Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality » SUSO - soutěžní přehlídka řemesel

19. ročník přehlídky řemesel SUSO byl zahájen v Lysé nad Labem

Soutěžní přehlídka stavebních řemesel SUSO vstoupila do svého 19. ročníku a první postupové kolo má již za sebou. Konalo se ve dnech 20. a 21. 2. 2015 v Lysé nad Labem při veletrhu STAVITEL a LIGNA BOHEMIA a své síly v něm poměřilo celkem 34 mladých řemeslníků, a to 8 týmů zedníků a 9 týmů truhlářů.

Soutěžní přehlídka stavebních řemesel SUSO

Do průběhu soutěže sice zasáhla chřipková epidemie, ale i tak se bylo na co dívat. Návštěvníci měli možnost vidět šikovnost řemeslníků na vlastní oči.

V Soutěžní přehlídce stavebních řemesel z devíti truhlářských týmů nejvíce zabodovali Martin Reiser a Matěj Slípek ze SOŠ stavební a zahradnická na Praze 9 a na druhém místě Tomáš Harigel a Petr Banák z ISŠ Slaný. Postupové kolo probíhá ve spolupráci s Středočeským krajem.

Výchozí reklama

Partneři jsou pro soutěž významní nejen z hlediska komplexnosti

Vedle stálic na poli partnerů soutěže (Wienerberger cihlářský průmysl a.s., XELLA CZ s.r.o., LB Cemix, s.r.o., Mafell, DeWalt) pokračují v letošním ročníku firmy Houfek, výrobce dřevoobráběcích strojů a Ramia s.r.o. Truhláři například museli předvést práci s dlabačkou Houfek a řezání s kotoučovou pilou Mafell. Během dvou dnů mladí stolaři vyrábí venkovní stolky na květiny a stojany na víno.

 „Soutěží se snažíme veřejnost upozornit na to, že studium řemesel má opravdu smysl. Řemeslníků je v současné době akutní nedostatek a pro mladé studenty tato přehlídka často znamená vyšší kvalifikaci a neocenitelnou výhodu na trhu práce. Navíc letošní ročník je pojat ještě komplexněji, kluci si toho vyzkouší hodně a budou mít spoustu příležitostí ukázat, že řemeslu opravdu rozumí,“ uvádí David Surmaj ze společnosti ABF, organizátora soutěže. Heslo, které bude mottem po celý 19. ročník soutěžní přehlídky, zní „Wanted – Najdi si svého řemeslníka“.

Chřipková epidemie počet účastníků snížila, přesto řemeslníci předvedli svůj um

„Stejně jako každý rok tak i letos jsme se snažili laťku opět posunout o něco výše. Studenti musí zvládnou teoretické i praktické úkoly. A jako vždy zvítězí ti nejlepší z nejlepších. První postupové kolo v Lysé nad Labem nám sice trošku komplikovala chřipková epidemie a někteří ze soutěžících nemohli dorazit, ale i přesto jsme byli svědky skvělé řemeslné práce,“ řekl David Surmaj. Soutěžní klání v Lysé nad Labem přispělo na dobrou věc. „Výrobky jsme věnovali Dětskému domovu Nymburk,“ dodává Surmaj.

Konat se budou postupně ještě čtyři postupová kola (Ostrava, Hradec Králové, Nitra a České Budějovice) a finále proběhne na veletrhu FOR ARCH v září 2015.

Více informací naleznete na www.suso.cz.

 

Soutěžní přehlídka stavebních řemesel SUSO

SUSO je nekomerční projekt, který umožňuje žákům stavebních oborů porovnat svoje schopnosti a zkušenosti. Spolu s tím dává prostor i ostatním zájemcům prohlédnout si řemeslo „naživo“. Organizátorem akce, která již 19 let probíhá v rámci doprovodných programů stavebních výstav a veletrhů, je společnost ABF, a.s. Finále Soutěžní přehlídky stavebních řemesel SUSO se koná vždy v Praze při mezinárodním stavebním veletrhu FOR ARCH.

Výsledky také zde: www.suso.cz

 

Kontakt pro média: Jana Kratochvílová, Omnimedia, s.r.o.

T.: +42 221 419 220 | j.kratochvilova@omnimedia.cz

 

Generální partner: Wienerberger cihlářský průmysl a.s.

Hlavní partneři: HOUFEK, a.s., XELLA CZ s.r.o., LB Cemix, s.r.o., HELUZ, cihlářský průmysl

Partneři: Mafell, Ramia, DeWalt

Hlavní mediální partner: časopis Stavebnictví

Hlavní mediální partner oboru truhlář: Dřevařský magazín

Mediální partner oboru truhlář: Truhlářský portál

Mediální partneři: Český rozhlas, Deník, České stavby, Učitelské noviny, Build info, Stavitel, Konstrukce, StavebniNet.cz

Záštita: MŠMT, MPO, HK ČR, AK ČR, SPS v ČR, AČN

Odborná garance: Oblastní inspektorát práce

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu