Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Odborná témata » Stroje

Novinka od firmy PILART - Nové pětiosé obráběcí centrum DYNAMIC FC6000

Společnost PILART Vám na veletrhu WOOD-TEC představí inovované obráběcí centrum stavebnicové konstrukce DYNAMIC. Od letošního roku se nově vyrábí ve 4 délkových, 3 šířkových a 3 výškových rozměrových variantách.

Nové pětiosé obráběcí centrum DYNAMIC FC6000
Autor: PILART s.r.o.

Inovované obráběcí centrum stavebnicové konstrukce DYNAMIC Vám představí společnost PILART na veletrhu WOOD-TEC 2011. Od letošního roku se nově vyrábí ve 4 délkových, 3 šířkových a 3 výškových rozměrových variantách. Velkou předností je vysoká osa Z, která umožnuje pracovní pojezd až do výšky 1466 mm.  Všechny varianty je možné vzájemně libovolně kombinovat, což umožňuje výrobci přizpůsobit se požadavkům zákazníka. Stroj se vyrábí standardně jako tříosé nebo pětiosé obráběcí centrum. Podle posledních průzkumů ale již dnes dominuje výroba převážně pětiosých strojů pro jejich nesporně širší využití. Nově je také možnost využití řetězového výměníku nástrojů, který umožnuje osadit nástroje do 44 pracovních pozic.

Výchozí reklama

Aplikační oblast

DYNAMIC je určen pro třískové obrábění frézováním a vrtáním.
Lze na něm obrábět deskový materiál (2D frézování), velmi komplikované prostorové obrobky (3D frézování) a v případě pětiosého stroje je možné indexové a souvislé pětiosé obrábění.
Uplatní se zejména na obrábění modelů, forem, kompozitů, nábytkových dílců, schodů, oken a všude tam, kde je nutné přesné a produktivní obrábění dřeva a jemu podobných materiálů, plastů, kompozitů, Al slitin apod.

Rám a pohony

Rám stroje je svařen z ocelových nosníků. Speciální konstrukcí ze silnostěnných profilů vyplněných vysokopevnostním betonem je dosaženo tvarové stálosti a vysoké tuhosti.
Všechny díly rámu jsou po svařování žíhány a následně obráběny na pětiosých moderních centrech a horizontálních vyvrtávačkách. Po obrobení jsou všechny díly kontrolovány na měřícím zařízení. Tím je zaručena rozměrová a geometrická přesnost jednotlivých dílů a následně celého stroje.
Pohyblivé části stroje jsou vzájemně spojeny lineárním kuličkovým vedením Bosch Rexroth. Centrální mazání zabezpečuje pravidelné dávkování maziva do všech vzájemně se pohybujících částí. Jednotlivé intervaly jsou odvozeny od skutečně ujeté dráhy v jednotlivých osách. O tuto funkci se stará nezávisle na obsluze řídící systém.

Pracovní prostor

Pracovní prostor může být rozdělen na dvě nezávislé pracovní zóny. Podle charakteru výroby je možné stroj osadit několika různými typy stolů pro upínání obrobku. Pevný stůl z tvrzeného KARTITU s upínacími otvory M10 v rastru 100 x 100 mm nebo litinový stůl s T drážkami pro matice M12 s roztečí 125 mm se uplatní především při výrobě modelů, forem, ořezů vakuových výlisků a obrábění kompozitních materiálů. Na tyto typy stolů je možné upínat obrobky pomocí upínek nebo jiných standardních upínacích elementů. Pro rychlé upnutí obrobku pomocí vakua je možné stroj osadit rastrovým stolem s integrovaným rozvodem vakua nebo posuvnými trámci Schmalz taktéž s integrovaným rozvodem vakua. Jako zdroj vakua je použita suchoběžná lamelová vývěva s integrovanou filtrací. Hlava HS652 je osazena vodou chlazeným kompaktním elektrovřetenem. Vřeteno může být vybaveno přesným polohováním, které pak umožňuje automatické řezání závitů. Tělo hlavy je odlito ze šedé litiny a během obrábění několikrát žíháno. Naklápění os je realizováno pomocí speciálních bezvůlových převodovek s předepnutým uložením lícní desky v jehlových a kuželíkových ložiskách. Tímto je zaručeno velmi přesné polohování bez nežádoucích vůlí a vysoká tuhost nutná pro produktivní obrábění.

Prodejce: PILART s.r.o.

Kontaktní údaje:

PILART s.r.o., Fügnerova 916/1, 678 01 Blansko
GSM: +420 736 539 888, Tel.: +420 516 410 583, Fax: +420 516 410 515
www.pilart.cz

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
0.0/5 (0 hlasů)

Hodnocení článku

0.0/5 (0 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu