Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality

Už řešíte co pod stromeček? Co třeba dřevěnou loutku nebo celé loutkové divadlo ...

Hledáte-li zajímavý a neotřelý dárek pod stromeček - máme pro Vás zajimavý tip! České loutky ... podívejte se, sami uznáte, že je to paráda.

Sada Bajaja
Zdroj: www.marionetisti.cz
Autor: Jan a Martin Růžičkovi

Eshop - České loutky. V e-shopu České loutky najdete překrásné dřevěné hračky, dřevěné loutky, marionety, loutková divadla, případně můžete zakoupit autorské loutky z dílen českých výtvarných umělců, řezbárů, návrhářů a malířů. Můžete si však nechat vyrobit i portrétní loutku dle fotografie.

Karkulka a vlk

Výchozí reklama

V kouzelném světě maňásků a loutek, které neznají pojem o čase a vydrží při dobrém zacházení klidně i celá desetiletí zjistíte, že oblastí použití loutek je více a hodí se k různým účelům. Dekorativní loutky využijete například k zavěšení do obchůdku, restaurace, čajovny nebo třeba obývacího a dětského pokoje.

Dřevěné loutkové divadloS loutkovým divadlem se zase stanete králem ansámblu, kde o dětské diváky rozhodně nebude nouze. Stačí si jen vybrat, e-shop nabízí desítky motivů, poctivou ruční práci a i zajímavé ceny.

 

 

 

A jakže se taková loutka vyrábí?

Variant je hned několik. Celodřevěné loutky jsou celé vyřezávány původní řezbářskou technikou z lipového dřeva.

ČertVýroba 50 centimetrové loutky tak může zabrat i 5-6 týdnů. Dřevo se dá nahradit i jinými materiály. Na hlavu a končetiny se často používá například sádra nebo modelovací hmota. Dřevěné loutky se následně konzervují včelím voskem a dobarvují transparentními olejovými barvami tak, aby byl zachován charakter dřeva. Oblečení na loutky je vyráběno vždy a pouze ručně a jedná se o úžasnou dekoraci, kterou ocení nejen děti, ale i dospělí. Při oblékání loutek se používá převážně kůže a textilie všeho druhu. Dá se říci, že čím složitější motiv, čím větší rozměr a podíl ruční práce na vyřezání dřeva, tím dražší je samotné dílo.

Motivů tak vzniká nepřeberné množství a záleží jen na fantazii výtvarníků. Máte-li rádi postavy laděné spíše pohádkově (čarodějnice, elfy, čerty a podobně) nebo spíše oceníte realisticky ztvárněné duo babičky s dědečkem či rozšafného a korpulentního hostinského.

Krojované panenkyTrumfovým esem e-shopu jsou jistě krojované panenky v národních krojích. Panenky navazují na bohaté tradice českého a slovenského regionálního umění. Tvořivost a cit pro krásu zdejších švadlen, vyšívaček a oblékaček nám zanechali opravdové bohatství v podobě nádherných krojů, které jej charakterizují. Představují Vám tradiční, typicky slovácké umělecké výrobky uchovávané po generace, které okouzlí každého, komu je dána schopnost vnímat krásu.Dřevěný vláček

 

Oslovila nás i velmi široká nabídka dřevěných hraček obsahující dřevěné vláčky, letadla, tanky, auta všech druhů, traktory, tramvaje i trolejbusy, dokonce i pěkně zpracovaný vysokozdvižný vozík.

 

V eshopu České loutky najdete spoustu originálně ztvárněné dárkové inspirace, kterou byste mohli využít a potěšit své blízké už o letošních Vánocích.

Zdroj, foto: www.loutky-marionety.cz, archiv Jana a Martina Růžičkových, Ceeda Cavity s.r.o.

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu