Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality » Novinky

Srovnat do roviny!

Novinka na českém trhu – obkladový systém EFEKTA dokáže hravě srovnat obklad stěny a dveřní křídlo usazené ve skryté zárubni do jedné roviny a navíc sjednotit jejich povrchové materiály. Hlavní výhodou tohoto sofistikovaného řešení je jeho skrytá konstrukce vyrobená z hliníku, který vládne současným trendům dveřních systémů.

Obkladový systém EFEKTA
Zdroj: J.A.P.

Obkladový systém EFEKTA nabízí široké možnosti využití, a to jak v soukromých, tak i v komerčních prostorách – je ideálním řešením pro obklady interiérových stěn, domácích šaten, ale i vybavení prodejen, kanceláří či hotelových chodeb. Umožňuje uchycení různých funkčních doplňků do svislého propojovacího profilu se standardizovanými otvory – např. poličky, držáky na ramínka či brýle, nebo dokonce nejrůznější závěsné skříňky.

Výchozí reklama

A jak tento jedinečný systém funguje?

Systém EFEKTA se skládá ze tří částí, které je možné použít dohromady i jednotlivě:

  • skrytá zárubeň EFEKTA,
  • skrytý hliníkový systém pro uchycení obkladu stěn,
  • vlastní pohledový obklad.

„Zárubeň i obkladový systém je možné použít jak pro zděné, tak i pro SDK příčky. Veškeré profily lze nechat nalakovat barvou ze vzorníku RAL, NCS, nebo Creative metallic – dohromady je tedy výběr z téměř 2500 odstínů včetně 100 odstínů metalíz,“ vyjmenovává Petr Paksi, obchodní ředitel společnosti J.A.P., z jejíž autorské dílny obkladový systém EFEKTA pochází.

Obklad EFEKTA, dveře MASTER DOOR, posv PREMIUM
Obklad EFEKTA, dveře MASTER DOOR, posv PREMIUM

1. Skrytá zárubeň EFEKTA je konstrukčně připravena tak, aby se na ni mohl připojit obklad stěny a dveřní křídlo bylo se sousedícím obkladem stěny v jedné rovině. Tento typ zárubně umožňuje řešení dveří jak s nadpražím, tak i bez nadpraží, při kterém má dveřní křídlo svoji výšku od podlahy přímo až ke stropu. Je možné použít jakékoli dřevěné dveře i designové dveře MASTER DOOR s hliníkovou konstrukcí. Používají se skryté závěsy Tectus 240 a 541.

Skrytá zárubeň EFEKTA je dostupná jak pro polodrážkové, tak i bezpolodrážkové dveře, včetně reverzního neboli oboustranného otevírání.

2. Hliníkový systém EFEKTA pro uchycení obkladu stěn vytváří pevnou kostru pro vlastní pohledový obklad stěn. Jeho základ tvoří vodorovný hliníkový profil o hloubce 12,4 mm, který se přichycuje přímo na stěnu. Na něj se pak přišroubují příčné svislé profily v rozestupu maximálně jednoho metru a ty jsou nosičem pro samotný pohledový obklad s povrchovým materiálem. Pro fixaci jednotlivých profilů se využívají černé plastové fixační klipy. Systém zůstává jednoduše rozmontovatelný.

3. Vlastní pohledový obklad stěn EFEKTA může být tvořený více materiály, které jsou vždy na nosné desce nejčastěji z MDF materiálu. Z povrchových materiálů je na výběr:

a/ přírodní dýha,
b/ lakované sklo o síle 5 mm (odstíny RAL K7, NCS, Creative metallic),
c/ lamino,
d/ lamináty, 
e/zrcadlo.

Celková síla obkladové desky je 18 mm.

Přední hrana obkladu je vzdálena 40,5 mm od stěny a díky tomu celý systém EFEKTA umožňuje odvětrávání obložené stěny.

Obklad EFEKTA - obchod
Obklad EFEKTA - obchod

Rozměrové možnosti systému EFEKTA:

  • maximální šířka jednoho pole obkladu je 1250 mm
  • maximální výška obkladu je dána maximálním rozměrem formátu použitého materiálu:
    • dýhovaný obklad – standardně 3000 mm (individuální dle dřeviny) 
    • skleněný obklad – dle typu skla od 2800 do 3000 mm 
    • lamino při svislé orientaci kresby 2770 mm; při vodorovné orientaci 2040 mm
  • šířka spáry mezi stropem a horní hranou obkladu je 5 mm
  • šířka svislé spáry mezi jednotlivými obklady je standardně 3 mm, ale v případě požadavku zákazníka je možné dosáhnout spáry o šířce 0-10 mm.

Obklad EFEKTA - obývací pokoj
Obklad EFEKTA - obývací pokoj

Jako stavebnice

Jednoduchá stavebnicová montáž začíná pokládáním dílčích vodorovných profilů vždy od skryté zárubně EFEKTA a pokračuje od ní na obě strany až k rohům místnosti. „Vzhledem k  nerovnostem stěn a rohů v obkládaných místnostech je doporučeno zaměřovat poslední díl obkladu vždy, až když je vše ostatní namontované, aby se tvarově i velikostně přizpůsobil aktuální situaci v realizaci, a EFEKTA tak sloužila k maximální spokojenosti svých uživatelů,“ upozorňuje Petr Paksi z J.A.P.

Příslušenství:

-        policové systémy, které lze přizpůsobit délkou, šířkou i výškou,
-        systémy na ramínka,
-        držáky na brýle,
-        držáky pro uchycení otevřených, výsuvných i otvíravých skříněk.

Společnost "J.A.P." spol. s r. o.

Přerovská společnost J.A.P. působí na českém trhu již od roku 1991. Její filozofií je dodávat na trh stavební kovové prvky vysoké kvality s nápaditým designem, za přijatelnou cenu. Svým zákazníkům nabízí celoskleněné produkty, včetně designového Grafoskla, stavební pouzdra pro zasouvací dveře, ucelenou nabídku posuvných systémů po stěně, stahovací schody, včetně jejich protipožární a zateplené úpravy, interiérová a exteriérová točitá, segmentová a bočnicová schodiště, nerezové zábradlí. Svoji obchodní politiku směřuje jak na tuzemský, tak zahraniční trh. Bližší informace na www.japcz.cz

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (1 celkem)

  • Honza Fernez: do roviny Pondělí 26. Září 2022 17:53
Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu