Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality » Pozvánky

POZVÁNKA: 3. ročník Svátku dřeva ve Frenštátu pod Radhoštěm

Zápolení dřevorubců, prezentace lesní a zahradní techniky, lidová řemesla a řezbáři. To a ještě mnohem více nabídne v sobotu 2. srpna festival Svátek dřeva. Ten se koná třetím rokem v amfiteátru na Horečkách a přilehlém okolí. Celodenní program je doslova nabitý energií, ale také spoustou atrakcí. Na své si přijdou jak dospělí, tak i děti. Stejně jako v loňském roce se na Svátku dřeva představí také Timbersport.

Svátek dřeva 2014 - Frenštát pod Radhoštěm, 2.8.2014

Stěžejním bodem programu tohoto festivalu je dřevorubecká soutěž dvoučlenných týmu. Soutěž bude probíhat v dřevorubecké aréně v horní části amfiteátru na Horečkách dvoukolově. Dopoledne proběhne semifinálové kolo. Celkem se v něm utká všech 12 přihlášených týmů. Soutěžit se bude ve 4 dřevorubeckých disciplínách: výměna řetězu motorové pily, řezání volně stojícího polínka, kombinovaný řez pilou břichatkou a štípání polena. Šest nejlepších týmů postoupí do odpoledního finále, kde se utká v předešlých čtyřech disciplínách a v bonusové disciplíně: hod oboustrannou sekerou na volně stojící terč. Na celou soutěž bude jako každoročně dohlížet mistr republiky v práci s motorovou pilou Jiří Vorlíček a dění na závodní dráze bude komentovat Standa Berkovec.

Výchozí reklama

Součástí programu III. ročníku Svátku dřeva bude také bohatý doprovodný program sestávající z prezentace dřevozpracovatelských firem, zahradní techniky, prezentace terénních vozů několika značek, lidových řemesel nebo vystoupení sokolníků. Doprovodný program bude doplněn exhibičním vystoupením Timbersportu. Timbersport neboli dřevorubecký sport je neuvěřitelně poutavá podívaná, která má ve světě miliony fanoušků. O tom se mohli už v loňském roce přesvědčit právě návštěvníci Svátku dřeva. A že bylo na co se dívat. Pro děti bude v prostorách celého areálu připraveno 10 soutěžních stanovišť. Za splnění všech úkolů si děti odnesou drobnou cenu a v odpoledních hodinách budou všechny vyplněné soutěžní karty slosovány o hodnotné ceny v připravené tombole. Na závěr celé akce se uskuteční koncert Františka Nedvěda s kapelou Tie Break.

Organizátoři už druhým rokem spojili síly také s klubem Cyklocestovatelů, kteří zahrnuli Svátek dřeva do svého kalendáře. V rámci Cyklovíkendu pro rodiny s dětmi pořádají ve Frenštátě celou řadu doprovodných akcí více na www.cyklocestovani.cz.

Na tuto jedinečnou akci je vstup zdarma a uskuteční se za každého počasí. Pro účely festivalu bude k dispozici louka u lanovky (bývalý areál zdraví), amfiteátr na Horečkách, velká louka naproti restaurace Rekovice a louka nad Pantátou u zvoničky Strážkyně Beskyd. Celkově se tak bude Svátek dřeva konat na ploše cca 20 000 m2.

Autor: Zuzana Kalinová
Zdroj: regiony24.cz

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu