně a rychle ji tím posouvají do čela pomyslného pelotonu firem, promlouvajících do interiérové tvorby, diktujících nejen krátkodobé módní výstřelky, ale především definujících dlouhodobé konstrukční trendy. Úspěšné vizionářské tendence potvrzuje i expozice na výstavě WOOD-TEC 2013, kde byly prezentovány nové technologie zpracování povrchu nábytkových dílců spolu s novými kolekcemi zavedených a osvědčených provedení povrchů. Odbornou i laickou veřejnost zaujal rovněž obchodní model širší produktové nabídky vybraných designových stylů. Protože stánek Truhlářského portálu byl v bezprostřední blízkosti expozice společnosti TRACHEA, měli jsme možnost na vlastní oči pozorovat chování návštěvníků i jejich bezprostřední reakce na vystavované exponáty.

Výchozí reklama

Nové dekory dvířek a nové technologie zpracování povrchu

Neskrývaný zájem naprosto každého procházejícího návštěvníka upoutávala expozice téměř tří desítek nových dekorů akrylátových dvířek, představujících technologickou novinku zpracování povrchu nábytkových dílců. Program T.acrylic zhodnocuje zájem budoucích zákazníků díky jedinečnému hladkému povrchu, vysokému lesku a stálobarevnosti, který nabízí nanášení speciální akrylátové vrstvy na podkladový materiál. Dvířka zpracovaná technologií T.acrylic jsou opatřena 1,4 mm silnou vrstvou akrylátu, který nabízí dokonalou hlubokou barevnost a vysokou vizuální hodnotu. Velkou výhodou tohoto materiálu je také možnost dodatečné opravy drobného mechanického poškození (poškrábání) pomocí opravné sady. Dvířka T.acrylic jsou standardně opatřena 1mm ABS hranou ve stejném barevném provedení jako zvolený dekor. U pěti vybraných dekorů lze hranu opatřit opticky zajímavou hranou ABS s 3D efektem.

Firma TRACHEA představila celkem 23 lesklých dekorů T.acrylic s jednobarevně tónovanými i různě dekorovanými plochami, mezi nimi například vynikaly dekory A03 zlatá růže, AAR zrcadlo, AMK eben, A58 bronzová tkanina či A11 bordeaux. Trojice dekorů – A01 bílá lesk, A02 slonová kost lesk a A09 vanilka lesk – je k dispozici také v provedení T.acrylic DOUBLE. Pod tímto názvem se skrývá oboustranné zpracování dvířek, kdy čelní i zadní plocha dvířek je opatřena stejnou akrylátovou vrstvou, dokonale hladkou a lesklou. Povrch dvířek T.acrylic může být také sametově matný. Dokazuje to šestice vystavených povrchů v elegantních tlumených barvách. Dvířka opatřená tímto povrchem spojují praktické užitné vlastnosti a atraktivní estetický dojem. Dalším výrazným kladem provedení T.acrylic je možnost aplikovat dekorativní tisk Overface, díky němuž může zákazník tvořit jedinečný design interiérového nábytku, vycházejíce přitom buď z bohaté kolekce katalogových vzorů výrobce, nebo z vlastního grafického návrhu.

Stranou zájmu nezůstala ani nová kolekce dekorů fóliovaných dvířek, v jejichž produkci patří TRACHEA mezi klíčové dodavatele na českém i středoevropském trhu. Monotónnost elegantních odstínů šedé v dekorech 6-3 Kaschmir a 6-4 Stone narušuje tmavý dekor 8-8 Wolfram šedý s hustým povrchovým reliéfem s příčnými a podélnými vlákny. Krásnou přírodní kresbu dřeva zdůrazňují hnědé dekory 234 Dub pískový, 235 Dub kamenný, světlé dekory 357 Ořech sněhový a 812 Borovice vintage. Reliéf čokoládově hnědé fólie se zlatými páskami a viditelnými žilkami nabízí dekor 780 Aro zlatohnědá.

Další nástroje pro individuální vzhled interiéru

Prosklená dvířka rozšiřují možnosti individuálního návrhu kuchyně
Prosklená dvířka rozšiřují možnosti
individuálního návrhu kuchyně

Další prostor interiérového designu představuje použití skla. Společnost TRACHEA se tomuto trendu nejenže nebrání, naopak jej stále více podporuje. Nabídku fóliovaných dvířek proto doplňuje kolekce skel, protože je výborným sjednocujícím prvkem pro kuchyň, vestavěné skříně či další nábytkové prvky. Čiré, mléčné, barevně tónované, strukturované nebo profilované provedení je možné u většiny dekorů dodat v kaleném provedení. Opět se sluší připomenout, že sklo je velmi vhodným materiálem pro realizaci dekorativního tisku Overface.

OverfaceSamozřejmou součástí expozice bylo představení dalších motivů dekorativního tisku Overface, který právem v posledních dvou letech přinesl firmě zasloužený obdiv nábytkových designérů i obchodní úspěch. Po řadě nekonečných let čekání totiž dostali do rukou jedinečný nástroj, pomocí kterého mohou graficky a celoplošně utvářet interiér podle představ svých či zákazníkových, mohou realizovat interiér doslova na přání. Prostě originalita v krátkém čase a bez omezení – to je devíza, která se cení. Kromě individuálních vzorů konkrétních zákazníků jsou k dispozici katalogová řešení motivů. Nové „průmyslové“ liniové motivy Celtic, Troia a Wave, každý v 15 barevných řešeních, charakterizuje snadná aplikovatelnost a atraktivní cena, která je výrazně nižší oproti jiným motivům. Dobře přitom vypadají nejen v běžném interiéru bytu či rodinného domu, ale mohou skvěle posloužit jako spojující grafický prvek v hotelech, penzionech, ve firemních prostorách či interiérech veřejných budov.

Patina potěší milovníky atraktivních interiérů

Tónovaná patina Provence usnadňuje designové ztvárnění kuchyně v jihofrancouzském stylu
Tónovaná patina Provence usnadňuje designové
ztvárnění kuchyně v jihofrancouzském stylu

Novým designovým prvkem v nábytkářské tvorbě jsou patinované dekory. Společnost TRACHEA proto představila na výstavě hned tři různá provedení – patiny Rustikal, Scandia a Provence. Tyto patiny jsou aplikovány na listely, římsy a dvířka s vybranými a vhodnými tvary frézování. Již z názvů jednotlivých programů je zřetelná tendence využitelnosti. Tónovaná patina Provence na dekoru fólie 831 Modřín Latte jemně zdůrazňuje průběh frézování a přirozenou strukturu povrchu světlých fólií. Ukázková kuchyň již na první pohled úspěšně evokuje snahu o vytvoření interiéru s uvolněnou atmosférou slunného středomořského pobřeží, která je velmi blízká romantickým duším, snícím o bydlení v překrásných krajích jižní Francie či italského Toskánska. Patina Scandia naopak osloví příznivce strohého čistého severského designu. Vybrané tvary frézování je možné použít u devíti dekorů fólií. Patina přináší do interiéru osobitost a jedinečnost, její aplikace je také vhodná jen pro určité dekory fólií a tvary frézování. Vysoká estetická hodnota však vyžaduje také jedinečný přístup k doplňkům. Je nepředstavitelné k patinovaným povrchům kombinovat běžné a moderní prvky nábytkového kování. Z tohoto důvodu přináší společnost TRACHEA řešení v podobě kolekcí speciálních úchytek, které svým tvarovým provedením, vybraným materiálem a povrchovou úpravou ladí s patinou dvířek.

Přidaná hodnota, která potěší

Obchodní úspěch je spojen s přístupem k zákazníkovi. Ve společnosti TRACHEA si váží každého zákazníka – konečného uživatele, stejně jako velkoodběratele, řemeslníka či výrobce nábytku. Po celé republice stále se rozšiřující síť autorizovaných prodejců, studií, architektů a designérů umožňuje snadnější kontakt každého zájemce s novinkami i servisními službami firmy. Rozšiřuje se sortiment nábytkových dvířek i technologií povrchových úprav, neustále se zvyšuje kvalita. Například v sortimentu fóliovaných nábytkových dvířek TRACHEA dokonce začala na skryté vady nabízet prodlouženou záruku v trvání pěti let.

Co říci závěrem? Zájem návštěvníků o expozici společnosti TRACHEA na výstavě svědčí o tom, že motto „být první znamená být o krok napřed“ není snůškou prázdných slov. Prezentace na výstavě to jen a jen potvrdila.

 

Trachea a.s.

TRACHEA, a. s.
Tovární 1209
769 01 Holešov
Tel.: 573 502 111
Fax: 573 502 113
e-mail: obchod@trachea.cz
www.trachea.cz

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu