Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Odborná témata » Materiály » Masivní dřevo

Obkladové palubky z modřínu - útulný domov bez velkých investic

Obložení přírodním dřevem nikdy do zapomenutí neupadlo a takový obklad je známkou vkusu a postavení majitele. Je vhodné jak do interiéru, tak i do exteriéru.

Obkladové palubky
Zdroj: Sibirske drevo s.r.o.

Jedním z druhů obkladového materiálu je fasádní palubky Klasik. Tento druh obkladu je relativně nový, získal si ale již nemálo stoupenců. Ve skutečnosti se jedná o opracovaná prkna, která jsou opatřena spojem pero-drážka. Zdi, které jsou touto imitací obložené, vypadají jako sroubené z trámů.

Univerzálnost dřeva sibiřský modřín umožňuje jeho použití jak venku, tak i uvnitř. Zdi mohou být z cihel nebo betonu, ale pokud je obložíte palubkami Klasik, vytvoříte dojem, že celý dům je z přírodního materiálu, ze dřeva.

Výchozí reklama

Výhody obkladového profilu Klasik ze sibiřského modřínu

Když přijde na otázku obložení domu, rozhodujeme se většinou mezi přírodním a umělým materiálem. V dnešní době skla, betonu a moderních technologií, se lidé cítí být přitahováni zpět k přírodě a přírodním materiálům. A imitace hranolů má své přednostmi:

  • estetický vzhled;
  • jednoduchá montáž;
  • není potřeba pracná příprava povrchu zdi;
  • široká škála možností použití;
  • dostupná cena.

Vzhledem k předchozímu tepelnému opracování se nemusíme u palubek na fasádu ze sibiřského modřínu obávat vzniku prasklin. Výrobci ujišťují, že dřevěný obklad bude bez problémů sloužit 80 - 90 let.

Mezi různými druhy dřeva, ze kterých se tyto napodobeniny hranolů vyrábí, vyniká ovšem sibiřský modřín. Patří mezi jehličnany a má všechny přednosti přírodní suroviny:

  • ekologičnost;
  • nezpůsobuje alergie;
  • nízká tepelná vodivost;
  • velmi dobré zvukoizolační vlastnosti.

Dřevěné palubky na fasádu
Dřevěné palubky na fasádu

Tím ale výhody sibiřského modřínu nekončí, má také vynikající užitné vlastnosti:

  • Pevností a tvrdostí se sibiřský modřín vyrovná dubu a v průběhu času se jeho dřevo stává pevnějším.
  • Vyznačuje se vysokou voděodolností, na modřínových kůlech stojí Benátky.
  • Dokáže vzdorovat plísním, houbám a mikroorganizmům.
  • Nenapadají ho hlodavci ani hmyz.

Tento druh dřeviny je zcela bezpečný z hlediska lidského zdraví, modřínem můžete obložit stěny ložnic i dětských pokojů.

Jako všechny jehličnany vylučuje i modřín fytoncidy, které blahodárně působí na lidský organismus. V místnostech, kde je použit modřín, je přítomna jemná vůně jehličí s uklidňujícím vlivem. Domy, které jsou obložené dřevěnými palubkami z modřínu, vypadají velmi bytelně a důstojně a jejich cena je dostupná.

Sibiřský modřín se může pochlubit teplými zlatavými odstíny a nádhernou kresbou svého dřeva. Pokud byste však chtěli mít určitou konkrétní barvu, není problém dřevo natřít na požadovaný odstín.. Jestliže byste chtěli zachovat jeho přirozený vzhled, pak použijte bezbarvý olej.

Kromě toho, že sibiřský modřín má nádherný vzhled, působí jako zateplení a zachovává v domě příjemné mikroklima. Modřínové obkladové palubky jsou také vynikající zvukovou izolací; když budete mít zdi obložené imitací trámů, provoz aut vás už v noci rušit nebude.

Více informací naleznete na: https://sibmodrin.cz/sortiment/obkladove-palubky/

sibirske-drevo.JPG

Sibirske drevo s.r.o.
Ul. Poděbradská 195/7,
Praha 9, Vysočany, 190 00
Tel.: +420 274 778 778
Mail: sibdrevo@seznam.cz
www.sibmodrin.cz

 

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (1 celkem)

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu