Výchozí reklama
Výchozí reklama
Nalezeno: 26 záznamů, Zobrazeno: 1 - 15

Společnost MATRIX se snaží přispívat k udržitelnému hospodaření v lesích

MATRIX01.png

Obavy ze změn klimatu rostou. S tím je spojená odpovědnost světového společenství za snížení uhlíkové stopy každého jednotlivce i organizací. Odpovědné chování již není volbou, je to prostě nutnost. Jedním z jednoduchých způsobů, jak zlepšit udržitelnost ve stavebnictví, je používat více dřevěných výrobků.

Podnikání: Na český realitní trh vstupuje ELK BAU, specialista na dřevostavby

D_evostavby_ELK_BAU_Praha_1.jpg

ELK BAU staví vícepodlažní bytové domy, hotely, sídliště s rodinnými dvojdomy a řadovými domy, kancelářské budovy a veřejné budovy.

Do šířky i výšky. Ze dřeva se dá postavit všechno

White-Arkitekter-Sara-Kulturhus.jpg

Stejně jako v mnoha dalších oborech jsou i v architektuře dneška zcela zásadní otázky udržitelnosti. A možností, jak stavět s respektem k přírodě, je využití dřeva. Neustálé inovace stavebního procesu také umožňují využití tohoto materiálu i pro gigantické objekty, včetně společenských a kulturních budov.

Revoluce mezi dřevostavbami

RD_VEXTA_PERFECTO_foto_zdroj_VEXTA_DOMY__9_.png

Dřevostavby hlásí novinku – typový dům, který si pod vedením architekta může každý upravit podle svého, a navíc má už ve svém základu nadstandardní výbavu ...

Dřevostavby střádají do prasátka

Vexta_RD_patro_159_P_EXCLUSIVE_foto_zdroj_VEXTA_DOMY.jpg

Ceny, ceny a zase ceny… když se rozhodujeme o stavbě nového domu, musí se počítat.. téma dnes hodně palčivé. Dřevostavby v tomto mají alespoň nějakou výhodu oproti klasickým stavbám. Více najdete v našem článku ...

VEXTA DOMY: Recept na tichou dřevostavbu

Vexta_RD_patro_101_4_foto_zdroj_VEXTA_DOMY.jpg

Dřevostavby musí bourat řadu mýtů, mezi které patří i to, že nedokážou utlumit hluk v interiéru.. opak je ale pravdou a správná skladby stropu mezi podlažími to jistí. Více informací najdete v našem tipu od české VEXTY.

VEXTA DOMY: Nehoří, má panenko!

1200_Vexta_RD_bungalov_B143_foto_zdroj_VEXTA_DOMY.jpg

Shoří rychle či neshoří? I tento dotaz často pokládají zájemci o dřevostavby... a jak to je, přináší dnešní info od VEXTY – českého výrobce domů ze dřeva.

Dřevu patří budoucnost, je to jiný způsob života, říká autor dřevostaveb Horák

drevostavba.jpg

Stojíme na prahu dřevěné revoluce, tvrdí architekt Pavel Horák, mimo jiné zakladatel a ředitel salonu dřevostaveb, unikátní přehlídky moderní dřevěné architektury.

VEXTA DOMY: Bungalovy otevírají krovy

otev_en__krov_foto_zdroj_VEXTA_DOMY.jpg

Dřevostavby a hodně světla – rovnice, která funguje, a to i v případě bungalovů, kde se využívá otevřený krov a střešní okna v něm… více informací nabízí VEXTA – výrobce a dodavatel dřevostaveb.

Nadace Dřevo pro život vyhlásila soutěž pro studenty

Vítězné-práce-soutěže-Dřevěná-stavba-roku-2017.jpg

Soutěž, jejímž cílem je podpořit využití dřeva ve stavebnictví, pořádá Nadace dřevo pro život. Informuje o tom portál konstrukce.cz., s tím, že studenti mohou přihlásit svůj návrh do největší české studentské soutěže zaměřené na dřevěné stavění „Stavby s vůní dřeva“.

Dřevostavby: DublDom - modulární dům za milion korun přichází z Ruska

dubldom2.jpg

DublDom je sériový modulární dům, který je určený pro přepravu z výrobní haly a instalaci přímo na místě během jednoho dne. Dům má veškeré rozvody elektřiny, vody a odpadů, takže je možné jej připojit ke sdílené síti. Balíček již také obsahuje veškeré potřebné sanitární vybavení. Hlavní výhodou tohoto projektu je především tovární výroba, která výrazně zlepšuje kvalitu stavby a snižuje náklady na finální produkt.

DŘEVOSTAVBY: Dům v oboře - originální česká dřevostavba v Železné v Českém lese

01-emrak-dum-v-obore.jpg

V okrese Beroun, v obci Železná stojí jedna nenápadná dřevěná stavba, která zaujala na mezinárodním veletrhu Dřevostavby 2013 v Praze natolik, že zvítězila v kategorii Realizované moderní dřevostavby. Dům v Železné je koncipován na zásadách přirozené architektury ...

EGGER CZ: „Víc než jen bílá“ - Inspirace pro kulturu bydlení

Zoom_55.jpg

V kolekci nepřehlédnutelných prezentací na veletrhu WOOD-TEC 2013 v Brně se objevila tradiční výrazná expozice společnosti EGGER, která představila širokou škálu materiálů pro výrobu nábytku, výstavbu interiérů i konstrukční řešení dřevostaveb.

Zajímavosti: Vyhlídková věž nedaleko Lipna nad Vltavou

vyhlidkova-vez-nedaleko-lipna-nad-vltavou.jpg

Vloni během necelých třech měsíců vyrostla na vrcholu kopce Kramolín dřevěná stezka vedoucí korunami stromů podle projektu německého architekta Josefa Stögera, autora obdobné stavby Baumwipfelpfad u Neuschönau v Bavorském lese. Stezka se sklonem 6 stupňů stoupá postupně až do výšky 24 metrů nad zemí, kde vchází do vyhlídkové věže.

Aktuality: Obecní sauna v Dúbravici od H3T Architekti

05-sauna-v-krajine.jpg

... realizace trvala 7 dní a podíleli se na ní dobrovolní pomocníci z řad umělců a studentů architektury, několik místních obyvatel a také náš ateliér H3T Architekti.

Nalezeno: 26 záznamů, Zobrazeno: 1 - 15

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu