Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality

HAPex: Bezpečné, flexibilní a efektivní skladování dřevěných materiálů

Společnost HAPex s.r.o., jeden z největších dovozců dřeva a stavebního dřeva v České republice, rozšířila svůj distribuční sklad o regálové systémy OHRA. Konzolové regály přesvědčily svou flexibilitou a vysokou nosností. Díky regálům postaveným jak uvnitř, tak i venku nebyla jen výrazně zvýšena kapacita skladu, ale také bylo rychlejší podávání a zlepšila se kontrola uskladněného zboží.

Společnost HAPex provozuje v Hradci Králové jeden z největších distribučních skladů pro dřevěné materiály v České republice. Odtud jsou truhláři a dřevozpracující průmysl kromě jiného zásobováni okenními hranoly, klíženými dřevěnými deskami a deskami OSB, profilovým dřevem nebo konstrukčními a terasovými prkny. Díky dobře probíhajícím obchodům a rostoucímu sortimentu výrobků je zapotřebí rozšířit stávající sklad. Cílem v první řadě bylo zvýšit skladovací kapacity. V druhé řadě velký počet různých formátů a materiálů vyžadoval i optimalizaci uskladňování a vyskladňování. Přitom měla také být zlepšena bezpečnost skladování.

Společnost HAPex se proto rozhodla, že sklad rozšíří o systémy společnosti OHRA, evropského lídra pro konzolové regály. Již v roce 2010 vybavil podnik stávající vnitřní sklad regály OHRA. Přesvědčivé argumenty přitom kromě jiného poskytly konzoly zavěšené do regálových stojanů ve 100milimetrovém rastru. Konzoly lze přestavit bez použití nástrojů, regály mohou být rychle přizpůsobeny rozměrům skladovaného materiálu. Navíc se zavěšené konzoly při nárazech vychýlí. Je zabráněno nejen poškození regálů, ale také zboží.

Výchozí reklama

Všechny nosné prvky regálů jsou vyrobeny z plnostěnné, za tepla válcované oceli. Také u styků si tato konstrukce trvale zachová své statické vlastnosti. Navíc jsou možné vysoké přípustné zátěže, u společnosti HAPex 1 000 kilogramů na rameno, štíhlá konstrukce, a tím vysoké využití ploch. Dodatečně byla u společnosti HAPex zvýšena flexibilita při uskladňování tím, že byly konzolové regály vybaveny dřevěnými policemi. Tak vznikla průběžná skladovací plocha bez rušivých mezilehlých sloupků.

HAPex: Rozšíření skladu s konzolovými regály

Pro rozšíření stávajícího skladu se společnost HAPex rozhodla, že postaví nové regály o celkové délce 52 metrů, výšce 4 500 milimetrů a vybaví je čtyřmi skladovacími úrovněmi ve venkovní oblasti. K ochraně před povětrnostními vlivy byly regály vybaveny střechou. Regálové stojany přitom zároveň slouží jako nosná konstrukce pro střechu – cenově výhodná alternativa k nové výstavbě skladovací haly.

---> Leták ke stažení - Skladovací systémy pro truhláře a tesaře

O společnosti HAPex s.r.o.:
Společnost HAPex byla v roce 1999 založena týmem odborníků s rozsáhlými zkušenostmi v dřevozpracujícím průmyslu. Aktivity společnosti sahají do roku 1993, kdy mateřská společnost vybudovala síť profesionálních dodavatelů z České republiky, Německa, Slovenska, Skandinávie, Ruska a Indonésie. Ze skladu v Hradci Králové jsou zásobovány zákazníci v celé České republice, na Slovensku, v Polsku a také vzrůstající měrou v celé Evropě.

O společnosti OHRA:
Společnost OHRA Regalanlagen GmbH se sídlem v Kerpenu u Kolína nabízí skladovací a regálové systémy, kromě jiného pro obchody se stavebními materiály a kovy a také pro dřevařský průmysl. Společnost OHRA, evropský lídr a specialista na konzolové regály, mimo jiné vyvinula samojisticí, závěsnou konzolu, která je dnes měřítkem všech konzolových regálových systémů. Při nárazech se vyhne a také nedojde k poškození skladované zboží. Společnost OHRA pro své regálové systémy používá výhradně jen vysoce kvalitní, plnostěnné, za tepla válcované normované stavební oceli. OHRA dnes, při stálé spolupráci s vybranými dodavateli skladovací a dopravní techniky, nabízí kompletní systémová řešení pro konzolové a paletové regály, také jako generální dodavatel. K tomu patří i automatizovaná řešení s regálovými zakladači, stanicemi pro přípravu zboží k odběru, volně konfigurovatelným softwarem řízení skladu a počítačem pro materiálový tok. Společnost OHRA je ve 13 evropských zemích zastoupena vlastními odbytovými kancelářemi.


Další informace:

OHRA
OHRA Regalanlagen GmbH
Oddělení marketingu
Alfred-Nobel-Straße 24-44
D-50169 Kerpen
Tel.: 02237/64-0
Fax: 02237/64-152
E-mail: cataldi@ohra.de
Internet: www.ohra.cz

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky


Komentáře (1 celkem)

  • Pavel Horny: Re: Čtvrtek 04. Červen 2020 10:34
Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu