Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Design/Trendy » Architektura

Žena dala výpověď v práci, teď staví bambusové domy na Bali

Život občas vyžaduje odvážná rozhodnutí. Elora Hardy opustila svoji úspěšnou kariéru na modní scéně v New York City, aby následně začala dělat něco diametrálně odlišné. Přestěhovala se na Bali a začala tam stavět bambusové domy. Proč ... ?

Společně se svým týmem strávila na Bali posledních 5 let ve víře, že právě bambusové konstrukce jsou ideálním obnovitelným zdrojem pro budování domů. Elora se nechala inspirovat svým otcem.

"Je to slib našim dětem. Je to jeden z udržitelných materiálů, který se nemění. Když jsem tyto struktury poprvé viděla ve výstavbě, pomyslela jsem si pouze, že to dává dokonalý smysl ... proč se to nestalo dříve a co všechno s tím můžeme udělat dále?" vysvětluje Elora na přednášce v rámci TED Talk.

Výchozí reklama

Bambus má takovou sílu jako beton. Poměr váhy a pevnosti se dá přirovnat k oceli a navíc je jednou z nejrychleji rostoucích rostlin na světě. Jednou ze slabých stránek je časté poškození hmyzem, avšak pokud se správně ošetřuje, může bambusová konstrukce vydržet na celý život.

Bambusový dům
Bambusový dům
Bambusový dům
Bambusový dům
Bambusový dům
Bambusový dům
Bambusový dům na Bali
Bambusový dům na Bali
Bambusový dům na Bali
Bambusový dům - Elora Hardy
Bambusový dům - Elora Hardy

 

Elora Hardy na TED vypráví o bambusových domech (v angličtině):

Zdroj: doba.sk

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu