Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality

WOOD-TEC 2015 hlásí zvýšený zájem firem o prezentaci

Od úterý 20. do pátku 23. října se na brněnském výstavišti tradičně po dvou letech uskuteční mezinárodní veletrh pro dřevozpracující a nábytkářský průmysl WOOD-TEC, který je v dnešní době klíčovým veletrhem v oblasti zpracování dřeva ve střední a východní Evropě a unikátní odbornou platformou pro profesionály z České republiky a ze Slovenska.

Veletrh Wood-Tec

WOOD-TEC – vznikl v roce 1994 vyčleněním segmentu dřevozpracujících technologií z Mezinárodního strojírenského veletrhu. Od roku 1999, kdy získal garanci evropského sdružení EUMABOIS, se stal součástí skupiny nejdůležitějších světových oborových prezentací a koná se každé dva roky. Letos se bude konat již 14. ročník.

WOOD-TEC je zařazen do prestižního veletržního kalendáře evropského sdružení EUMABOIS - nejvýznamnějšího subjektu, působícího na světovém trhu dřevozpracujících technologií. Členy tohoto profesionálního sdružení je 13 národních asociací s tisícovkou největších světových výrobců, zajišťujících více jak 60% celosvětové produkce v dřevozpracujícím průmyslu.

Výchozí reklama

Dle EUMABOIS je tento veletrh hodnocen jako jeden z nejdůležitějších v oblasti dřevozpracujícího průmyslu. „Garance sdružení jako je EUMABOIS nás zavazuje k přísnému dodržování standard při pořádání veletrhu. Vysoké požadavky jsou kladeny nejen na přípravu a organizaci takovéto akce, ale i při vytváření náplně veletrhu a stěžejních témat. Zvláštní důraz je pak kladen na vysokou odbornost veletrhu a s tím spojené oslovení odborných návštěvníků a profesionálů. Garance EUMABOIS pro WOOD-TEC znamená nejen prestižní ohodnocení, ale je zárukou vysoké kvality a profesionality. WOOD-TEC je v tomto směru jedinou akcí svého druhu v rámci České a Slovenské republiky,“ říká Ing. Miloň Mlčák, ředitel veletrhu.

Hlavní světové značky a domácí výrobci jsou již přihlášeni. A co Vy?

WOOD-TEC představuje příležitost pro firmy v oboru prezentovat nové technologie, stroje, nástroje i produkty pro dřevozpracující a nábytkářský průmysl, místo pro setkávání profesionálů z oboru, diskusi a hledání řešení aktuálních témat a oslovuje širokou cílovou skupinu odborných návštěvníků z regionu střední Evropy. Pravidelně jej navštěvuje přes 15 tisíc odborných návštěvníků převážně, stěžejními zeměmi jsou Česká republika a Slovensko.

„Jelikož se jedná o ryze odborný veletrh, spolupracujeme v rámci mediální kampaně s  odbornými vydavatelstvím nejen v České republice, ale také na Slovensku. Ze zahraničních mediálních partnerů se soustředíme na sousední státy a to především Německo, Rakousko a Polsko. V letošním roce plánujeme  pro odborné novináře nejen z těchto zemí, ale například i z Ruska či Běloruska uspořádat speciální program v rámci projektu incomingových misí podporovaných Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR“, doplňuje Miloň Mlčák.

Letošní WOOD-TEC obsadí nejmodernější část brněnského výstaviště. Odborní návštěvníci se mohou těšit na komplexní prezentaci všeho co k dřevařskému a nábytkářskému průmyslu patří. Svou účast již potvrdily tradiční vystavovatelé a hlavní hráči na československém trhu například společnosti AXIMA MORAVA, ASAMER, BG Technik, EPIMEX, Felder KG, Houfek, IGM Bohemia, Italcomma Moravia, PANAS, Pilart, Rojek, STM, TEKMA a další. Dále jsou to  firmy Agglu, Aigner TOOLS, Anka M+N, BeA, Baljer Zembrod, Bras, Briklis, Hans Hundegger AG, Giblast Group, Ing. František Kořínek K+K, Jaromír Horský, Jeřábek-stroje, Jiří Mynař – strojírenská výroba, KOVO NOVÁK, LINAK C&S, MAFFEL AG, MAREK Industrial, Neva-Trade , PILANA Saw Bodies, Silvi Nova, Stanley Black&Decker Czech Republic, TOS Svitavy, VYDONA, Wood Software, ZWT a další. Mezi „nováčky“, tedy firmy, které se budou na veletrhu prezentovat poprvé patří například FOR-decor či HABILIS aj.

WOOD-TEC ARENA = srdce nového doprovodného programu

Součásti veletrhu WOOD-TEC bude nový formát odborného doprovodného programu, který v letošním roce prochází zásadní inovací, jejímž cílem je dále zefektivnit prezentaci jednotlivým vystavovatelům a odborným návštěvníkům zatraktivnit návštěvu veletrhu. Hlavní novinkou je WOOD-TEC Arena. „Jedná se o zcela novou platformu, kde bude dán prostor oborovým sdružením a vzdělávacím institucím pro prezentaci nových projektů, diskusi a řešení aktuálních témat. Vystavovatelé zde mohou prezentovat novou interaktivní formou nové produkty a služby. Dále zde budou například prezentovány novinky a změny týkající se podnikatelského prostředí a oboru jako takového a v neposlední řadě zde bude dán prostor pro neformální setkání“, vysvětluje Miloň Mlčák.

V rámci WOOD-TEC Areny bude k dispozici také meeting point a tiskové středisko. Uskuteční se zde slavností zahájení veletrhu a i již zmíněný odborný doprovodný program formou přednášek či konferencí. V rámci nové soutěže TOP EXPONÁT o nejlepší produkt či službu prezentovaný na veletrhu zde proběhne slavností vyhlášení vítězů a celá řada dalších aktivit. „WOOD-TEC Arena se stane srdcem doprovodného programu celého veletrhu a vystavovatelé i návštěvníci ji budou mít plně k dispozici,“ doplňuje Miloň Mlčák.

Další informace na: www.wood-tec.cz
Truhlářský Portál je oficiálním mediálním partnerem veletrhu WOOD-TEC.

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
0.0/5 (0 hlasů)

Hodnocení článku

0.0/5 (0 hlasů)

Kategorie článku

Články » Aktuality

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu