Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Odborná témata » Technologie

Bezobslužné a ekonomické odsávání pilin od firmy GreMi KLIMA CZ

Společnost GreMi KLIMA CZ prezentovala na veletrhu Wood-Tec inteligentní řízení odsávání pilin - systém SMARTeye. „Pokud na odsávací potrubí nainstalujeme inteligentní automatické klapky SMARTeye, dílna se bude odsávat zcela bezobslužně, přičemž se sníží spotřeba elektrické energie pohonu ventilátorů na minimum,“ uvedl David Kraviec, ředitel třinecké pobočky GreMi KLIMA CZ.

ÚSPORA ELEKTRICKÉ ENERGIE AŽ 59%

Systém SMARTeye se v případě potřeby sám spustí, zastaví, nastaví otáčky odsávacího ventilátoru, bezpečně otevře a zavře motorické klapky v potrubí. Inteligentně reaguje na spuštění nebo přerušení provozu kteréhokoliv odsávacího stroje, změnu výrobní zátěže nebo jiné řídící parametry. Systém řízení je možné napojit na požární signalizaci, kdy se v případě požáru vypne příslušná část nebo celý systém odsávání.  Použitím systému SMARTeye lze dosáhnout úsporu elektrické energie až o 59 procent.

Výchozí reklama

Je založený na inteligentních klapkách a řízení odsávacího ventilátoru frekvenčním měničem, který ovládá vstupní frekvenci ventilátoru. Citlivé nastavení frekvence umožní výrazně upravit energetické nároky odsávacího systému. Na konci potrubní trasy je zařazena odlehčovací klapka, která pročistí potrubí a zabrání jeho zanesení. Motorická klapka citlivě reaguje na zaseknutí nárazem na překážku při zachycení většího odsávaného kusu a zabraňuje tak zbytečnému namáhání mechanizmu.

Gremli klima CZ s.r.o.„Naše firma disponuje silným zázemím pro návrh a realizaci i těch největších projektů v řešení odsávání. Vyvíjíme a vyrábíme systémy odsávání a spalování dřevního odpadu. Máme vlastní výrobní provoz a široké pokrytí nejen České republiky a Slovenska.  Spolehlivý servis z nás dělá jedinečného partnera při komplexním zabezpečení TZB pro každou budovu,“ doplnil Kraviec.

Zdroj: Wood-Tec
Truhlářský Portál je oficiálním mediálním partnerem veletrhu WOOD-TEC.

 

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
0.0/5 (0 hlasů)

Hodnocení článku

0.0/5 (0 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu