Výchozí reklama
Výchozí reklama

Konstrukce nábytku

Nalezeno: 5 záznamů, Zobrazeno: 1 - 5

Produkt společnosti Remmers zušlechťující koupelnový nábytek, schody, parkety i pracovní desky

HWS112-2.jpg

Dřevo bylo po staletí používáno jako jeden ze základních stavebních materiálů, a i přes to, že moderní doba přináší spousty nových materiálů i postupů, stále má své místo. Nejedná se již pouze o prvek stavební, ale velice často i designový. Vždy je důležité si předem stanovit, jaký účel má plnit, dle toho vybrat odpovídající dřevinu a samozřejmě odpovídající materiál na její údržbu. Společnost Remmers má ve svém portfoliu velmi široké spektrum materiálů, my se však nyní zaměříme na jeden, který je vysoce kvalitní i přes to, že má široké spektrum použití.

Nábytkové přířezy a hranolky

drevene-prirezy.jpg

Opracované přířezy a hranolky se vyrábějí opracováním ploch, boků a čel neopracovaných přířezů řeziva a mohou se po dohodě s odběratelem vyrábět a dodávat v násobcích délek nebo délkově i šířkově nastavovat, přičemž spoj na ploše nebo hraně musí tvořit rovnou spáru.

Řezivo

rezivo-obr.jpg

Řezivo je vstupní materiál pro výrobu dílců nábytku z masivního dřeva. Druhy řeziva se dělí dle tvarů a rozměrů průřezů:

Masivní dřevo

drevo.jpg

Pro označování masivního dřeva a dýh na výkresech určených pro ČR se používají zkratky dřevin uvedených ve Vyhlášce Ministerstva zemědělství č. 84/1996 Sb., o lesním hospodářském plánování, Přílohy 4 a v souladu s ČSN 01 3610 Výkresy v dřevozpracujícím průmyslu dle ČSN 48 0050 Surové dříví. Základní a společná ustanovení. Obvykle se používá dvoupísmenných zkratek, které jsou určeny především pro domácí dřeviny (a i pro douglasku a vejmutovku) a používají se na výkresech pro souhrnné označení rodu (v následující tabulce zvýrazněné), pokud je třeba ve speciálních případech nebo v určení dýh rozlišit ostatní dřeviny, používá se ostatních zkratek.

Základní konstrukční materiály v nábytkářství

konstrukcni-materialy.jpg

Nalezeno: 5 záznamů, Zobrazeno: 1 - 5

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu