Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality

Škola / Vzdělávání - Regionální kolo Soutěžní přehlídky řemesel SUSO zná vítěze v oboru truhlář

Druhé postupové kolo jubilejního 15. ročníku Soutěžní přehlídky řemesel SUSO v Lysé nad Labem, které proběhlo 11.–12. 2. 2011 na Výstavišti Lysá nad Labem při veletrhu STAVITEL 2011, dokonale prověřilo dovednosti mladých truhlářů.

Vítězné týmy v oboru truhlář
Zdroj: SUSO

Do soutěže bylo přihlášeno kromě zedníků celkem sedm družstev truhlářů z deseti škol z Prahy a Středočeského kraje. Ti poměřili svůj řemeslný um při praktických úkolech přímo před návštěvníky expozice v hale A1. Obor truhlář ovládli favorité ze SŠ umělecká a řemeslná z Prahy 5 Lukáš Vlk a Tomáš Kalerta, pomyslnou stříbrnou příčku obsadila v Lysé úspěšná SŠ stavební Jihlava se svěřenci Janem Toufarem a Petrem Cahou. Obě truhlářská družstva si zajistila postup do finále při veletrhu FOR ARCH, které proběhne v září 2011 v PVA Letňany. Vyhlášení moderoval patron soutěže Jan Antonín Duchoslav, během ceremoniálu předal soutěžní výrobky oboru truhlář, interiérové truhlíky na květiny, zástupcům Dětského domova v Nymburce.

Výchozí reklama

Návštěvníky hojně navštěvovaná byla na ploše soutěže SUSO exhibice kdysi slavného řemesla, jímž je rytí skla zástupců ze Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské z Kamenického Šenova. Jde o nejstarší sklářskou školu na světě, která v současnosti bojuje o přežití a hrozí jí sloučení se školou v Novém Boru. Škola vyrobila skleněné ceny, které převzali pedagogové nejúspěšnějších škol, tedy z Neratovic a Prahy 5 za odbornou přípravu.

Smyslem soutěže SUSO je zvýšit zájem žáků o stavební učební obory, zainteresovat podnikatelskou sféru a ve spolupráci s odbornými školami vybudovat ve všech regionech ČR základnu pro výběr budoucích kvalifikovaných řemeslníků.

Motivací k účasti v soutěži je možnost pracovat s materiály a postupy spolupracujících firem, jimiž jsou například firmy Würth, DeWALT nebo STANLEYWORKS. Na akci byl rovněž představen nový hlavní mediální partner časopis Stavebnictví, se soutěží SUSO také prvně spolupracovali vydavatelství Scio a portál www.maturuj.cz nebo Učitelské noviny.

Regionální kolo proběhlo pod záštitou hejtmana Středočeského kraje MUDr. Davida Ratha. Středočeský kraj se stal také partnerem soutěže. Další informace o tomto zajímavém projektu získáte na www.suso.cz.

Výsledky oboru truhlář
Lukáš Vlk, Tomáš Kalerta, SŠ umělecká a řemeslná, Nový Zlíchov 1, Praha 5
Jan Toufar, Petr Caha, SŠ stavební Jihlava

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
4.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

4.0/5 (1 hlasů)

Štítky

SUSO soutěž Škola


Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu