Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality » SUSO - soutěžní přehlídka řemesel

Nervozita stoupá… Finále soutěže SUSO se blíží!

Je v současné době „řemeslo tou správnou volbou“? Bezpochyby ano. Již brzy nás o tom přesvědčí velkolepé finále Soutěžní přehlídky stavebních řemesel SUSO, které se bude konat na veletrhu FOR ARCH ve dnech 16. – 19. září 2014. Pro 44 mladých řemeslníků z více než 20 škol z celé České republiky a Slovenska se bude toto klání nést ve znamení napjatých nervů a především touhy po vítězství.

Mladí truhláři při práci
Zdroj: SUSO

David Surmaj ze společnosti ABF, a.s. organizátora soutěže, přiznává, že finále neprověří nervy jen soutěžícím studentům. „I já už začínám být nervózní. Půjde totiž o největší přehlídku řemesel na jedné ploše a vše musí být dokonale sehrané. Nesmí se stát, že 10 družstev truhlářů bude komplikovat práci 10 týmům zedníků. A to ani nemluvím o dalších 8 exhibičních oborech,“ říká Surmaj. Na ploše budou kromě truhlářů a zedníků dále k vidění pokrývači, tesaři, klempíři, parketáři, kameníci a kamenosochaři, malíři a lakýrníci, průmysloví designéři a sklenáři. Mottem letošního roku je „Řemeslo je správná volba“ a tito mladí muži nám to již brzy předvedou na živo.

Výchozí reklama

Emoce budou gradovat

Kromě toho, že budou muset truhláři pomocí kotoučových a přímočarých pil Mafell zhotovit funkční stojany na víno, tak pro ně mají organizátoři připravenou i jinou lahůdku. Tou je nová disciplína, která bude vycházet z přípravy kusovníku. To pro ně bude překvapením, a proto se jejich nervozita ve finále pravděpodobně ještě znásobí. Výrobky ze soutěže truhlářů poputují do Dětského domova Dolní Počernice, kde budou připomínat vynaložené úsilí mladých studentů.
Ani zedníci nezůstanou ochuzeni o pořádnou dávku adrenalinu. Na splnění svých disciplín budou mít méně času a budou stavět komín novou technologií, kterou ještě nezkoušeli. Půjde o přesné zdění z broušených tvárnic. Pokrok v technologiích se týká i oblasti komínů.

Náročnost soutěže se v letošním roce zvýšila

Nové technologie k této soutěži neoddělitelně patří. Mladí řemeslníci se musí pro svoji praxi a dobré uplatnění v budoucnosti co nejvíce naučit. To jim tato soutěž bezpochyby poskytne. Jde například o zdění z cihel POROTHERM T Profi plněných minerální vatou metodou suchého zdění na pěnu Dryfix Extra od partnera Wienerberger cihlářský průmysl. Dále si osahají práci se širokopásou bruskou Buldog, s hranovou bruskou HB 800 a dlabačkou z dílny společnosti Houfek, práci s vrtačkou DeWalt, práci s překližkovými deskami Dyas a obsluhu hoblic Ramia. Mimo to ještě musí zvládnout i složité teoretické úkoly.

Zasloužená autogramiáda Mistryně Evropy v plavání

Autogramiáda - Simona Baumrtová bude rozdávat svoje podpisyNa závěr celého klání jistě mladí řemeslníci uvítají příjemnou chvilku oddechu. Pro uvolnění celkové atmosféry se postará autogramiáda Mistryně Evropy v plavání Simony Baumrtové, která se bude konat v pátek 19. 9. 2014 od 15:15 hodin. 
Výsledky soutěžního kola budou uveřejněny na www.suso.cz.
Více informací naleznete na www.suso.cz.

Soutěžní přehlídka stavebních řemesel SUSO

SUSO je nekomerční projekt, který umožňuje žákům stavebních oborů porovnat svoje schopnosti a zkušenosti. Spolu s tím dává prostor i ostatním zájemcům prohlédnout si řemeslo „naživo“. Organizátorem akce, která již 18 let probíhá v rámci doprovodných programů stavebních výstav a veletrhů, je společnost ABF, a.s. Finále Soutěžní přehlídky stavebních řemesel SUSO se koná 16. – 19. 9. 2014 v Praze při mezinárodním stavebním veletrhu FOR ARCH.
 
Kontakt pro média: Jana Kratochvílová, Omnimedia, s.r.o. 
T.: +42 221 419 220 | j.kratochvilova@omnimedia.cz

Generální partner: Wienerberger cihlářský průmysl a.s. 
Hlavní partneři: Schiedel, a.s., XELLA CZ s.r.o., KB – BLOK systém, s.r.o., LB Cemix, s.r.o., FOR ARCH
Hlavní partner oboru truhlář: Houfek, a.s.
Partneři: Mafell, DeWalt, Ramia tools, s.r.o., Carhartt – www.disturb.cz, DYAS.EU, a.s.
Hlavní mediální partner: časopis Stavebnictví, TZB Info
Hlavní mediální partner oboru truhlář: Dřevařský magazín
Mediální partner oboru truhlář: Truhlářský portál
Mediální partneři: České stavby, Český rozhlas, Build Info, Učitelské noviny, Deník, Stavitel, Konstrukce, Stavební.net
Záštita: MŠMT, MPO, HK ČR, AK ČR, SPS v ČR, AČN
Odborná garance: Státní úřad inspekce práce
Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu