Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality » Novinky

HETTICH InLine XL: Systém kování pro posuvné dveře v jedné rovině

Velké v interiéru samostatně stojící skříně a vestavěné skříně patří k častým zakázkám výrobců nábytku a truhlářů. Mnohoúčelové skříně poskytují úložný prostor, který je nezbytný pro spokojené bydlení ...

Posuvné kování InLine XL přesvědčuje malými mezerami, jejichž počet lze díky velkoformátovým dveřím snížit na minimum. Pohodlné a přesné seřízení zaručuje bezchybnou montáž s perfektními mezerami.
Zdroj: Hettich

Spolehlivě uspokojí individuální požadavky náročných zákazníků díky prostorovému řešení v bytě či domě a díky výběru konstrukčních materiálů. Pomocí skříní se dají utvářet nové dispozice bytu budováním příček, rozdělujících velké pokoje na menší. Skříně lze také účelně zabudovat do nejrůznějších výklenků a jinak nevyužitelných míst.

Při řešení úložných prostor na míru mají zákazníci možnost vybírat z mnoha typů konstrukčních řešení, deskových materiálů a povrchových úprav. Využití místa ve skříni je otázkou výběru vhodných nábytkových doplňků a kvalitního nábytkového kování, které umožní nejen rozdělit prostor na menší skladovací sektory a případně časem i vnitřní uspořádání bez problémů měnit, ale zajistit, aby uživatel snadno, rychle a pohodlně materiál do skříně uložil a později vyzvedl.

InLine XL je první systém kování pro posuvné dveře, který se zcela obejde bez úchytek. Takové řešení poskytuje naprostou svobodu designové tvorby.
InLine XL je první systém kování pro posuvné dveře, který se zcela obejde bez úchytek. Takové řešení poskytuje naprostou svobodu designové tvorby.

Je otázkou výrobce nábytku, aby zvolil dodavatele nábytkového kování, který umožní nabídnout odpovídající výběr polic, zásuvek a drátěných košů na ukládání drobného prádla, nízkonapěťových praktických a miniaturních nábytkových svítidel, nebo třeba pantografů, které umožní dosáhnout až na dva metry vysoko zavěšené oděvy bez použití přenosných schůdků.

S kováním InLine XL získáte dveře v jedné rovině s prémiovým komfortem. Otvírají se lehkým tahem za vnější hranu dveří. Naprostou volnost máte také při použití úchytek – dají se namontovat na libovolné místo dveří.
 S kováním InLine XL získáte dveře v jedné rovině s prémiovým komfortem. Otvírají se lehkým tahem za vnější hranu dveří. Naprostou volnost máte také při použití úchytek – dají se namontovat na libovolné místo dveří.
Výchozí reklama

Výhody posuvných dveří

Snadnou dostupnost do všech úložných prostor skříní musí zajistit vhodně manipulovatelné dveře. Protože současné módní trendy preferují velké plochy, jsou na konstrukční řešení dveří kladeny zvýšené nároky. Z hlediska pohodlného otvírání, zavírání a komfortu pohybu jsou stále oblíbenější posuvné dveře.  Na rozdíl od dveřních křídel na závěsech nepřekážejí posuvné dveře v úzkých chodbách nebo ve stísněném prostoru. Pohyb velkoplošných vysokých dveří skříně na posuvném kování také snižuje riziko úrazu, kdy nepozorný uživatel může u běžné skříně hlavou narazit na otevřená nebo vyklopená dvířka v horní části skříně. Kvalitní posuvné dveřní kování umožňuje komfortní měkké a tiché zavírání s možností tlumení pohybu, a dokonalé seřízení, které je nezbytné pro dlouhou životnost a funkční spolehlivost.

Posuvné dveře v jedné rovině lze mimo jiné otvírat za vnější hranu – tento pohyb je díky InLine XL pohodlný a ergonomický jako nikdy dříve. Tak je možno docílit dveří bez úchytek a v jedné rovině. Pro důsledný purismus v nábytkovém designu.
 Posuvné dveře v jedné rovině lze mimo jiné otvírat za vnější hranu – tento pohyb je díky InLine XL pohodlný a ergonomický jako nikdy dříve. Tak je možno docílit dveří bez úchytek a v jedné rovině. Pro důsledný purismus v nábytkovém designu.
Posuvné dveře v jedné rovině lze mimo jiné otvírat za vnější hranu – tento pohyb je díky InLine XL pohodlný a ergonomický jako nikdy dříve. Tak je možno docílit dveří bez úchytek a v jedné rovině. Pro důsledný purismus v nábytkovém designu.

Systém kování InLine XL pro posuvné dveře

Jeden z největších světových výrobců nábytkového kování, společnost HETTICH, ve svém bohatém výrobním programu věnuje velkou pozornost kování pro posuvné dveře a dalším nábytkovým prvkům, které jsou velmi dobře využitelné v moderní nábytkové tvorbě. Nabízí systém kování pro posuvné dveře InLine XL, který umožňuje rychlou a snadnou montáž, pohodlné a přesné seřízení a komfortní bezpečný provoz s velmi dlouhou životností. Systém kování InLine XL s horním nosným profilem je určen pro dřevěné dveře nebo dveře s hliníkovým rámem, jejichž hmotnost může dosáhnout úctyhodných 60 kilogramů! I když se může zdát uvedená hmotnost silně naddimenzovaná, není tomu tak – truhláři a nábytkáři denně řeší požadavky náročných zákazníků, kde není o velké rozměry skříní a dveří k nim skutečně nouze. Proto je systém kování navržen pro výšku dveří až do 2600 mm, šířku dveří v rozmezí od 750 do 2000 mm a tloušťku dveří v rozmezí od 16 do 25 mm. Zabudované kování nabízí možnost seřídit výškovou a stranovou polohu dveří a naložení tak, aby zavřené dveře vedle sebe byly v jedné rovině, s minimální možnou dělící svislou mezerou.  Seřízení mechanismů je přesné, pohodlné a plynulé. Samozřejmostí výbavy je nastavitelné tlumení Silent System, které se stará o tiché a klidné dojezdy během zavírání a otevírání.

Základ kování InLine XL tvoří čtyři klouby. Díky nim se dveře pohybují nejprve po křivce a poté přímo před nábytkem. Tak vzniká naprosto úchvatný ladný pohyb dveří.
 Základ kování InLine XL tvoří čtyři klouby. Díky nim se dveře pohybují nejprve po křivce a poté přímo před nábytkem. Tak vzniká naprosto úchvatný ladný pohyb dveří.
Základ kování InLine XL tvoří čtyři klouby. Díky nim se dveře pohybují nejprve po křivce a poté přímo před nábytkem. Tak vzniká naprosto úchvatný ladný pohyb dveří.

Kování InLine XL je prvním systémem pro posuvné dveře v jedné rovině, který se naprosto obejde bez úchytek. Toto řešení ještě více zdůrazňuje eleganci designu dveří, které se mohou v případě požadavku zákazníka obejít bez rušivých vizuálních ovládacích elementů, jako jsou úchytky. Skříň i s dveřmi v zákrytu tak může bez rušivého přesazení tvořit prakticky hladkou čelní plochu, narušenou pouze minimální a přesnou mezerou. Přesto pokud si bude klient přát, může nechat na dveře nainstalovat dveřní úchyty prakticky na kterémkoliv místě dveří, přičemž výška úchytů může dosahovat výšky až 35 mm.

Dveře vybavené kováním InLine XL se snadno otevírají lehkým tahem za vnější hranu dveří nebo za úchyt. Při uvedení dveří do pohybu čtyři klouby kování nejdříve po křivce vysunou dveře před hlavní rovinu dveří, teprve poté dveře hladce vedou po předepsané dráze díky nosným a vodicím kolejnicím. Kování InLine XL snadno a bez distančních prvků zpřístupní úložný prostor skříně, takže vůbec není problém využít vnitřní zásuvky.

Pomocí doplňkových montážních prvků mohou řemeslníci namontovat komponenty kování na stojící skříň, aniž by dovnitř skříně umístili viditelné šrouby. Docílí tak celistvého, nerušeného a opravdu dekorativního povrchu i uvnitř korpusu. Stejným způsobem mohou řešit i konstrukce vysokých skříní. Poslední fází montáže je samotné a plynulé seřízení naložení a svislé polohy dveří.

 

Kvalitu prověřily náročné testy a požadavky norem

Nové kování InLine XL svou kvalitou vychází nejen z vysokého standardu značky HETTICH, ale samozřejmě vyhovuje všem požadovaným evropským normám. Kvalita kování je také průběžně kontrolována a testována. Kování také spolehlivě prošlo mechanickými i korozními testy. Dlouhodobým testem je ověřována odolnost kování na počet předepsaných cyklů otevírání a zavírání při definované rychlosti – kování spolehlivě vydrží 40 000 cyklů. Test zavírání s tažným zatížením 4 kg prověřuje odolnost dveří při definovaném namáhání pro stanovený počet cyklů otvírání a zavírání. Test odolnosti proti vysazení silou 250 N dokazuje, že se dveře, namáhané definovanou silou orientovanou šikmo dopředu a nahoru, neuvolní a nevypadnou z korpusu skříně. Horizontální bezpečnostní test při namáhání středu dveří silou 250 N působících kolmo na plochu ověřuje, že se dveře neuvolní a nevypadnou z korpusu skříně. Korozní test potvrdil odolnost kování proti korozi dle EN 15706 i podle EN 6270 při 72hodinovém testu v kondenzační komoře.

 

Montážní sady usnadní sestavení a seřízení

Komfort chodu dveří s kováním InLine XL vychází ze správné volby poměru šířky a výšky dveří při zachování maximální přípustné hmotnosti 60 kg u jednoho křídla. Výrobce proto nabízí 10 různých montážních sad, kterými lze realizovat všechny šířky dveří od 750 do 2000 mm. Kompletní sada kování pro dvoje dveře obsahuje kování v předmontovaných skupinách, tlumení Silent System, vodicí, nosné a krycí profily a spojovací prvky. Pro nestandardní konstrukce skříní jsou k dispozici doplňkové sady montážních prvků, vyrovnávací kování pro eliminaci deformací nábytkových dveří, soklové seřizovací šrouby a nosné destičky, úhelníky a narážecí matice. 

 

Moderní řešení přiláká zákazníky i dodavatele

Systém kování InLine XL pro posuvné dveře od společnosti HETTICH posouvá nábytkový design do nových dimenzí. S kvalitou provedení a způsobem montáže se mohou výrobci nábytku, truhláři a další řemeslníci seznámit ve vzorkovně společnosti HETTICH (psali jsme o ní zde: http://www.truhlarskyportal.cz/clanky/12483-hettich-cr-k-s-nova-vzorkovna-nabytkoveho-kovani-otevrena  ), nebo u specializovaných prodejců.

U těchto prodejců nebo u osvědčených výrobců nábytku si komfort obsluhy mohou vyzkoušet i koncoví zákazníci. Zákazníci, kteří již zkušenosti s produkty značky HETTICH mají, nic zkoušet nemusí. Pak stačí diktovat výrobci či dodavateli nábytku svoje nejnáročnější požadavky. Kování InLine XL je v doporučených parametrech spolehlivě zvládne.

Díky trajektorii pohybu dveří po křivce lze namontovat úchytky s výškou až 35 mm, a to prakticky na kterémkoliv místě dveří.
Díky trajektorii pohybu dveří po křivce lze namontovat úchytky s výškou až 35 mm, a to prakticky na kterémkoliv místě dveří.

Podrobná technická dokumentace kování InLine XL ke stažení je zde:

http://www.hettich.com/fileadmin/content/mediathek/PRO/InLine_XL_2014-08_cs_CZ.pdf

 

Video ukázky:

 

 

Logo Hettich ČR

HETTICH – Představení společnosti

Historie společnosti Hettich, jednoho z největších výrobců nábytkového kování ve světě, vychází z vynikajícího řemeslného umu a uplatňování netradičních řešení v konstrukci výrobků jemné mechaniky a nábytkového kování, doplněného o úspěšnou podnikatelskou a obchodní činnost. Dnes je skupina 38 dceřiných společností a výrobních podniků v Americe, Evropě i Asii již ve čtvrté generaci stoprocentním rodinným podnikem, vedeným Dr. Andreasem Hettichem. Společnost Hettich se sídlem v německém Kirchlengernu vybudovala ve Žďáru nad Sázavou moderně vybavený výrobní podnik, který zásobuje nejen český trh, ale i odběratele v celém světě. Výrobky společnosti Hettich představují nejen špičkové výrobky z hlediska neustálého technického a technologického vývoje, ale i designové vzory, udávající směr výroby moderního nábytku nejvyšší estetické hodnoty. Svědčí o tom řada respektovaných designových ocenění. Společnost také podporuje snahy o udržitelný rozvoj a ochranu životního prostředí.

 

HETTICH ČR, k.s.

Jihlavská 3
591 01 Žďár nad Sázavou
Tel.: 566 692 111
Mail: hettich@hettich.cz
www.hettich.cz

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu