Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Odborná témata » Materiály

Výroba nábytku / Truhlářství - Varex: Fólie s „diamantovým“ povrchem

V nabídce kašírovacích a obalovacích fólií se úspěšně prosazují nové materiály s tzv. „diamantovým“ povrchem, které vykazují zvýšenou odolnost fólií proti otěru.

V nabídce kašírovacích a obalovacích fólií se úspěšně prosazují nové materiály s tzv. „diamantovým“ povrchem, které vykazují zvýšenou odolnost fólií proti otěru. Fólie tohoto typu se poprvé objevily na veletrhu Wood-Tec v Brně, kde je tehdy představila společnost VAREX nedlouho po její evropské premiéře. Fólie je opatřena speciálním lakem, který jí poskytuje právě zvýšenou odolnost proti otěru a poškrábání. Je přitom velmi odolná také vůči chemickým účinkům leptání agresivními látkami, jako je například slaná voda či lidský pot. Proto se předpokládá využití „diamantových“ fólií všude tam, kde jsou exponované plochy či profily tímto způsobem zatěžkávány. Fólie však i přes svou výbornou mechanicko-chemickou odolnost nedokáže vzdorovat syntetickým rozpouštědlům a koncentrovaným chemikáliím. Přesto je diamantová fólie i v tomto ohledu jakýmsi mezistupněm mezi klasickou fólií a CPL deskou. „Firma VAREX v současnosti nabízí odběratelům, zejména truhlářským a nábytkářským provozům, řadu vybraných dekorů jako standard, ovšem při minimálním odběrovém množství 2000 m2 připraví pro zákazníka prakticky jakýkoliv požadovaný dekor. Nabídka vlastních dekorů bez omezení odběrů se bude pochopitelně rozšiřovat podle zájmu zákazníků,“ říká Michal Chalupa, obchodní ředitel firmy VAREX, a dodává: „Zákazníkům s výběrem vhodného dekoru a s uvedením do výroby rádi pomohou naši manažeři. Pro vážné zájemce o spolupráci jsou ve firmě připravené vzorky, technické specifikace a atesty. Využití těchto fólií v praxi je jasné – zájem projevují výrobci kuchyní a koupelnového nábytku, výrobci dveří a obložkových zárubní. To jsou produkty, kde lze čekat zvýšenou zátěž. Aplikacemi našich nových fólií roste užitná hodnota výsledných produktů, zlepšuje se jejich vzhled, ale prodlužuje se také jejich životnost. Mimořádný zájem o tento produkt nás překvapil.“ (www.varex.cz)

Výchozí reklama
Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
0.0/5 (0 hlasů)

Hodnocení článku

0.0/5 (0 hlasů)

Další články z rubriky


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu