Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality » Podnikání

Podnikání: Podnikatelé se bouří proti politice libereckého úřadu práce

Asociace malých a středních a podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) se tvrdě ohrazuje proti aktivitám úřadu práce v Liberci, který ve spolupráci s Bundesagentur für Arbeit z německého Bautzenu provádí cílený nábor pro české zájemce o práci v Německu.

Jak najít práci u našich sousedů přes internet nebo jak napsat životopis a ucházet se o práci v Německu, to jsou hlavní témata semináře, který probíhá přímo v centrále libereckého úřadu práce. Největším problémem současného podnikatelského prostředí je přitom nedostatek pracovníků, kdy podniky poptávají 213 tisíc pracovních míst. Míra nezaměstnanosti je rekordně nízká, celkový počet nezaměstnaných je sice 265 tisíc, přičemž ale přibližně 200 tisíc lidí ve skutečnosti nemá o práci dlouhodobě z různých důvodů zájem. Jsme tak ve stavu, kdy se objektivně dostáváme do situace, že je u nás výrazně více míst nabízených, než je reálná poptávka, ačkoliv zažíváme nejrychlejší růst mezd na posledních deset let. Ten činí jen za prvních devět měsíců tohoto roku již 6,8 %.

Výchozí reklama

Karel Havlíček, předseda AMSP ČR, k tomu uvádí: „Fakt, že liberecký úřad práce pomáhá německým kolegům s náborem českých pracovníků, zní v době, kdy naše firmy již nevědí, jak přilákat pracovníky a kdy cíleně náš stát redukuje příliv zahraničních zaměstnanců, zcela neuvěřitelně. Nejsložitější je přitom situace právě v pohraničních oblastech, kde je dlouhodobě počet těch, kteří využívají lepších mzdových podmínek v blízkých německých městech a obcích, největší. Úřad práce by se měl především soustředit na zajištění stability našeho trhu, hledat nástroje pro podporu našich firem, a ne pomáhat odlákat pracovníky do Německa. Je to výsměch všem podnikatelům z regionu. Hned v následujících dnech budeme chtít jednat s generální ředitelkou Generálního ředitelství Úřadu práce ČR, kde budeme požadovat vysvětlení, a hlavně okamžité ukončení těchto aktivit.“

Zdroj: amsp.cz

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu