Výchozí reklama
Výchozí reklama
Nalezeno: 5 záznamů, Zobrazeno: 1 - 5

Dobrá práce: Žena kouzlí se dřevem a zachraňuje náročné řemeslo - umí toho hodně hračky, nádobí, domky...

Jaroslava_Kvasni_kov__z_Chval_ova_na_Krom____sku.jpg

Jaroslava Kvasničková z Chvalčova na Kroměřížsku umí ze dřeva vykouzlit tradiční hračky, modely starých chaloupek nebo třeba pomůcky do kuchyně. Je přitom jednou z posledních, kdo toto nádherné, ale pozvolna vymírající řemeslo drží nad vodou. I proto letos obdržela krajský titul Mistr rukodělné výroby.

Inspirace: Řemesla nenecháme umřít, rozhodli se na Valašsku. A zapojili děti

Kloboucka_manufaktura.jpg

Dům dětí a mládeže ve Valašských Kloboukách nabízí kroužek pro mladé řemeslníky. Děti se v něm naučí pracovat se dřevem, kovem či kůží. A používat tradiční nástroje. V regionu řemesla stále udržují, díky tomu se děti mají od koho učit.

AMSP ČR představuje velkou analýzu českého řemesla

remesla.jpg

Zatímco v 90. letech dosahoval populační ročník téměř 200 tisíc mladých lidí, v současné době jsme už pod 100 tisíci. V kombinaci s tím, že dlouhodobě mírně klesají podíly přijímaných do učebních oborů, dochází u těchto oborů k výraznému poklesu počtu absolventů. To vše spolu s ekonomickým rozvojem země vede k tomu, že je trvale nedostatek pracovníků, zejména vyučených.

Sháníte dobrého řemeslníka? Šance tu je: vaše dítě

4869730-remeslnik-delnik-manualni-prace-ilustracni-foto.jpg

Praha - Potřebujete elektrikáře, zedníka nebo instalatéra? Je nejvyšší čas, abyste se začali vy sami, nebo ještě lépe vaše děti, učit řemeslu. Za pár let se budete muset spolehnout pouze na vlastní ruce.

Řemeslo má zlaté dno. Budoucnost má totiž jistou / Školy

den-otevrenych-dveri-jaromer.jpg

Jaroměř / Do řemesla se mladí moc nehrnou. Své o tom ví na Střední škole řemeslné v Jaroměři. Přitom uplatnění najde dobrý a poctivý řemeslník vždycky. Zvlášť v dnešní době, kdy staří mistři svého kumštu odchází a nemá, kdo by je nahradil.

Nalezeno: 5 záznamů, Zobrazeno: 1 - 5

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu