Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality » SUSO - soutěžní přehlídka řemesel

V prvním kole soutěže řemesel SUSO uspěla žena

Soutěžní přehlídka stavebních řemesel SUSO vstoupila do 22. ročníku prvním postupovým kolem při veletrhu FOR PASIV a CESTY DŘEVA 2018 na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech. Ve dnech 9. a 10. 2. se zde utkaly týmy mladých řemeslníků v hlavních soutěžních oborech truhlář a zedník. Mezi mladými truhláři zvítězil smíšený tým. Ukázalo se tak, že truhlářské řemeslo není jen mužskou záležitostí.

Jana Čiková členka vítězného týmu v oboru truhlář
Zdroj: SUSO

Ze čtyřech truhlářských týmů nejvíce zabodovala Jana Čiková a David Foltýn ze SOŠ a SOU Beroun – Hlinky, na druhém místě pak Pavel Kříž a Lukáš Tůma ze SOŠ Jarov. „První kolo ukázalo dobrou připravenost žáků druhých ročníků. Velmi schopně využili pily Mafell i širokopásovou brusku Houfek. Ukazuje se, že si budeme muset zvykat na fakt, že truhlářky dokáží být mnohdy šikovnější než mladí truhláři. V posledních třech ročnících to prokazují,“ uvedl hlavní porotce oboru truhlář Libor Malý.

SUSO - 1. kolo - vítězové v oboru truhlář

Výsledková listina - 1. postupové kolo oboru truhlář

Výchozí reklama

Soutěžící se utkali o postup do celorepublikového finále připravovaného na září při mezinárodním stavebním veletrhu FOR ARCH. Nově do finále přímo postupuje jen první dvojice oboru truhlář. Druzí musí čekat na postup dle bodového umístění v porovnání s ostatními truhláři v dalších kolech. U oboru zedník musí obě dvojice čekat na postup dle bodového umístění v porovnání s ostatními zedníky v dalších kolech. Konat se budou postupně ještě čtyři postupová kola v Ostravě, Hradci Králové, Nitře a Českých Budějovicích.

Soutěžící tým truhlářů na soutěži SUSO

 

V dalších postupových kolech se také pořadatelé těší na větší účast a tím i zvýšenou konkurenci mezi soutěžícími. „První kolo bývá slabší na účast. Důvodem je úbytek studentů u řemeslných oborů a jarní prázdniny. S prvním důvodem bojujeme, s obdobím prázdnin musíme nějak vyjít. I tak jsme tu měli šikovné řemeslníky. Soutěž jim otevřela oči v porovnání se svými vrstevníky. Předvedli řemeslo tisícům návštěvníků a získali důležité zkušenosti do další kariéry“, sdělil manažer soutěže David Surmaj.

Soutěžící truhlári na soutěži SUSO

Novým mediálním partnerem a zároveň hlavním mediálním partnerem oboru zedník se v letošním roce stal odborný portál TZB Info. Soutěž také nově spolupracuje s Nadací Veroniky Kašákové, kdy výrobky truhlářů poputují do Dětského domova Dolní Počernice.

Více informací a výsledky soutěžního kola naleznete na www.suso.cz.

Soutěžní přehlídka stavebních řemesel SUSO
SUSO je nekomerční projekt, který umožňuje žákům stavebních oborů porovnat svoje schopnosti a zkušenosti. Spolu s tím dává prostor i ostatním zájemcům prohlédnout si řemeslo „naživo“. Organizátorem akce, která již 22 let probíhá v rámci doprovodných programů stavebních výstav a veletrhů, je společnost ABF, a.s. Finále Soutěžní přehlídky stavebních řemesel SUSO se koná vždy v Praze při mezinárodním stavebním veletrhu FOR ARCH v PVA EXPO PRAHA.

Kontakt pro média: Jiří Bažant, Omnimedia, s.r.o.
T.: +42 221 419 220 |
j.bazant@omnimedia.cz

Generální partner: Wienerberger cihlářský průmysl a.s.
Hlavní partneři: XELLA CZ s.r.o., Schiedel, s.r.o., LB Cemix, s.r.o.
Hlavní partner oboru truhlář: HOUFEK a.s.
Partneři: DeWalt, Mafell, Ramia s.r.o., ŠIOV
Odborný partner oboru truhlář: VOŠ a SPŠ Volyně, Asociace malých a středních podnikatelů ČR
Hlavní mediální partner: časopis Stavebnictví, TZB Info
Hlavní mediální partner oboru truhlář: Dřevařský magazín

Mediální partner oboru truhlář: Truhlářský portál, Stolaři-truhláři.cz

Mediální partneři: České stavby, Český rozhlas, Build info, Deník, Učitelské noviny
Záštita: MŠMT, MPO, HK ČR, AK ČR, SPS v ČR, AČN, AMSP ČR
Odborná garance: Státní úřad inspekce práce

Odpovědný manažer: David Surmaj, tel.: 222 891 143, e-mail: surmaj@abf.cz, www.suso.cz

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu