Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality » SUSO - soutěžní přehlídka řemesel

SUSO: V Hradci Králové soutěžilo 48 mladých řemeslníků

Soutěžní přehlídka stavebních řemesel SUSO pokročila a již jsou známy výsledky třetího postupového kola 18. ročníku, které se konalo 21. a 22. března 2014 v Hradci Králové v Kongresovém centru ALDIS při výstavě Stavba a zahrada. V soutěžním klání se čtrnáct truhlářských týmů. Nejlepší řemelsníci z krajských kol postoupí do celorepublikového finále, které proběhne při veletrhu FOR ARCH 2014.

Z truhlářů si nejlépe vedli Karel Plöschner a Adam Klec ze SOŠ Litvínov. Druzí postupující jsou Tomáš Strózewski a Martin Rapčan ze SOU a SOŠ Liberec. „Třetího kola se zúčastnilo 48 řemeslníků z celkem 18 škol z Královéhradeckého, Pardubického, Ústeckého, Olomouckého a Jihomoravského kraje a Vysočiny. I když je soutěž v letošním roce mnohem náročnější, někteří byli moc šikovní,“ uvádí David Surmaj ze společnosti ABF, organizátora soutěže. Soutěžní kolo v Hradci Králové získalo záštitu a podporu Královéhradeckého kraje.

Výchozí reklama

Nové disciplíny nedělaly žákům potíže

„Studenti nové disciplíny zvládli bravurně. Širokopásovou brusku Buldog od společnosti HOUFEK, kotoučovou a přímočarou pilu od společnosti MAFELL i práci na hoblicích Ramia s překližkou Dyas – to vše si žáci velmi rychle osvojili a byla radost se na ně dívat,“ dodává Surmaj.

Truhlářské výrobky poputují do Nechanic

Projekt jako obvykle přispěl na dobrou věc. Mladí truhláři ve třetím kole soutěže vyrobili nejen venkovní truhlíky, které byly darovány do Dětského domova Nechanice, ale také zouváky, které putovaly do Domova pro seniory Děčín IV.

Nesoutěžili však jen studenti, tuto možnost měli i učitelé. Ti si prověřili své schopnosti při šroubování se společností DeWalt o vstupenku na GRAND PRIX v Brně. Zatím nejlepším jarním časem si o vstupenku hlasitě řekl Stanislav Škrabal z Masarykovy SŠ Letovice, který tuto soutěž pro pedagogy ovládl již před dvěma lety. „Vyhrát jsem chtěl zas, protože GRAND PRIX v Brně se vstupenkou DeWalt mi ukázalo svět motorek z úplně jiné perspektivy a pro mě to byl zážitek.“
Výsledky soutěžního kola jsou uveřejněny na www.suso.cz

Více informací naleznete na www.suso.cz.


Soutěžní přehlídka stavebních řemesel SUSO
SUSO je nekomerční projekt, který umožňuje žákům stavebních oborů porovnat svoje schopnosti a zkušenosti. Spolu s tím dává prostor i ostatním zájemcům prohlédnout si řemeslo „naživo“. Organizátorem akce, která již 18 let probíhá v rámci doprovodných programů stavebních výstav a veletrhů, je společnost ABF, a.s. Finále Soutěžní přehlídky stavebních řemesel SUSO se koná vždy v Praze při mezinárodním stavebním veletrhu FOR ARCH.

Kontakt pro média: Jana Kratochvílová, Omnimedia, s.r.o.
T.: +42 221 419 220 | j.kratochvilova@omnimedia.cz


Generální partner: Wienerberger cihlářský průmysl a.s.
Hlavní partneři: Schiedel, a.s., XELLA CZ s.r.o., KB – BLOK systém, s.r.o., LB Cemix, s.r.o., FOR ARCH
Hlavní partner oboru truhlář: Houfek, a.s.
Partneři: Mafell, DeWalt, Ramia tools, s.r.o., Carhartt – www.disturb.cz, DYAS.EU, a.s. 
Hlavní mediální partner: časopis Stavebnictví, TZB Info
Hlavní mediální partner oboru truhlář: Dřevařský magazín

Mediální partner oboru truhlář: Truhlářský portál

Mediální partneři: České stavby, Český rozhlas, Build Info, Učitelské noviny, Deník, Stavitel, Konstrukce, Stavební.net
Záštita: MŠMT, MPO, HK ČR, AK ČR, SPS v ČR, AČN
Odborná garance: Státní úřad inspekce práce

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu