Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Odborná témata » Materiály » Velkoplošné desky na bázi dřeva

NEMA: Ušetřeno 40 procent - konzolové regály se střešní konstrukcí

Česká firma NEMA, výrobce nízkoenergetických dřevostaveb, krovů a příhradových vazníků, mohla instalací konzolového regálového systému od firmy OHRA nejen rychle vybudovat nutně potřebné nové skladovací kapacity ve venkovním úseku, nýbrž také udržet investice na nízké úrovni: neboť regálové stojany slouží současně jako nosná konstrukce pro střechu. Společnost tak ve srovnání s alternativním skladovacím stanem ušetřila 40 % nákladů.

Zdroj: OHRA

Pro skladování konstrukčních profilů z masivního dřeva o délce až 13 metrů již nestačila plocha, která byla k dispozici ve stávajících halách. Společnost NEMA se tak rozhodla vytvořit nové skladovací kapacity v rozsahu 250 krychlových metrů. Zde by se měly v budoucnu skladovat dřevěné materiály pro výrobu montovaných domů. Zvláštní důraz přitom společnost kladla na snadný přístup k materiálům.

Výchozí reklama

Volba tak padla na konzolové regály společnosti OHRA. Všechny nosné prvky regálů OHRA jsou vyrobené z plnostěnné normované stavební oceli válcované za tepla. Jsou tak možné velké skladovací výšky při vysokém nosném zatížení. U konzolových regálů jsou navíc jednotlivá ramena zavěšená do regálových stojanů ve 100milimetrovém rastru a nejsou sešroubovaná. Mohou se tak rychle a bez nářadí přizpůsobit měnícím se rozměrům výrobků.

Další výhodou regálového systému je, že stabilní regálové stojany mohou současně sloužit jako nosníky pro střešní konstrukci. Tím se společnosti NEMA nabízela alternativa ke značně dražšímu skladovacímu stanu – regálová hala vytvořená s regály OHRA stojí přibližně o 40 % méně než odpovídající stanová konstrukce. Byly použity 5 metrů vysoké konzolové regály se čtyřmi skladovacími úrovněmi na celkové délce více než 25 metrů. Obsluha se provádí pomocí vysokozdvižného vozíku.

Ušetřeno 40 procent.

O NEMA
Kořeny společnosti NEMA, spol. s.r.o. sahají až do roku 1993. Dnes vyrábí přes 70 zaměstnanců s nejmodernějšími technologiemi nízkoenergetické domy, trámové vazníky a krovy. Rodinný podnik postavil již více než 250 dřevostaveb, ročně navíc vyrábí více než 460 střešních konstrukcí. V roce 2012 získala společnost NEMA cenu „Jihočeská firma roku“.

 

O OHRA:
Společnost OHRA Regalanlagen GmbH se sídlem v Kerpenu bei Köln nabízí skladovací a regálové systémy mimo jiné pro obchod se stavebninami a kovy a obchod se dřevem. OHRA, přední společnost na evropském trhu a specialista na konzolové regály, vyvinula mimo jiné samozajišťovací, závěsnou konzolu, která je dnes měřítkem pro všechny konzolové regálové systémy. Při nárazech se vychýlí a nedojde k poškození zboží. OHRA používá pro své regálové systémy výlučně vysoce kvalitní, plnostěnné normované stavební oceli válcované za tepla. Dnes OHRA, v pevných partnerstvích s vybranými dodavateli skladovací a dopravní techniky, nabízí kompletní systémová řešení v oblasti konzolových a paletových regálů, také jako generální dodavatel. K tomu patří také automatizovaná řešení s obslužnými přístroji pro regály, vyskladňovacími stanicemi, volně konfigurovatelným softwarem pro správu skladů a počítačem materiálových toků. OHRA je s vlastními prodejními kancelářemi zastoupená ve 13 evropských zemích.

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg Ohra_120x90.jpg Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2024 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.