Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Odborná témata » Materiály

Zdrásejte kouřový modřín

Výrazným designovým prvkem v interiéru mohou být i nábytková dvířka s efektní povrchovou úpravou – drásaná dýha, což je hluboce strukturovaný přírodní dřevěný materiál. Na výrobu strukturovaných dýhovaných povrchů se používá 2 – 30 vrstev přírodní dýhy.

Kouřový modřín - obývací sestava TORINO
Zdroj: NADOP

Osm vrstev, ze kterých je drásaná dýha složena, je slisováno pod vysokým tlakem do hluboké struktury, čímž je dosaženo 3D efektu a povrch má vzhled pokroucené kůry starého stromu. Strukturovaná lisovaná dýha se musí povrchově ošetřit lakem, aby byly zajištěny užitkové vlastnosti a snadná údržba dřeva.

Výchozí reklama

detail_borke-lienar-kourovy_modrin_obyv.sestava_TORINO_foto_zdroj_NADOP„Určitě je vhodné použít „drásanou dýhu“ na jednu či dvě skříňky v interiéru pro oživení celkového vzhledu a dodat k nim střízlivé doplňky. Například tuto dýhu v odstínu kouřový modřín je příhodné doplnit světlými pastelovými odstíny i v mechanicky odolných laminátech nebo vysokých lescích. Barva bílá, slonová kost či světle žlutá vytváří dokonalý kontrast,“ radí Ing. Ivana Pehalová, obchodní ředitelka společnosti NADOP, a. s., českého výrobce bytového nábytku a kuchyní. Oživte svůj interiér přesnou imitací přírodního tvaru s výjimečně hluboukou strukturou.

NADOP, a. s.
Česká společnost NADOP - VÝROBA NÁBYTKU, a.s. se sídlem v Ořechově u Brna působí na trhu s nábytkem již od roku 1990. Nejen pro svůj široký sortiment výrobků, který zahrnuje sedací soupravy, ušáky, pohovky, dvojlůžka, ložnice, válendy, skříně, nábytek do obývacích pokojů, jídelen a především kuchyní, si za dobu své existence získala velké množství spokojených zákazníků. Kromě sériové výroby se společnost NADOP specializuje také na kompletní návrhy a zařizování interiérů soukromého či komerčního charakteru v rámci tuzemského i zahraničního trhu - např. ve Francii nebo Německu. Tato ryze česká rodinná firma klade důraz na nadčasovost všech svých kolekcí a samozřejmě kvalitní zpracování, které vychází z používaných špičkových výrobních technologií. V jejím portfoliu najdeme masivní, laminátové i MDF materiály opatřené stylovými foliemi, lakovanými povrchy v lesku či matu i dalšími netypickými dekory, včetně široké nabídky potahových látek a kůží. Více informací na www.nadop.cz .

 

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
0.0/5 (0 hlasů)

Hodnocení článku

0.0/5 (0 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu