Výchozí reklama
Výchozí reklama
Nalezeno: 5 záznamů, Zobrazeno: 1 - 5

Dobrá práce: Žena kouzlí se dřevem a zachraňuje náročné řemeslo - umí toho hodně hračky, nádobí, domky...

Jaroslava_Kvasni_kov__z_Chval_ova_na_Krom____sku.jpg

Jaroslava Kvasničková z Chvalčova na Kroměřížsku umí ze dřeva vykouzlit tradiční hračky, modely starých chaloupek nebo třeba pomůcky do kuchyně. Je přitom jednou z posledních, kdo toto nádherné, ale pozvolna vymírající řemeslo drží nad vodou. I proto letos obdržela krajský titul Mistr rukodělné výroby.

Pozvánka: Dřevěné hračky z Krušných hor potěší malé i velké

Title_Drevene_hracky.jpg

V Oblastním muzeu a galerii v Mostě je otevřena výstava Hračkářský průmysl v Krušnohoří – dvě země – dvě cesty. Expozice mapuje vývoj hračkářství na české i saské straně hranice Krušných hor od jeho počátku až do současnosti s důrazem na vývoj v poválečném období, kdy krušnohorská dřevěná hračka dobývala svět.

Pozvánka: V Polici nad Metují se v jednom muzeu spojilo dohromady dřevo a kov. A můžete si s nimi i hrát.

drevo-kov-vystava.jpg

Stavebnice Merkur je spojená především s kovovými součástkami. Jenže v tematickém muzeu v Polici nad Metují mají teď novou expozici, která se týká dřeva. Jde o několik místností, které zaplnily dřevěné hračky. A dokonce nejsou jen na dívání.

Dobrá práce: Dřevěné mašinky putují z Karlštejna až do Anglie. Originální stavebnice baví děti i dospělé.

01_stavebnice_ze_dreva.jpg

Manželé Modrovi z Karlštejna začínali jako typická garážová firma. První kousky dětské stavebnice vyrobili na chatě. Dnes vyvážejí originální hračky do Velké Británie, Francie, Německa i do Estonska. Jejich dílna sídlí v karlštejnském podhradí.

Podnikání: Export hraček je závislý na osobních jednáních

kretek-detoa.jpeg

Vývoz českých hraček roste nejen v zemích Evropské unie, ale i na vzdálenějších trzích, třeba v Japonsku nebo Jižní Koreji. Velký zájem je o hračky z přírodních materiálů.

Nalezeno: 5 záznamů, Zobrazeno: 1 - 5

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu