Mazání truhlářských strojů...
Jiří Bombisho napsal:
Dobrý den, jako laik se zeptám - prosím o radu. V dílně mi lehce orezají litinové plotny pil a hoblovky. Čím chránit proti korozi. Dva stroje mají litinové desky s "manžestrem" a jeden klasickou hladkou. Druhý dotaz je čím mazat u stolní pily mechanizmy nastavení výšky a sklonu kotouče, tak aby nedocházelo k lepení pilin. Děkuji, Jiří B.
Vloženo: 08.12.2016 14:49
Celkem odpovědí: 2
Komentáře
Nalezeno:
2
záznamů, Zobrazeno:
1
-
2
Antonín Zapletal: Re: Mazání truhlářských strojů...
Litinové stoly dřevoobráběcích strojů se potírají hadrou namočenou v naftě. Mazání ložisek se provádí běžnými tuky, podle velikosti otáček.
Nalezeno:
2
záznamů, Zobrazeno:
1
-
2
Tenhle problém jsem v dílně řešil taky a dost dlouho. Nakonec jsem si nechal poradit od přítelkyninýho otce, který je truhlář z povolání :-D Dokonce přijel a celé mi to ošetřil a promazal. Když už byl tak u mě v té dílně, zeptal se mě, zda nechci tuhle starou a chátrající dílnu zrekonstruovat. No, co jiného jsem měl říct, než že ano. Nabídl mi, že mi pomůže s polovinou částky a tak jsme se dali do díla. Nyní mám zbrusu novou dílnu a pracuje se mi 100x lépe :-) Jo a rekontrukci nám dělala firma http://www.pwinterier.cz