Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Odborná témata

Truhlářský stůl na nespočet způsobů

WALKO-Tools s.r.o.: Dílna na cesty či do minimálního prostoru Na výstavě WOOD-TEC 2013 v Brně představila společnost WALKO-Tools s.r.o. mobilní multifunkční pracovní stůl, který se uplatní především v malých truhlářských, stolařských a nábytkářských provozovnách a ve službách řemeslníků, kteří cestují k zákazníkům vozidly například za účelem kompletace a montáže nábytku či realizace interiéru.

Truhlářský stůl WALKO – pracoviště mnoha tváří...

Pracovní stoly WALKO s oblibou využívají zedníci, obkladači a sádrokartonáři k přířezu stavebního materiálu, k úpravám obkladů a dlažeb, k budování koupelen a kuchyní, k výměně oken a úpravě dveří. Kutilové a modeláři si mohou vybudovat v malém prostoru domu či bytu plnohodnotné pracovní zákoutí.

Stavebnicový stůl kutilové i profesionální řemeslníci ocení jako klasickou kozu, samostatně stojící stůl rozložený do roviny, samostatně stojící stůl s nastavitelnou výškou a sklonem pracovní desky, jako vysokou pracovní plochu opřenou o zeď, nebo i svisle umístěnou na zdi.

Výchozí reklama

Pracovní stůl je snadno a rychle nastavitelný a přes svou mobilitu v pracovní poloze velmi stabilní. Dobře poslouží k řezání deskových materiálů, latí, hranolů, trubek, k manipulaci a kompletaci nábytkových korpusů, sestavování výrobků či individuální úpravě interiérových prvků, dřevěných a laminátových podlah apod. Stůl nabízí pohodlnou, stabilní a rychlou práci bez zbytečné fyzické námahy, to vše s komfortem klasického dílenského pracoviště. Pracovník u stolu může pracovat vzpřímeně, bez zbytečného ohýbání a manipulování s nářadím. Práce na stole je tak nejen efektivnější, ale i rychlejší, bezpečná, mnohem pohodlnější a radostnější.

Pracovní stůl WALKO je vyroben v Holandsku s použitím nejlepších materiálů a v plném souladu s evropskými normami. Základem stolu je lehký, nicméně stabilní a robustní skládací rám, který se dobře přenáší a ve složeném stavu zabírá málo místa. Je zhotoven z hliníkových profilů. Pro vyšší mobilitu je možné opatřit rám pojezdovými kolečky. Rám je k dispozici buď se třemi, nebo čtyřmi nosnými skládacími profily, které vlastně určují velikost stolu. Menší rám stolu váží 15 kg, větší rám 19 kg. Na kolejničky rámu se důmyslným systémem úchytů rychle upíná další příslušenství.

Na hliníkové profily rámu stolu se připevňují podpěry pracovní desky, které pomáhají sklápět a zajišťovat pracovní desku nebo desky stolu. Perforované pracovní desky různých velikostí jsou odnímatelné, výškově a úhlově nastavitelné, sklopné a zajistitelné. Bez problémů unesou zatížení až 80 kg. Samotnou pracovní plochu tvoří desky s 20mm otvory pro upevnění jednoručních rychlosvěrek a kolíkových rychlosvěrek, jejichž úkolem je fixovat materiál nebo nářadí k desce stolu. Odolné podpěrné konzoly, které se nasazují na rám, zajistí podpěru zpracovávaného materiálu bez nutnosti použití pracovní desky. Podpěrné konzoly jsou nastavitelné a sklopné, takže se dají použít jako opora pro uložení dlouhých nebo těžkých kusů materiálu. V nabídce stavebnicových dílů jsou i vyměnitelné plastové prořezové lišty v různých velikostech, které zajišťují 29mm odstup mezi pilovým listem a rámem při řezání.

Rám lze sestavit do jediné roviny, takže poslouží jako velká plocha na řezání. Ve vzpřímené poloze se rám může snadno opřít o stěnu, čímž je okamžitě k dispozici další pomocná pracovní plocha. Při opření o stěnu tak lze pohodlně natírat, brousit, vrtat, řezat okružní či přímočarou pilou nebo montovat větší sestavy. Pomocí stěnových držáků se rám připevní přímo na zeď, takže stůl zabírá půdorysně minimální prostor. Přitom upnutím pracovní desky na rám je ihned k dispozici plnohodnotné pracoviště.
Jednoduše řečeno – pracovní stůl WALKO v sobě skrývá neuvěřitelný potenciál, využitelný především po důkladném seznámení s obsluhou. Během několika okamžiků promění řemeslník či kutil stůl v multifunkční nástroj, který nahradí ruce pomocníka či další pracovní síly. Zvyšuje samostatnost a soběstačnost řemeslníka, zlepšuje komfort při práci a manipulaci s materiálem a výrobky a přináší jistotu kvalitní práce. Úžasnou všestrannost pak podtrhují mimořádně kvalitní materiály a dílenské provedení jednotlivých dílů, které zaručí, že se stůl nerozpadne a že bude dlouhá léta odolávat nástrahám časté manipulace.

Videoukázka použití stolu WALKO:

Kontakt:
WALKO-Tools s.r.o.
Pintova 2548/8
390 01 Tábor

Tel.: 399 499 014
E-mail: info@walko.cz
www.walko.cz

WALKO-Tools s.r.o.

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu