Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Design/Trendy » Schody

J.A.P.: Půdní schody vybírejte s rozvahou

Podle čeho vybírat půdní schody? Dřevěné nebo kovové? Mají smysl gumové podložky?.... na tyto a další otázky přinášíme řešení v tipu od českého výrobce J.A.P.

Půdní stahovací schody LUSSO v zatepleném provedení
Zdroj: J.A.P.

Přemýšlíte-li nad pořízením půdních stahovacích schodů, nezapomeňte jejich konkrétní typ vybírat podle toho, kam přesně budete schody umisťovat. „Pokud plánujete schody využít do nezaizolovaných a nevytápěných půdních prostor, které sousedí s vytápěnými obytnými místnostmi, je důležité brát v potaz velký teplotní rozdíl, který mezi oběma prostory může, zvlášť v zimních měsících, nastat. Často jde o rozdíly v řádech 20 stupňů Celsia a ty už často ověří kvalitu použitých materiálů,“ říká Petr Paksi, obchodní ředitel společnosti J.A.P., která se výrobou stahovacích schodů zabývá.

Výchozí reklama

A pokračuje: „V takovém případě bych určitě doporučoval volit zateplenou variantu celokovových schodů, která si s teplotními výkyvy hravě poradí. Ideální tak mohou být například půdní stahovací schody LUSSO v zatepleném provedení.“ Ty jsou tvořeny nejen pevnou kovovou konstrukcí, ale také sendvičovým víkem se zabudovanou tepelnou izolací, která zajistí, aby se na schodech nesrážela vlhkost.

„Pokud ale zamýšlíte schody použít spíše do neobytných prostor, kde jsou rozdíly mezi místnostmi minimální nebo dokonce žádné, můžete sáhnout i po nezatepleném provedení stahovacích schodů LUSSO. Typickým příkladem, kam je možné tuto variantu umístit, jsou třeba garáže a jejich stropní skladovací prostory,“ dodává Petr Paksi.

Společnost "J.A.P." spol. s r. o.

Přerovská společnost J.A.P. působí na českém trhu již od roku 1991. Její filozofií je dodávat na trh stavební kovové prvky vysoké kvality s nápaditým designem, za přijatelnou cenu. Svým zákazníkům nabízí celoskleněné produkty, včetně designového Grafoskla, stavební pouzdra pro zasouvací dveře, ucelenou nabídku posuvných systémů po stěně, stahovací schody, včetně jejich protipožární a zateplené úpravy, interiérová a exteriérová točitá, segmentová a bočnicová schodiště, nerezové zábradlí. Svoji obchodní politiku směřuje jak na tuzemský, tak zahraniční trh. Bližší informace na www.japcz.cz.

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu