Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Design/Trendy » Dveře

Design, trendy: NECHTE ZREZNOUT INTERIÉR

…červenohnědé zabarvení někdy s příměsí oranžového odstínu vznikající na povrchu nábytku, dveří a dalších ploch v interiéru. Je důsledkem skvělého vkusu a výjimečné designérské předvídavosti. Promítněte i vy odstín rzi do svého bydlení…nebudete litovat.

Dveře Elegant - plech, nerez
Zdroj: SAPELI

HOT TIP

Kámen, beton, plech… základní stavební prvky, které objevíte na každé stavbě. Jejich zabarvení a originální design dnes můžete využít i jinak. A to jako povrchovou úpravu pro vaše interiérové dveře. „Dekory technických materiálů dokáží na dveřích vykouzlit opravdové divy. A to je důvod, proč jsme je od letošního roku zařadili do nabídky našich povrchových úprav. Velice atraktivním je rezavý plech, který z vašich dveří vytvoří jasnou dominantu interiéru,“ popisuje atraktivnost povrchu Ing. David Vítek, vedoucí marketingu SAPELI, a.s. největšího českého výrobce interiérových dveří. V nabídce nenajdete jen tuto imitaci rezu, ale také různé druhy kamene, jako například podzim, lávu, břidlici či andezit a v neposlední řadě i atypický beton. Všechny tyto dekory jsou v HPL laminátu, který se vyznačuje extrémně vysokou mechanickou odolností a běžným způsobem jde doslova o neponičitelný povrch. Samozřejmostí je, že identický povrch mohou nést i dveřní zárubně.

Výchozí reklama

REZAVÝ ASTON

Dřevojas na míru, model koupelnového nábytku Aston, secesní dekorKoupelnová skříňka, která kvete…Ovšem nikoliv díky rostlinným motivům, skříňku totiž protkávají květy rzi. Technický design čelní plochy kontrastuje s bočními stranami a dvoj umyvadlem ve sněhobílém odstínu. „Masivní vzhled koupelnové skříňky ASTON s jasně moderními liniemi zaujme snad každého. Zvláště, pokud mu propůjčíte rezavý nádech. Aby styl čelní plochy nic nenarušilo, je otevírání zásuvky řešeno systémem touch latch,“ informuje Ing. Zdeněk Blažek z Dřevojasu, v. d., tradičního ryze českého výrobce koupelnového nábytku.

PLECH DO SKLA

Rezavý plech, GrafoskloLíbí se vám technické materiály, ale máte z jejich použití v kuchyni strach? Přeci jen skvrny od vaření a měnící se teploty mohou s opravdovým plechem udělat ledacos. „Grafosklo je jednovrstvé nebo dvouvrstvé sklo vždy v kombinaci s bezpečnostní folií, do kterého je zalaminována buď grafika, nebo i skutečné tenké plátky plechu, ale i například zlata, dýhy atd. Sklo je dokonalým nosičem imitace prakticky čehokoliv. Navíc motiv nebo i skutečnou přírodninu ochrání před vodou, teplem, mechanickým poškozením. Zrezlý kovový design Grafoskla bude skvěle kontrastovat zejména s kuchyňskou linkou v bílém dekoru,“ vysvětluje pan Petr Paksi z J.A.P.

INTERIÉR PRO DRSŇÁKY

Stavební pouzdro, AKTIVE STANDARD a skryté zárubně AKKTIVENa první dojem technická místnost… na druhý dojem skvělá vstupní hala. Výmalba – opět imitující plechový materiál zkorodovaný rzí, nabízí okázalý a stylový vstup do interiéru.
Minimalistickému looku přesně odpovídá i řešení dveří. „Pro skutečně vytříbené pojetí bydlení jsou tu nové typy pouzder pro zasouvací dveře, které postrádají klasickou zárubeň. Model AKTIVE je absolutně bezobložkovým typem, kdy je omítka nebo tapeta ukončena až na okrajích dveřního otvoru. Abychom si v chodbě mohli sladit posuvné a otočné dveře, je tu kromě varianty stavebního pouzdra AKTIVE i řešení skrytých zárubní pro klasickou otočnou variantu,“ vysvětluje pan Petr Paksi, výkonný ředitel J.A.P., která se výrobou stavebních pouzder tradičně zabývá.

SLITINA ZRZAVÉ MĚDI

Trachea kuchyňská dvířka provedení fólie bronzy měděný bronz, úchytka E5KBronz je slitinou mědi a dalších kovů a také novinkový povrchový materiál pro nábytkové plochy. „Foliovaný dekor BRONZY – konkrétně měděný bronz, se vyznačuje nejen typicky zrzavou barvou, ale také jemnými zářivými odlesky, které dokonale imitují kovový materiál, do kterého se opírají sluneční paprsky. S různou intenzitou světla se vzhled nábytku v povrchu BRONZY mění a rozehrává v interiéru neobyčejnou hru stínů a barev, uvádí pan Martin Dusík, vedoucí obchodního oddělení Trachea, největšího českého výrobce nábytkových dvířek. Kromě nábytkových ploch bude tento dekor úžasný na obkladových panelech kdekoliv v interiéru. Ozvláštnit jej můžete také frézováním jemných linek…

…V NÁZNAKU

Typ stěny YpsilonPokud vás rezavý design oslovil, ale nemáte k němu odvahu – popřípadě je na vás až moc technický a surový, zkuste využít pouze teplý odstín červeno hnědé. Ideálním pomocníkem vám bude sklo, které může mít jakoukoliv zabarvenou variantu – tedy i šik rezavou. „Skleněný materiál je moderním řešením do každého interiéru. Díky jeho variabilitě jej můžete mít na nábytku, stolku, dveřích, ale také celoskleněných stěnách. Ladnost zabarveného skla podtrhne vybraná kombinace dveří a světlíků. Celkový vzhled nepokazí ani komponenty z nerezového kartáčovaného materiálu, dodává pan Petr Paksi z J.A.P.

Ačkoliv proces, při kterém vzniká rez, se nazývá koroze a jde o znehodnocení kovového materiálu – v našem případě jde naopak o přidanou hodnotu pro každý interiér. Ať už charakteristická barva, nebo kresba… rez může hrát zajímavou roli ve vašem bydlení.

Materiály byly připraveny ve spolupráci se společností J.A.P., www.japcz.cz, SAPELI, www.sapeli.cz, Trachea, www.trachea.cz a Dřevojas, www.drevojas.cz .

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu