Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Design/Trendy » Koupelny

JAK NAFOUKNOUT KOUPELNU? 10 zajímavých tipů pro Vás...

Je také vaše koupelna miniaturních rozměrů? Pak neklesejte na mysli, s našimi chytrými typy lze i ze stísněného prostoru vytvořit komfortní místo pro denní hygienu i relax. Podívejte se sami ...

Koupelnový nábytek
Zdroj: Dřevojas

1. VYSOKÉ SKŘÍNĚ S KOŠEM NA PRÁDLO

Výsuvný koš na prádlo„Do malého prostoru volíme takový koupelnový nábytek, který bude efektivní, zejména co se týká úložného prostoru. Takže když uvažujeme o doplňkové skříni, volme ji vždy ve vysokém provedení a menší hloubce. Nejhornější police mohou sloužit pro uložení drogistického zboží, které jsme koupili do zásoby. Nebo je lze použít pro méně využívané předměty. Pokud to lze, volte skříně, které jsou opatřeny také doplňkovým košem na prádlo – ušetříte tak místo v koupelně naproti variantě samostatného koše na prádlo,“ dodává Ing. Zdeněk Blažek, manager marketingu Dřevojas, v. d., tradičního českého výrobce koupelnového nábytku.

Doplňková koupelnová skříň Q MONO, výška 1720 mm, hloubka 352 mm. Doplňková skříň model SINGLE, výška 1545 mm a hloubka pouhých 256 mm! 
 Doplňková koupelnová skříň Q MONO,
výška 1720 mm, hloubka 352 mm.
 Doplňková skříň model SINGLE, výška 1545 mm a hloubka pouhých 256 mm!
Výchozí reklama

2. ZRCADLO V KOUPELNĚ? TO RADĚJI GALERKU!

Galerka Dřevojas ASTON, s LED osvětlením a bezdotekovým čidlem, uvnitř el. zásuvka.„Maximální využití se týká také zrcadla. Velmi praktický je typ tzv. galerky, která plní funkci jak zrcadla, tak i úložného prostoru. Při volbě modelu s LED osvětlením na bezdotykové čidlo, který v sobě navíc ukrývá i elektrickou zásuvku, opět ušetříte místo, a prostor kolem galerky můžete opatřit poličkami, věšáky atd.,“ dodává Ing. Zdeněk Blažek, manager marketingu Dřevojas, v. d., tradičního českého výrobce koupelnového nábytku.

3. MALÁ HLOUBKA = ŠETŘÍ MÍSTO

„Menší hloubka koupelnového nábytku znamená více volného prostoru v koupelně. Týká se jak doplňkových skříní, tak i skříní pod umyvadlem. A když jsme u malé hloubky – ta se nevyhýbá ani umyvadlu! Velká umyvadla jsou objemná jak navenek, tak zmenšují úložný prostor uvnitř skřínky. Ideální je volba mini umyvadla, které je komfortní, přitom svou hloubkou dosahuje pouhých 38 cm,“ říká Ing. Zdeněk Blažek, manager marketingu Dřevojas, v. d., tradičního českého výrobce koupelnového nábytku.

Sestava koupelnového nábytku Dřevojas, model SINGLE Koupelnová skříňka SINGLE je opatřena kulatými rohy – ani v malé koupelně nehrozí úraz… 
Sestava koupelnového nábytku Dřevojas, model SINGLE, se stává z: umyvadla MINI s koupelnovou skříňkou v mini rozměru 50 cm. Doplňková skříň ve mini hloubce 256 mm. Koupelnová skříňka SINGLE je opatřena kulatými rohy – ani v malé koupelně nehrozí úraz…

 

4. ZNÁTE V KOUPLNĚ 2 V 1?

„Pokud uvažujete o umístění dvou umyvadel do koupelny, rozhodně zapomeňte na dvě samostatné skříňky. Volte tip tzv. dvojumyvadla, které ušetří prostor, navíc mezi umyvadly vzniká sympatická odkládací plocha,“ říká Ing. Zdeněk Blažek, manager marketingu Dřevojas, v. d., tradičního českého výrobce koupelnového nábytku.

 Závěsná skříň INFINITY s dvojumyvadlem SLIM v délce 120 cm, Dřevojas.
Závěsná skříň INFINITY s dvojumyvadlem SLIM v délce 120 cm, Dřevojas.

Systém 2v1 se navíc dá aplikovat i při nákupu spotřebičů. Například kombinovaná pračka vám oproti dvěma samostatným kusům může ušetřit spoustu prostoru.  Při výběru se můžete inspirovat třeba tímto online srovnávačem praček se sušičkou, kde jsou rozdíly mezi samostatnými a kombinovanými spotřebiči detailně popsány.

Snažte se dát také na uživatelské nebo odborné recenze praček se sušičkou, které jsou na internetu bez problémů k nalezení.

5. ŘEŠENÍ PRO KOUPELNU S TOALETOU

„Jak zachovat maximální intimitu v koupelně spojené s WC? Nebudujte žádné sádrokartonové příčky, které vás připraví o další důležité centimetry volného prostoru. Zvolte celoskleněnou příčku s designovým motivem, který nepropustí žádné nevítané pohledy,“ říká Petr Paksi, výkonný ředitel společnosti J.A.P., která Grafosklo vyrábí.

Toaleta je ukrytá za celoskleněnou příčkou Grafosklo, která pokračuje ve formě okladu na stěně.
Toaleta je ukrytá za celoskleněnou příčkou Grafosklo, která pokračuje ve formě okladu na stěně.

 

6. MÁLO MÍSTA – TO CHCE POUZDRO…

„Nejen úsporný nábytek, hodně úložného prostoru…i dveřím je třeba věnovat pozornost. Nenechávejte je proto je tak otáčet – zasouvejte je raději do stavebního pouzdra. Díky tomu budete moci využít i prostor v těsné blízkosti dveří,“ dodává pan Petr Paksi, výkonný ředitel společnosti J.A.P., která stavební pouzdra J.A.P. s tradicí vyrábí.

Stavební pouzdro J.A.P. NORMA UNIBOX řeší problém panelákového jádra.  Potkávají se vám v koupelně v rohu dvoje dveře? Otočnou variantu nahradí dvě stavební pouzdra J.A.P. NORMA STANDARD. Pohyb bude díky nim bezproblémový.
Stavební pouzdro J.A.P. NORMA UNIBOX
řeší problém panelákového jádra.
Potkávají se vám v koupelně v rohu dvoje dveře? Otočnou variantu nahradí dvě stavební pouzdra J.A.P. NORMA STANDARD. Pohyb bude díky nim bezproblémový.
 Stavební pouzdro NORMA STANDARD od J.A.P. šetří místo v koupelně.  Stavební pouzdro NORMA STANDARD od J.A.P. šetří místo v koupelně.
Stavební pouzdro NORMA STANDARD od J.A.P. šetří místo v koupelně.


7. KOUZLO SE SKLEM – PROSVĚCUJE TMAVÝ PROSTOR, OPTICKY ZVĚTŠUJE

Dveře SAPELI, model ELEGANT PUR.
Dveře SAPELI
model ELEGANT PUR.

„Tmavá koupelna bez oken? Přísun přirozeného denního světla zajistí prosklená varianta dveří. Ideální bude dveřní křídlo ELEGANT PUR od SAPELI s klima úpravou (dveře, které jsou speciálně stavěné pro vlhké a teplotně nestabilní prostory),“ doporučuje Ing. David Vítek, vedoucí marketingu SAPELI, a.s., největšího českého výrobce dveří a zárubní.


8. DEKORACI V KOUPELNĚ APLIKUJTE NA DVÍŘKA NÁBYTKU

Ať už z důvodu malého prostoru koupelny nebo z čistě praktického hlediska snadného úklidu a udržování, je trendem současné doby opatřovat nábytek grafikou podle svého přání.

Trachea, koupelnová dvířka, Overface motiv Pearls.
 Trachea, koupelnová dvířka,
Overface motiv Pearls.

Nábytková dvířka s nejrůznějšími motivy zastupují v koupelně květinové, nebo textilní dekorace, které se ovšem složitě udržují zvláště vlivem střídání teplot a vlhka. Navíc, dekorace na nábytku vás nebude stát žádné místo a skvěle se proto hodí zejména do malých panelákových koupelen,“ uvádí pan Martin Dusík, vedoucí obchodního oddělení Trachea, a.s., největšího českého výrobce nábytkových dvířek na českém trhu, a pokračuje: “Technologie Overface přenese jakýkoliv motiv ve fotorealistické kvalitě na koupelnová dvířka nebo dekorativní obklad a vytvoří neopakovatelnou atmosféru.“

9. SAMOSTATNÁ UMYVADLA …SE VRACEJÍ DO MÓDY

Samostatné umyvadloTrendy se opakují a vracejí… Důkazem toho je postupný návrat k samostatným závěsným umyvadlům. „Jejich jednoduchost a strohost odpovídá mnoha moderním trendům. Navíc je tu zachována maximální funkčnost. A to jak vzhledem k dostatečné velikosti umyvadla – model Q od Dřevojasu, tak přítomnosti odkládací plochy. Ryze praktická je také konzole, kterou lze pod umyvadlo připevnit a využít ji pro zavěšení ručníku,“ informuje Ing. Zdeněk Blažek manager marketignu Dřevojasu, v. d., tradičního ryze českého výrobce koupelnového nábytku.

10.  MĚJTE HÁČEK OD SAPELI

Máme pro vás hádanku: Když ho potřebuji, je tam - pokud už není potřeba, zmizí… Co je to? Přeci designový panel či dveřní křídlo s integrovanými háčky od SAPELI! „Háčky jsou designově usazeny v nerezových lištách a jsou opatřeny samouzavíracím mechanismem. V případě, že na věšáku není nic zavěšeno, pevně drží v zaklopeném stavu a nijak nevyčnívají z plochy dveří či stěny,“ uvádí Ing. David Vítek, ze společnosti SAPELI. Dveře nebo stěna s háčky se mohou stát výrazným pomocníkem hlavně tam, kde jsou problémy s umístěním samostatných věšáků vzhledem k nedostatku místa. Ať už ručníky či župan, vše najde v koupelně s háčky HANNUM své místo.

Dveře SAPELI s háčky, model HANUM. Dveře SAPELI s háčky, model HANUM.
Dveře SAPELI s háčky, model HANUM.

Materiály vznikly ve spolupráci se společností J.A.P., www.japcz.cz , SAPELI, www.sapeli.cz , Trachea, www.trachea.cz , Dřevojas, www.drevojas.cz .

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu