Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Design/Trendy

Designed By Pitt, Built By Pollaro. Made in USA.

Bradu Pittovi jeho čtyři nominace na Oskara, Zlatý Glóbus či titul nejvíce sexy muže planety zjevně nestačí a proto svojí pozornost obrátil směrem k designu. Ve své poslední roli totiž nestanul před kamerou, nýbrž jako návrhář luxusního nábytku

stůl The Long Run, navržen v roce 2012, vytvořen v limitovaném počtu 9 kusů
Autor: Pollaro Custom Furniture

Kolekce vznikla ve spolupráci se známým designérem a výrobcem nábytku Frankem Pollaro a nese název Pitt-Pollaro.

Na první pohled by se mohlo zdát, že Pittovo jméno, které kolekci zaštiťuje, figuruje jen jako marketingový nástroj, jako to ostatně vídáme u jiných hollywoodských celebrit, nicméně tato spolupráce do tohoto vzorce rozhodně nespadá. Pittova vášeň pro design totiž vznikla mnohem dříve, než se oba pánové poznali.

Výchozí reklama

Poprvé se setkali v roce 2008, kdy si hvězda do svého zámku v jižní Francii od Pollara objednala stůl na zakázku. Během návštěvy Pollara zaujaly stovky návrhů a skic nábytků, které Brad vytvořil v průběhu deseti let. Společně se pak rozhodli některé z jeho návrhů realizovat.

Během čtyřleté spolupráce vznikla řada, kterou inspirovala především secese a art deco. Sám Pitt řekl, že ho ovlivnili například arachitekti Charles Rennie Mackintosch a Frank Lloyd Wright. Pitt však svůj zájem o umění, konkrétně současnou architekturu, projevil již dříve. V roce 2006 založil nadaci Make It Right, která poskytuje obyvatelům New Orleans zasaženými hurikánem Katrina bydlení navržené předními architekty, jako jsou Frank Gehry či David Adjaye.

Kolekci tvoří dvanáct kusů nábytku; postel, dva jídelní stoly, tři koktejlové stolky, dvě klubové židle, integrovaný regál, mramorová vana pro dva a dekorativní stěnová instalace. Každý kus byl ručně vyroben v dílnách Pollaro Custom Furniture v New Jersey. Každá položka byla vyrobena v limitované edici a je individuálně podepsaná oběma autory a očíslovaná. Exkluzivita kolekce není dána jen počtem výrobků, ale i zvolenými materiály, ze kterých byl nábytek vyroben. Byly použity jedny z nejvzácnějších přírodních materiálů jako je dýhovaný makasarský eben, rejnočí kůže či tropická kůra z ceylonského saténového dřeva. Nabídka by se měla prý v budoucnu rozšiřovat.

Kolekce se od 13. listopadu prezentuje v galerii Chelsea v New Yorku, pod heslem "Designed By Pitt, Built By Pollaro. Made in USA.“ Oficiální stránky byly spuštěny 11. listopadu 2012 a najdete je pod adresou: www.pitt-pollaro.com.

Autor: Tereza Donné
Zdroj: czechdesign.cz

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
0.0/5 (0 hlasů)

Hodnocení článku

0.0/5 (0 hlasů)

Kategorie článku

Články » Design/Trendy

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu