Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Design/Trendy

Interiérové trendy: zájem předčil očekávání

Letošní druhá přehlídka interiérových trendů s názvem SCÉNA: Inspirace & Trendy se opět konala v rámci veletrhu For Furniture od 19. do 22. března 2015. Jejím cílem bylo přiblížit světové trendy v oblasti bydlení široké veřejnosti a designérům a architektům představit netradiční materiály.

SCÉNA: Inspirace & Trendy na veletrhu For Furniture 2015
Zdroj: Ing. Iva Bastlová DiS.

Tato speciální expozice měla větší plochu a nové místo, letos byla ve vstupní hale č. II mimo ostatní stánky. Zajímavé podání, pečlivý výběr vzorků a nové umístění přinesly ovoce.

Autorka expozice - Iva BastlováSamotnou autorku expozice, interiérovou designérku Ivu Bastlovou z ateliéru LOXO, zájem doslova šokoval. Návštěvníci zde trávili hodně času, vše si detailně prohlíželi, fotili a každého zaujalo něco jiného. Zajímavostí bylo, že tato přehlídka oslovila nejen odborníky z profese, ale i širokou veřejnost, v což jsme ani nedoufali, přiznává autorka.

Výchozí reklama

Trendy byly rozděleny do čtyř stylů, každý styl měl plochu přes 25 m2, kde byly rozmístěné solitéry a hlavně materiály od podlahovin, přes materiály na nábytek, dekorativní výmalbu, tapety, látky… Směr Mix Mash zaujal více, než se očekávalo, byl extravagantní, eklektický, doslova nabitý barvami a vzory, styl Neutral byl plný harmonie, světel, pastelů a inspirací přírodou. Ženský element dominoval ve směru Orient, kde to hrálo sytými barvami, ornamenty a zlatem. Opakem pak byl Industriál, určený spíše pro mužskou populaci, zde dominovaly kovolamináty, kámen a dekory dřeva.

Trendy byly rozděleny do čtyř stylů - Orient
Styl - Orient
Trendy byly rozděleny do čtyř stylů - Neutral
Styl - Neutral
Trendy byly rozděleny do čtyř stylů - Mixmash
Styl - Mixmash
Trendy byly rozděleny do čtyř stylů - Industrial
Styl - Industrial

Kdo neměl příležitost si Scénu projít, může načerpat inspirace a informace v brožuře, která vznikla přímo pro tuto expozici. Zde najdete nejen popisy stylů, informace k materiálům a kontakty na všech 28 společností, které se expozice účastnily, ale i koláže a návrhářské nástěnky. Tato publikace je on-line na www.scena-inspirace-trendy.cz/cs/brozura a lze si ji i zdarma stáhnout. Tak neváhejte a inspirujte se!

Autor:
Ing. Iva Bastlová DiS.
email: iva@loxo.cz
tel: 604 865 883

 

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (1 celkem)

  • Václav Jánský: Interiér Úterý 31. Květen 2022 21:14
Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu