Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality

Francouzští truhláři na stáži ve Střední škole stavební Jihlava

Střední škola stavební Jihlava dlouhodobě spolupracuje se vzdělávacím centrem v partnerském kraji Champagne-Ardenne ve Francii. V rámci této spolupráce už několik skupin žáků oboru tesař a zedník ze SŠ stavební Jihlava absolvovalo dvoutýdenní stáž ve Francii. Naopak z francouzské partnerské školy přijíždějí do Jihlavy učni oboru truhlář, kteří si u nás rozšiřují své znalosti a dovednosti v oblasti uměleckého truhlářství.

Francouzští truhláři na stáži ve Střední škole stavební Jihlava
Zdroj: SŠ Stavební Jihlava

Stáž francouzských učňů se ve Střední škole stavební Jihlava uskutečnila v termínu 16.– 29. 3. 2014 a přijelo sedm učňů s doprovodem dvou pedagogů. Zvláštností bylo, že ve skupině učňů nebyli tentokrát jenom chlapci, ale také jedna mimořádně šikovná dívka. Jednalo se už o třetí pobyt žáků francouzského vzdělávacího centra CFA u nás.

Výchozí reklama

Tato skupinka měla možnost pracovat ve zcela novém prostředí, a to v dílnách střediska praktické výuky v Heleníně, které bylo otevřeno v září 2013. V letošním roce žáci vyráběli dvě truhly - vyřezávanou ořechovou truhlu a prořezávanou truhlu v gotickém slohu. Všichni si vyrobili intarzované šperkovnice a měli možnost seznámit se s prací na soustruhu, na kterém si vyrobili starou českou hračku „káču“. Kromě práce je čekala řada výletů, ať už do Prahy nebo do Polné, kde měli mimo jiné možnost nahlédnout také do loutkového divadla. Už tradičně navštívili firmu Kronospan a absolvovali prohlídku pivovaru.

Střední škola stavební Jihlava má zájem ve spolupráci pokračovat a v březnu 2014 podala projekt na podporu mobilit na období 2014-16 v rámci nového programu Erasmus+.

Zdroj: SŠ stavební Jihlava

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Kategorie článku

Články » Aktuality

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu