Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality

DŘEVO TRUST vybudoval plně automatizovaný sklad s unikátním systémem řízení

Společnost DŘEVO TRUST, prodejce dřevěných materiálů a výrobků, se při výstavbě nových hal rozhodla pro řešení formou plně automatizovaných skladů. O systémovou integraci pokročilého řešení skladů se postarala firma Aimtec, která má s podobnými projekty zkušenosti z oblastí automobilového průmyslu a e-commerce.

Ilustrační foto v úvodu: ingimage.com

„Při vzrůstajícím sortimentu jsme potřebovali zvyšovat skladové prostory. Hledali jsme proto řešení, které by umožňovalo vyšší využití prostor. Využili jsme zakladač v automatickém režimu a udělali jsme ještě krok navíc a přidali vakuové manipulátory, aby byl celý proces z větší části automatizovaný. Museli jsme také vyřešit, že technologie nám nedokáže dodat pouze jeden dodavatel, a museli jsme zorganizovat dodavatele dva – jednoho na regály a zakladače a druhého na vakuové manipulátory a vstupně-výstupní manipulaci materiálu. Ani jedna z firem však neřešila automatizační logiku. Hledali jsme proto někoho, kdo vyřeší WMS i automatizaci. Aimtec v tomto uspěl nejlíp,“ říká k projektu Libor Toman, člen představenstva společnosti DŘEVO TRUST, a.s.

Výchozí reklama

Kvůli specifickým technologiím a jejich komunikačním protokolům vyvinul Aimtec pro tento projekt vlastní virtuální simulátor procesů, který pomohl týmu konzultantů vyzkoušet návaznost procesů ještě před samotnou implementací fyzických technologií. Tím celou implementaci výrazně zrychlil a zjednodušil nastavení řídicího systému.

Také řídicí systém pro plně automatický sklad v DŘEVO TRUST byl upraven na míru zákazníkovi. Zaskladnění probíhá na základě kombinace několika kritérií, kterými jsou strategie zaskladnění ABC nebo rovnoměrné rozložení do více zón pro případ poruchy jednoho z jeřábů. Systém bere v úvahu i koeficient náhodnosti a samozřejmostí je obrysová a výšková kontrola. Specifické ale byly také technologie (zakladače, vakuový manipulátor, rovnačky a další).

Automatizovaný sklad v DŘEVO TRUST je unikátní i tím, že využité hardwarové technologie jsou v ČR pohromadě využity vůbec poprvé. „Po předání položky k zaskladnění personálem systém určí podle několika kritérií skladovou pozici a postará se o synchronizaci všech technologií, včetně řízení rovnací stolice, zakladačů, posuvných vozíků nebo speciálního vakuového manipulátoru. Desky totiž nesmějí být manipulací nijak poškozeny,“ popisuje Jiří Žižka, Consultant společnosti Aimtec, který měl projekt na starosti, a dodává: „Při vychystávání systém zkontroluje, že na skladě jsou všechny položky podle zakázky, dá pokyn k přípravě obalového materiálu, všeho ostatního zboží, a následně požadované zboží uloží na dočasné místo. Ve chvíli nakládky a expedice začne systém přivážet expediční jednotku k předávacímu místu, kde si ho převezme personál pomocí Pick by Light.“

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Kategorie článku

Články » Aktuality

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu