Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Design/Trendy » Dveře

Už Věstonická venuše byla oblá - aneb trendy ve světě dveří

Oblé tvary fascinují člověka odjakživa a již od dob Věstonické venuše jsou nedostižným estetickým ideálem. Není tedy žádným překvapením, že se uplatňují i v interiérovém designu. Nevyhýbají se ani dveřím, které je nyní možné mít s oblou hranou. Ta ale není jenom působivým designovým prvkem, má také mnohé praktické vlastnosti, které musí v domácnosti ocenit snad každý.

Detail oblé hrany
Zdroj: SOLODOOR

Není oblá jako oblá!

Je možné, že jste se s oblou hranou na dveřích již setkali. Na českém trhu je k dostání nabídka dveří s oblou hranou převážně od zahraničních výrobců. Většinou se však jedná o levné dveře, pouze s povrchem z papírové folie, která se snadno poškodí a příliš nevydrží. Novinkou je ale oblá hrana u dveří s vysoce odolnými laminátovými povrchy. „Díky použití nové technologie je nyní možné vytvořit oblou hranu i u povrchových materiálů, které dříve ohnutí neumožňovaly. Jedná se například o mechanicky odolné CPL lamináty nebo laminátový plastický povrch SOLO 3D, který věrně imituje přirozenou strukturu dřeva. Nehrozí tak například poškrábání nebo odlepování hran, které je u dveří s tenkou papírovou fólií běžné,“ vysvětluje pan Martin Dozrál, generální ředitel společnosti SOLODOOR, předního českého výrobce interiérových dveří a zárubní, který umí vytvořit oblou hranu u dveří s laminátovým povrchem.

dveře SONG s oblou hranou a odolným laminátovým povrchem SOLO 3D v dekoru přírodní dub, foto zdroj SOLODOOR
Dveře SONG s oblou hranou a odolným laminátovým povrchem SOLO 3D v dekoru přírodní dub.
(foto zdroj SOLODOOR)
Výchozí reklama

Oblá hrana poprvé - neocenitelný pocit bezpečí…

Nepříjemné úrazy se nevyhýbají ani domácnostem. Zakopnout ve spěchu o nešťastně umístěný koš s prádlem nebo narazit do rohu stolu je vlastně naopak docela běžné. S oblou hranou se ale budete moci ve svém domově konečně cítit trochu bezpečněji. Díky ní se totiž značně minimalizuje riziko poranění padající osoby i poškození dveří při případném nárazu na hranu dveří. „Zatímco při pádu na ostrou hranu často skončíte na pohotovosti, s oblou hranou vás čeká tak maximálně modřina. Nemusíte se navíc bát ani toho, že byste se zachytili o hranu dveří například kusem oděvu a oděv tak poškodili. Oblou hranu tak oceníte nejen v dětských pokojích, ale i  v prostorech s intenzivním provozem, jako jsou kuchyně nebo chodby,“ uvádí pan Martin Dozrál.

Oblá hrana podruhé - praktičnost při údržbě dveří

Pokud si doma často lámete hlavu s nepořádkem, oblá hrana by vám mohla ušetřit některé starosti. Její předností je totiž snadná údržba. „Díky absenci spár se na oblé hraně neusazuje prach ani jiné nečistoty tak jako na klasických hranách. Lépe se tak čistí a udržuje,“ vysvětluje pan Martin Dozrál. Kromě toho zabraňuje pronikání vzdušné vlhkosti do dveřního křídla. Díky tomu mají dveře delší životnost a obstojí i ve vysoce namáhaných provozech.

Dveře SAGITA s oblou hranou, povrch SOLO 3D v dekoru ferrara. (foto zdroj SOLODOOR)
Dveře SAGITA s oblou hranou, povrch SOLO 3D v dekoru ferrara.
(foto zdroj SOLODOOR)

 

Oblá hrana potřetí -působivá elegance dveří s oblou hranou i zárubní

S dveřmi vybavenými oblou hranou nezískáte pouze praktického pomocníka, který vám usnadní práci a ochrání vás před nepříjemnými úrazy, ale také elegantní interiérový prvek. Estetický dojem oblé hrany u dveří ještě více umocníte, pokud si ke dveřím pořídíte i oblou zárubeň. Dveře mají oblou hranu nejenom na bocích, ale i na horní straně dveří a při čelním pohledu na dveře není navíc vidět napojení hranovací pásky. V kombinaci s oblou zárubní tak díky tomu vytváří designově vyvážený celek, který působí velmi ladným dojmem.

Dveře s oblou hranou jsou tak spojením designu a praktičnosti, které v ničem nezaostává za současnými světovými trendy.

Společnost  SOLODOOR a.s. je tradičním, ryze českým výrobcem interiérových dveří a obložkových zárubní se sídlem v Sušici. Založena byla roku 1997 jako nástupnická organizace Dřevařské výroby SOLO Sušice a.s. Společnost patří mezi největší a nejvýznamnější zaměstnavatele regionu. Kromě jiného se může pyšnit i známkou kvality CZECH MADE, oceněním, které zohledňuje nejen kvalitu výrobků, ale i působení firmy na životní prostředí, spotřebu energií či péči o zaměstnance. Kompletní nabídku sortimentu i služeb a seznam prodejních partnerů naleznete na www.solodoor.cz.

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (1 celkem)

  • Honza Fernez: dveře Sobota 30. Leden 2021 15:43
Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu