Výchozí reklama
Výchozí reklama

Profil truhláře

Woodworkers

Woodworkers


Woodworkers je dílenské seskupení tří dlouholetých kamarádů (Jana Vacíka, Libora Motyčky, Václava Šámala) kteří se sešli na stejné cestě zvané dřevo.

O Liborovi jsme vždy věděli, že se věnuje tvorbě moderního nábytku, designovému zpracování moderních materiálů a designu celkově. Nakonec však vyšlo najevo, že chce své kroky směřovat k výrobě výhradně dřevěného nábytku vlastního návrhu. A tím se naše cesty spojili.

Václavův příběh je možná o to zajímavější, že jeho si touha po práci se dřevem musela doslova utrhnout až z oborově vzdálené fakulty elektrotechniky, i přes to, že prosperoval na výbornou. Ale jak se říká: když musíš, tak musíš. Po pár letech dřevařských samostudijí, kde šel doslova až ke kořenu věci. Zabývá se totiž ještě přímo těžbou ovocných dřevin a jejím následným zpracováním pro truhlářské účely. Z Václava se pod vedením v restaurátorské dílně v Říčanech stal plnohodnotný restaurátor elektrotechnik.

Můj příběh je nejjednodušší. Vlastně jsem v dětství ani nikdy nechtěl být popelářem. Když jsem se dozvěděl, že praděda byl tesař, děda truhlář a že se do dřeva dají mydlit hřebíky, chtěl jsem být truhlářem. A svou dřevěnou životní cestu tak naplňuji již 16let. Též jako restaurátor nábytku v Říčanech.

Od naší spolupráce si slibujeme možnost zajímavého propojení zkušeností a znalostí restaurátorů nábytku, čerpajících převážně z historie, se světovým rozhledem moderní doby. A moderního užitého umění.


... více na www.woodworkers.cz

Žádné články nenalezeny

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu