Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Odborná témata » Materiály

Novinky v nátěrech na dřevo i sklo nabízí SERVIND

Společnost SERVIND s.r.o. patří již více než 15 let mezi přední specializované dodavatele nátěrových hmot pro průmyslové aplikace se zaměřením na povrchovou úpravu dřeva. Jde například o firmy Mirka, Sata, Lutro a Termomechanika, Festo, Colad a Hamach, Herkules aj.

Servin - logo

Novinkou firmy Mirka je brusivo Ultimax. Díky technologii selektivního posypu toto brusivo disponuje řadou mimořádných vlastností. Efektivně odstraňuje prach z povrchu, kam se zároveň přivádí čerstvý vzduch do zóny broušení, jako prevence proti zanášení. Pro zákazníka je v tomto případě důležité, že opracovaný povrch má delší životnost při snížení potřeby brusných materiálů.

Výchozí reklama

Firma v Brně prezentovala nový sortiment, který rozšířila o tvrdé vosky – barevný olej a transparentní olej, produkty firmy Hesse Lignal. Povrchová úprava při jejich použití má přirozený vzhled a materiál je příjemný na omak. Transparentní a barevný olej na bázi lněného, slunečnicového a jojobového oleje splňují veškeré ekologické požadavky. Výsledný produkt také obsahuje vysoce účinný UV filtr proti světlu, který zpomaluje stárnutí dřeva. Výsledkem je, že především bílé a pastelové barvy zůstanou ve stejném odstínu dlouhou dobu. Tvrdý vosk je elastický a vyznačuje se dobrou odolností vůči otěru nebo proti působení tekutin. Všechny barevné oleje lze mezi sebou libovolně míchat.

Zajímavostí v expozici byly laky na sklo od stejnojmenné firmy. Sklo je totiž prvek, který při výrobě nábytku nabývá stále více na významu, což je patrné mimo jiné u nábytku do ložnic, obývacích pokojů, koupelen apod. Laky na sklo Liknal PUR jsou mimořádně stálobarevné vůči působení světla a odolné vůči chemikáliím a vodě. Lze je bezproblémově a bezpečně nanášet a po dostatečném vytvrzení upevnit pomocí neutrálních lepidel a lepicích pásek, které jsou běžně k dostání v obchodech. K lakování je vhodné a vyčištěné sklo, zejména bílé. Metoda se používá zejména při barevném ztvárnění dělicích stěn, zadních skel v náročném prostředí s trvalou vlhkostí například ve sprchách.

Zajímavé jsou i vodou ředitelné laky tzv. Hydro laky Hesse, které vůbec nezatěžují životní prostředí. Jejich základem jsou totiž vodou ředitelné akryláty a jejich směsi s polyuretany. Jde například o lak značky Hydro Top-Siegel HE 60, který splňuje všechny aspekty vynikajícího povrchu. Je příjemný na omak, hladký, vysoce odolný vůči otěru a má odpovídající vzhled. Má velkou odolnost vůči různým krémům a potu. Používá se pro bytový, skříňový a dětský nábytek. Pro vysoce zatěžované plochy, jako například kancelářský nábytek a zařízení v restauracích a kuchyních, ale také pro schodiště a zábradlí, je vhodný bezbarvý dvousložkový lak Hydro Pur Primo HDE 54. Má vynikající odolnost vůči mechanickým a chemickým vlivům.

Směsi vosků a olejů se používají v interiérech, ale též při výrobě nábytku s přírodním efektem. Základem tohoto mixu jsou obnovitelné suroviny – lněný olej, olej ze dřeva, včelí nebo karnaubský vosk. Vytužené jsou alkydovou pryskyřicí modifikovanou přírodním olejem. Výsledek tvoří nátěr, který je elegantní na omak, má nápaditý vzhled a je velmi odolný.

SERVIND pečuje o udržitelný rozvoj a ekologii: volí a dodává pouze materiály, které vyhovují normám EU, ČR i SR a nezatěžují životní prostředí. Dnes již téměř 80 zaměstnanců v České republice a více než 20 zaměstnanců na Slovensku pečuje o vysoce kvalitní produkty a služby.

Zdroj: www.wood-tec.cz
Truhlářský portál je oficiálním mediálním partnerem veletrhu WOOD-TEC.

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
0.0/5 (0 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu