Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Design/Trendy » Kuchyně

Design: ZAHALTE SVÉ BYDLENÍ…DO BAREV JARA

Originalita interiéru je závislá i na výběru barev. Nebojte se a popusťte uzdu svojí představivosti a dolaďte domov do pestrých moderních jarních odstínů.

Žlutá barva je v interiéru velice oblíbená
Zdroj: G SERVIS

PŘIVÍTEJTE … PRVNÍ JARNÍ SLUNÍČKO

Žlutá barva dokáže neskutečně ozvláštnit a rozzářit celý prostor. V celém interiéru se stává i jasnou dominantou a umí vytvořit velice příjemnou atmosféru, která se přenese i na vás. „Žlutá barva je barvou povzbuzující a má rozveselující účinek, a proto ji velice ráda při navrhování interiéru používám,“ uvádí MgA. Vendula Hladíková, bytová designérka společnosti G SERVIS.

Výchozí reklama
Grafosklo za kuchyňskou linkou, J.A.P.
Grafosklo za kuchyňskou linkou, J.A.P.

Do žluté barvy můžete obléci i celou kuchyňskou linku. Při vaření si tak můžete připadat jako na rozkvetlé louce a ještě ke všemu vám k tomu bude hrát i hudba. Při pohledu na celoskleněný obklad z Grafoskla za kuchyňskou linkou s motivem not vás budou napadat různé skladby, které si můžete při práci v kuchyni prozpěvovat. Pokud chcete mít jaro ještě více na dosah ruky, nechte si do Grafoskla zalaminovat usušené kvítky jarních rostlin. I to totiž Grafosklo umí a přináší s sebou ještě další možnosti dekorů. „Do Grafoskla lze zalaminovat navíc i různé fotografie v potřebné tiskové kvalitě nebo látku s jarním dekorem,“ uvádí pan Petr Paksi, výkonný ředitel společnosti J.A.P., která se výrobou Grafoskla zabývá a dodává: „Umístění celoskleněného obkladu za kuchyňskou linkou nabízí i mnoho výhod. Díky naprosté absenci spár je oproti klasickému keramickému obkladu ideální na údržbu, jednoduše nedrhnete zašlé spáry.“ Grafosklo je vyráběno z kaleného skla, které je v normálním provozu bezpečné a takřka nerozbitné.

ZA JAREM DO KOUPELNY

Jaro můžete pustit na návštěvu do koupelny i dveřmi. Interiérové dveře RAINBOW v pískově žluté barvě vám celou koupelnu rozzáří a oživí. „V této modelové řadě lze vybírat mezi horizontálním i vertikálním frézováním či prosklenou variantou,“ doplňuje pan Martin Dozrál, generální ředitel společnosti SOLODOOR, předního českého výrobce interiérových dveří a obložkových zárubní. Jejich trendy odstín stačí už pouze doplnit jemnými tóny bílé či šedé barvy a celý interér se tak stane jedinečným. Barva je na dveře nanášena trojvrstvým lakování, což zajistí její jemný lesk a mechanickou odolnost.

VAŘIT NA TRÁVĚ

T.acrylic lesk v dekoru zelena oliva a slonová kost, Trachea
T.acrylic lesk v dekoru zelena oliva a slonová kost,
Trachea

Stejně, jako kdybyste si vaření rozložili uprostřed voňavého a čerstvě zeleného koberce jarní trávy, se můžete cítit v kuchyni od Trachey v akrylátovém povrchu lesk zelená oliva. „T.acrylic je zdravotně nezávadný, antialergický materiál, který je vysokolesklý a má výraznou hloubku barev. Jeho další výhodou je, že je vhodný do domácností s aktivním pohybem, a pokud by snad došlo k nějakému povrchovému poškození, lze si jej opravit. Ke každé objednávce dodáváme retušovací sadu, která poškození v povrchu dvířek zcela odstraní,“ uvádí pan Martin Dusík, vedoucí obchodního oddělení Trachea, a.s., největšího českého výrobce nábytkových dvířek. Vybírat lze také z mnoha dekorů, které vévodí v sytosti barev, a to kávy, cappuccina, oliv, šampaňského, ebenu, zrcadla, vanilky, slonové kosti, hliníku, ale i třeba norku či hedvábí.

PŘÍRODA = ZELENÉ KRÁLOVSTVÍ

Pískované sklo J.A.P. na celoskleněných otočných dveřích.
Pískované sklo J.A.P. na celoskleněných otočných
dveřích.

 Nechte svůj interiér naprosto polapit přírodou. Díky motivu lístků vypískovaných v celoskleněných dveřích si budete stále připadat jako v té nejúžasnější botanické zahradě. Pískovaný motiv v sobě nese průhledná místa, která vám nezabrání v pozorování rozkvétající se skutečné jarní přírody za okny. „Pískované sklo vzniká otryskáním skla proudem speciálního jemného písku složeného z velmi malých hliníkových částic, které ve skle vytváří mikroskopické prohlubně. Tím vzniká matný pískovaný motiv,“ říká pan Petr Paksi a dodává: „Finální fází výroby je ještě nanesení speciálního nano povrchu, který vytvoří na pískovaných místech jednolitý povrch a zabrání v usazování nečistot a tvorbě otisků prstů.“ Díky závěrečnému ošetření skla nano vrstvou se i jeho údržba stává naprosto jednoduchá.

 

RŮŽOVÁ POHODA V KOUPELNĚ

Modelová řada koupelnového nábytku Q od Dřevojasu vám přinese romantické barvy jara i do interiéru koupelny. Pokud se vám tato elegantní řada ve dveřovém provedení líbí a máte v oblibě růžovou barvu, umí zakázková výroba firmy Dřevojas skříňku nalakovat nejen do tohoto, ale i kteréhokoliv jiného odstínu ze vzorníku barev RAL či NCS. Pro milovníky dřeva je tu k volbě i dřevodekor ořech s výrazným prokreslením dřevních vláken. „Model Q nabízí díky svému dveřovému provedení dostatek úložného prostoru, zejména pro rozměrné – vysoké předměty. Jako další místo pro ukládání koupelnových nezbytností poslouží skříňka se zrcadlem Q,“ říká Ing. Zdeněk Blažek manažer marketingu Dřevojasu, v. d., tradičního českého výrobce koupelnového nábytku.

Řada Q v provedení růžový lak. Řada Q v provedení růžový lak.
Řada Q v provedení růžový lak.
Digitální potisk SAKURA Overface, Trachea
 Digitální potisk SAKURA Overface, Trachea


Vítejte jaro každý den

Interiérové dveře SIMA, SOLODOOR
Interiérové dveře SIMA, SOLODOOR

Pokud do svého interiéru zvolíte dveře v odstínu aragon povrchové úpravy SOLO 3D od firmy SOLODOOR můžete jarní dny prožívat každý den. Jejich barevné tóny jemné bílé či růžové připomínají okvětní lístky prvních jarních rostlin. Při dotyku s těmito dveřmi ucítíte jemnou strukturu dřeva tak, jako byste hladili strom v lese. „Interiérové dveře řady SIMA s sebou nesou elegantní, jednoduchý a nadčasový design,“ uvádí pan Martin Dozrál a dodává: „Navíc lze jejich dekor dřeva kombinovat s různým typem prosklení.“ Nesporná výhoda dekoru aragon je, že pokud k němu zvolíte tmavý či světlý nábytek, dveře se k nim vždy budou hodit. Navíc i barevné doplňky v růžové či fialové společně vytvoří příjemný soulad.

Nechte rozkvést celý váš byt

Tak jako každé jaro rozkvétají stromy a na louce se objevují první barevné květy, přesně to samé se u vás doma může dít po celý rok. Dovolte květovaným vzorům ovládnout interiér všech pokojů vaší domácnosti a ponořte se do krásného a snivého jarního počasí. Projděte celoskleněnými dveřmi z Grafoskla s motivem květin a dejte si něco dobrého u kuchyňské linky s celoskleněným obkladem od J.A.P. ve stejném motivu. Jedete ven? Upravte se v koupelně, kde vám bude dělat společnost koupelnový nábytek Q MONO v provedení Botanicus od Dřevojasu. Při odchodu si nezapomeňte vzít lehký kabát z šatní skříně, kterou zdobí foliovaná dvířka v digitální grafice Overface od Trachey taktéž s motivem Botanikus. Teď už nic nebrání tomu vkročit do pravého jarního dne a do sytosti si ho užít.

Celoskleněné dveře a celoskleněný obklad z Grafoskla, J.A.P. Kouplenový nábytek model Q MONO, Dřevojas  Grafický motiv Overface, Trachea 
Celoskleněné dveře a celoskleněný obklad z Grafoskla, J.A.P. Kouplenový nábytek model Q MONO, Dřevojas Grafický motiv Overface, Trachea

 

Materiály byly připraveny ve spolupráci se společností J.A.P. www.japcz.cz, Trachea, www.trachea.cz, Dřevojas, www.drevojas.cz a SOLODOOR, www.solodoor.cz.

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu