Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality » SUSO - soutěžní přehlídka řemesel

Finále SUSO bylo pestré a výsledky těsné

Ve dnech 16. – 19. září 2014 proběhlo na veletrhu FOR ARCH finále Soutěžní přehlídky stavebních řemesel SUSO. Skvělá atmosféra střídala napětí mladých řemeslníků z celé České republiky a Slovenska. Úsilí se vyplatilo a již jsou známi ti nejlepší z nejlepších. Řemeslo předvedlo pestrost, náročnost a svou krásu.

Mladí truhláři při práci
Zdroj: SUSO

„Smyslem finálového kola bylo ukázat pestrost řemesla. Proto zde exhibovali truhláři, zedníci, tesaři, sklenáři, klempíři, pokrývači, kameníci, malíři či podlaháři. Přípravy byly náročné, ale pocit, že se to lidem líbí, za to stojí,“ uvedl David Surmaj ze společnosti ABF, a.s., organizátora soutěže. Mottem letošního roku bylo „Řemeslo je správná volba“.

Soutěžili truhláři, zedníci, kameníci a kamenosochaři

Vítězi česko-slovenského finále se mezi truhláři stali Štěpán Šatava a Karel Turek za SOU Hluboš a na druhých pozicích se umístili Jiří Válek a Patrik Beránek z SPŠ stavební Valašské Meziříčí. Ze zednických družstev vybojovali první příčku Zdeněk Jirásek a Karel Vosička z ISŠ Rakovník a na druhém místě Roman Krištof a Miroslav Havel z Masarykovy SŠ Letovice. Soutěžili rovněž kameníci a kamenosochaři, z nichž se nejlépe umístil Tomáš Jákl ze SPŠ kamenická a sochařská Hořice.

Výchozí reklama

Výsledky byly těsné

Podle hlavního porotce soutěže, Libora Malého, nebyly mezi soutěžícími příliš velké rozdíly. „Bylo vidět, že jsou tihle kluci z letošního ročníku opravdu nejlepší. Rozdíly byly malé a rozhodovaly skutečně jen maličkosti,“ uvedl Malý. „Kluci si uvědomují, že úspěch v takové soutěži jim dá do ruky to nejlepší doporučení pro budoucího zaměstnavatele a rozhodně od řemesla neutečou. Jedním z největších úspěchů letošního ročníku je to, že jedna pražská firma si mezi finalisty vybere své budoucí zaměstnance. Díky SUSO tak již nyní studenti získají skvělé zaměstnání,“ dodal Malý.

Studenti prezentují sebe i školu

Ve finále se soutěžící chtěli ukázat a někteří se přiznali, že by jim vítězství moc pomohlo. „Opravdu bych chtěl moc vyhrát. Zařizuju si malou dílnu a ty ceny by se mi do začátku moc hodily,“ uvedl mladý truhlář. Soutěžilo se o hodnotné ceny, například o hoblici Ramia, dlabačku od firmy Houfek, přímočarou pilu od Mafell, vrtačku DeWalt či poukaz na pracovní oblečení Carhartt.
Simona BaumrtováSoutěžní klání na závěr zpestřila autogramiáda mistryně Evropy v plavání Simony Baumrtové.

Výsledky soutěžního kola jsou uveřejněny na www.suso.cz.

Více informací naleznete na www.suso.cz.


Soutěžní přehlídka stavebních řemesel SUSO
SUSO je nekomerční projekt, který umožňuje žákům stavebních oborů porovnat svoje schopnosti a zkušenosti. Spolu s tím dává prostor i ostatním zájemcům prohlédnout si řemeslo „naživo“. Organizátorem akce, která již 18 let probíhá v rámci doprovodných programů stavebních výstav a veletrhů, je společnost ABF, a.s. Finále Soutěžní přehlídky stavebních řemesel SUSO se pravidelně koná v Praze při mezinárodním stavebním veletrhu FOR ARCH.

Kontakt pro média: Jana Kratochvílová, Omnimedia, s.r.o.
T.: +42 221 419 220 | j.kratochvilova@omnimedia.cz


Generální partner: Wienerberger cihlářský průmysl a.s.
Hlavní partneři: Schiedel, a.s., XELLA CZ s.r.o., KB – BLOK systém, s.r.o., LB Cemix, s.r.o., FOR ARCH
Hlavní partner oboru truhlář: Houfek, a.s.
Partneři: Mafell, DeWalt, Ramia tools, s.r.o., Carhartt – www.disturb.cz, DYAS.EU, a.s.    
Hlavní mediální partner: časopis Stavebnictví, TZB Info
Hlavní mediální partner oboru truhlář: Dřevařský magazín

Mediální partner oboru truhlář: Truhlářský portál

Mediální partneři: České stavby, Český rozhlas, Build Info, Učitelské noviny, Deník, Stavitel, Konstrukce, Stavební.net
Záštita: MŠMT, MPO, HK ČR, AK ČR, SPS v ČR, AČN
Odborná garance: Státní úřad inspekce práce

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu