Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Design/Trendy

Český dětský nábytek a kuchyňské prkénko jsou letos nejlepší na světě

Zatímco ceny pro české židle nebo sklo se už berou téměř jako samozřejmost, dětský nábytek v nejprestižnější světové designérské soutěži bodoval poprvé. Nábytková řada Fantasy od studia MY DVA Group získala Red Dot Design Award Winner 2014 v kategorii produktového designu.

Dětský nábytek z řady Fantasy byl mezinárodní porotou vybrána a označena jako vítěz v kategorii Red Dot Award: Product Design 2014.
Zdroj: MY DVA group a.s.

Čeští designéři Radka Šrámková, Václav Charvát a Petr Hamáček uspěli s novou nábytkovou řadou Fantasy u čtyřicetičlenné mezinárodní poroty, která hodnotila téměř 5 000 výrobků z 53 zemí.

Fantasy není podle tvůrců pouze kusem nábytku, je to hravý koncept, který vnáší nové možnosti do dětských interiérů. Jednotlivé moduly skříní lze libovolně kombinovat a pro větší variabilitu opatřit kolečky s brzdou.

Dětský nábytek - řada Fantasy od MY DVA

 

Pokud se skříňky použijí do prostoru, mohou být opatřeny i magnetickými zády, vhodnými pro použití magnetických stavebnic.

Záda se vyrábějí z takzvané magnetické HPL desky, na kterou přijde ještě magnetická fólie. Děti pak mohou skříňku použít pro své hry. "Podtrhuje se tak edukační charakter skříně," zdůrazňují tvůrci.

Speciální dětská úchytka pro dětský dětský nábytek Fantasy

Autoři z MY DVA group mysleli i na bezpečnost, která je u dětského nábytku velmi důležitá. Proto navrhli speciální plastovou úchytku (lze vybírat ze šesti barev) zapuštěnou do hrany dvířek. Ta eliminuje nebezpečí úrazu a svou podobou představuje charakteristický prvek řady Fantasy.

Výchozí reklama
Fóliopolep - Chlapec se slunečnicí Fóliopolep - Sloni

Kromě různých barevných variant lze nábytek zcela individuálně upravit pomocí celoplošných nalepovacích fólií, jež lze snadno omýt, ale také časem sejmout nebo vyměnit podle toho, jak dítě roste.

Vedle nabízených motivů si může zákazník přinést i svůj vlastní, nebo si nechat navrhnout polepy podle přání. Řada Fantasy je totiž určena nejen do soukromých interiérů, ale také do školek nebo dětských heren. Kombinovat lze dvířka s policemi a plastovými boxy. Cena za skříňku je 4 440 korun bez DPH a více.

VITAMINO - krájecí deska

Letos získala cenu Red Dot Design Award za design v německém Essenu také firma Tescoma. Nejvyšší ocenění Red Dot Design Award Winner 2014 obdržela za krájecí desku Vitamino (od designéra Františka Fialy) s antibakteriální úpravou povrchu.

Dále pak česká společnost získala Red Dot: Honourable Mention 2014 za zdobící sítko Delícia a oboustranná vykrajovátka Delícia z vysoce odolného plastu.

Zdroj: bydleni.idnes.cz

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (1 celkem)

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu