Výchozí reklama
Výchozí reklama
Nalezeno: 11 záznamů, Zobrazeno: 1 - 11

Inspirace: Řemesla nenecháme umřít, rozhodli se na Valašsku. A zapojili děti

Kloboucka_manufaktura.jpg

Dům dětí a mládeže ve Valašských Kloboukách nabízí kroužek pro mladé řemeslníky. Děti se v něm naučí pracovat se dřevem, kovem či kůží. A používat tradiční nástroje. V regionu řemesla stále udržují, díky tomu se děti mají od koho učit.

Dobrá práce: Gotika jako životní styl. Bylo mi asi 8 let, když jsem podlehl a už mě to nepustilo, říká truhlář Ladislav Sluka

truhlar_ladislav_sluka.jpg

Jako malý kluk chtěl být kastelán na některém z českých hradů. Pak se ale zamiloval do práce se dřevem a nakonec je z něj truhlář. A ne jen tak ledajaký, vyrábí totiž masivní a krásné repliky historického nábytku i kusy gotikou inspirované.

Dobrá práce: Pohled do dílny českodubského řezbáře Jindřicha Součka

Jindrich_Soucek-rezbar-2.jpg

Jak dlouho už pan Souček se dřevem pracuje? Proč se truhlařině nevěnoval pracovně? Jakou roli v jeho životě sehrála dřevěná loutka? Proč přestal vyřezávat a jak se dostal k soustruhu na dřevo? A které dřevo je nejlepší na soustružení dřevěných kořenek? Poslechněte si rozhovor.

Neúspěšná sebevražda mu otevřela brány do nového života

Slepy-truhlar.jpg

Dnes žije spokojený život, rád vaří, opravuje piana, ale především vyrábí dřevěný nábytek, misky či stoly. V 16 letech přitom trpěl dnes 38letý John Furniss depresemi, neúspěšně se pokusil o sebevraždu a oslepl.

Student vyrábí hudební nástroje podle mistrů. Umí i dřevěné motýlky a peněženky

01-Student_vyrábí_hudební_nástroje_podle_mistru.jpg

Svoje první housle vyrobil pětadvacetiletý student Miroslav Puczok z Havířova přítelkyni před šesti lety. „Stále hrají a zajímavě zní,“ říká. Dnes má na kontě celou řadu hudebních nástrojů včetně lidových. Kvůli nim pátral po odkazu starých mistrů, případně občas chodí po lese, poklepává na dřevo a poslouchá, jak rezonuje.

Když se o nás někomu zmíní spokojený klient, je to ta nejlepší reklama

truhlari-u-stroje-rojek.jpg

Článek "ze života" ... práce máme dostatek, živíme se tím, co nás baví a jsme spokojení. Shodují se dva mladí řemeslníci z Humpolecka - truhlář Michal Adamec (28) a tesař David Čihák (21)... zajímavé a vtipné povídání o tom jak úspěšně funguje soužití truhlařiny s tesařinou ...

Projekt IQ pro ECVET - nové možnosti v odborném vzdělávání a odborné praxi profesí truhlář, čalouník

title.png

V článku jsou představeny možnosti nového projektu IQ for ECVET v odborném vzdělávání a odborné praxi pro profese truhlář, čalouník, podlahář, výrobce textilií a krejčí. V příspěvku je popsán vývoj nového portálu www.iqforecvet.info pro Evropský kreditní systém. Největší pozornost je věnována mezinárodní matici požadavků na znalosti, dovednosti a kompetence pro profese truhlář, čalouník, podlahář, výrobce textilií a krejčí. Mezinárodní matice dovedností, znalostí a kompetencí je připravena pro všechny uvedené profese v anglickém jazyce, německém jazyce, českém jazyce, rumunském jazyce a v polštině.

Truhláři již vydělávají díky Truhlářovu. Chcete také více vydělávat?

bily_lesk2.jpg

Jsme rádi, že se s Vámi můžeme podělit o první zkušenosti s fungováním nového projektu pro truhláře. Na Truhlářském portálu jsme Vám již dříve představili Truhlářov.cz, který se zaměřuje na mnohdy opomíjenou, ryze řemeslnou činnost - truhlářství.

Truhlarov.cz - Nevyrábějte ve vysokém lesku, kupujte již hotové.

bila3.jpg

Máte vlastní truhlářství nebo pracujete v truhlářské dílně a vyrábíte kuchyně? Jistě už jste zaznamenali současný trend zvýšených poptávek po kuchyních v bílém lesku. Jak, ale jako truhlář vyhovět zákazníkům, když výroba takové kuchyně není vůbec jednoduchá a zákazníci zároveň tlačí na cenu? Řešení přináší nová služba a ojedinělý projekt Truhlarov.cz ...

VOLNÁ MÍSTA KE STUDIU - ATRAKTIVNÍ MATURITNÍ OBOR na Uměleckoprůmyslové škole v Hradci Králové

DSC_0874.JPG

Nabízený obor se jmenuje NAVRHOVÁNÍ A KONSTRUKCE NÁBYTKU a do výuky je zařazena i práce v Centru pro nejmodernější technologie obrábění dřeva, které svou úrovní, vybavením i kvalitou výuky nemá v naší republice na středoškolské úrovni srovnání ...

Na dřevěné soše mnohdy pracuji i několik let

2691037--socha-vodnika-v-urbanove--1-950x0p0.jpeg

Hostem pátečního pořadu Tandem na Českém Rozhlasu Region byl sochař, umělecký truhlář, řezbář, předseda Sdružení výtvarných umělců Vysočiny Pavel Toman.

Nalezeno: 11 záznamů, Zobrazeno: 1 - 11

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu