Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality » Dobrá práce

Dobrá práce - Díky pásové pile muž vyrábí úžasná díla ze dřeva

James McNabb je netradiční umělec, který byl původně truhlářem. Zde však nemohl vyvíjet svůj talent, zkusil něco jiného. Posunul tak umění na další úroveň. Pomocí pásové pily totiž vyrábí neuvěřitelná díla, které mu může každý truhlář závidět.

Tak to je naprosto úžasné! – zní věta při pohledu na netradiční umění Jamese McNabba, který se stal velice oblíbeným umělcem. Proč? V minulosti pracoval jako truhlář. Nic zajímavého, jen dělání nábytku, skoro žádná kreativita. Po čase s tím „praštil“, skončil s truhlařinou a začal se věnovat něčemu, na co bude hledět celý svět s úžasem. Povýšil práci se dřevem na další a zároveň úžasnou úroveň. Vytváří totiž úžasné dřevěné výtvory, které ve většině případů ukazují styl města.

James McNabb - tvorba pásovou pilou

Výchozí reklama

K výrobě využívá pásovou pilu

Jeho díla se setkala s velmi kladným ohlasem, dokonce již před několika dny měl svoji vlastní výstavu v Robert Fontaine Gallery v Miami. Kdybychom nějak měli charakterizovat jeho díla, tak se jedná o objevování architektonických tvarů a forem pomocí improvizace. Na výrobu využívá James pásovou pilu, díky které dokáže vyřezat požadované tvary a dovést tak své dílo k naprosté dokonalosti. Většinou tvoří abstraktní tvary, které vyřeže do kusů dřeva. Ty pak v závěru své práce spojí do jednoho úžasného celku.

James McNabb - tvorba pásovou pilou

James McNabb - tvorba pásovou pilou

Zdroj: Miroslav Varga, buzzmag.cz
Foto: www.mcnabbstudio.com

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu