Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Odborná témata

HETTICH ČR: Zásuvkový systém ArciTech představuje generační obměnu

Konstrukční provedení zásuvek patří k významným faktorům, spolurozhodujícím o spokojenosti uživatele s nábytkovou sestavou. Zatímco koncový uživatel u zásuvek ocení nadčasový vzhled, variabilitu zásuvek a komfortní obsluhu v podobě hladkého, lehkého a tichého chodu, výrobce a prodejce nábytku přesvědčí navíc ještě modulární rozmanitost funkčních řešení, spolehlivost mechanismů a dokonalá jednoduchost objednávek, přípravy výroby a finální montáže.

Koncepce platformy ArciTech umožňuje použití optimálních kombinací čel, boků a organizace úložného prostoru.
Zdroj: Hettich

Společnost HETTICH, jeden z největších výrobců nábytkového kování na světě, přichází na trh s novým programem ArciTech, který díky stavebnicové koncepci přináší nové možnosti přípravy a výroby zásuvek v nábytkových sestavách použitelných především v kuchyních, obývacích pokojích, ložnicích a koupelnách. Bohatá variabilita řešení systému zásuvek s dvojitými ocelovými bočnicemi spolu s mimořádnými technickými parametry dokáží uspokojit prakticky jakékoliv přání zákazníka. Truhláři i nábytkáři zase ocení hospodárnost výroby, nízké náklady na skladování a logistiku, velmi jednoduchou a rychlou montáž a samozřejmě bezproblémové a precizní seřízení.

Systém ArciTech využívá v konstrukci zásuvek plnovýsuvy Actro s prizmovým principem, které zaručují hladký a lehký chod i při velkém zatížení. Synchronizované plnovýsuvy se speciálním stabilizátorem čela zásuvky zvládnou pohyb i velmi širokých (až 1200 mm), vysokých i těžkých zásuvek bez rizika vzpříčení při pohybu. Systém zásuvek ArciTech ve třech zátěžových skupinách od 40 kg přes 60 kg až po extrémních 80 kg na zásuvku přináší nábytkovým designérům takřka neomezené možnosti při tvorbě solitérních kusů i celých sestav kuchyňského a obytného nábytku.

Výchozí reklama
Stabilní výsuv Actro snáší zatížení až 80 kg při lehkém a měkkém pohybu zásuvek
Stabilní výsuv Actro snáší zatížení až 80 kg při lehkém a měkkém pohybu zásuvek.

Použité plnovýsuvy Actro z pozinkované oceli jsou vybaveny klasickou variantou tlumení Push to open, elektromechanickou variantou Easys, integrovaným tlumením Silent System, nebo mechanickým systémem otvírání Push to open Silent. Ve skupině s tlumením Silent System lze volit tloušťku boku korpusu 16 mm, 18 mm a 19 mm, přičemž v nosnosti 40 kg jsou k dispozici výsuvy o jmenovité délce 270-550 mm, v nosnosti 60 kg o jmenovité délce 400-650 mm a v nosnosti 80 kg o jmenovité délce 500-650 mm. Otvírání Push to open Silent je určeno pro výsuvy Actro vybavené tlumením Silent System ve dvou třídách nosnosti – v nosnosti 40 kg jsou k dispozici výsuvy Actro o jmenovité délce 270-350 mm, v nosnosti 60 kg o jmenovité délce 400-650 mm. Technické řešení s Push to open Silent umožňuje seřídit mezeru mezi čelem a korpusem v rozmezí 2 až 4 mm a nastavit sílu vysunutí tak, aby byl zajištěn optimální chod zásuvek různých velikostí a hmotností. Stejně tak je možné pohodlně seřídit citlivost na zatlačení. Systém Push to open Silent zajistí spolehlivé otevírání a zavírání zásuvek bez nutnosti připojení elektrického vedení. Snadno si poradí i s pohybem velmi širokých zásuvek bez nutnosti použití synchronizační tyče. Systém Push to open Silent je ukrytý pod dnem zásuvky. Nic nebrání dodatečné montáži tohoto systému do již existující zásuvky ArciTech. Montáž je jednoduchá a nevyžaduje zásah do rozměrů zásuvek.

Pomocí elektromechanického systému Easys se zásuvky otevírají téměř samočinně.
Pomocí elektromechanického systému Easys se zásuvky otevírají téměř samočinně.

Kvalitu a komfort obsluhy přitom ocení každý již při prvním kontaktu s čelem zásuvky. Umístění systému i jeho funkce dovolují navrhovat bezúchytková čela zásuvek a hladké plochy celých nábytkových sestav. Taková puristická řešení jsou dnes součástí návrhů moderního interiérového designu. Není proto divu, že systém Push to open Silent pro ArciTech získal prestižní cenu iF Design Award 2014.

Komfortní mechanický systém otvírání Push to open Silent umožňuje použití bezúchytkových čel.
Komfortní mechanický systém otvírání Push to open Silent umožňuje použití bezúchytkových čel.

Zásuvkový systém ArciTech je stavebnicí i z hlediska volitelného vybavení ovládání. Kromě již zmíněného mechanického ovládání Push to open Silent je možné nábytek doplnit o montáž elektromechanického systému otvírání Easys, který se uplatní především v puristickém bezúchytkovém designu čelních ploch nábytku. Kompaktní elektromechanický systém otvírání Easys s malou vestavnou hloubkou lze zabudovat neviditelně do korpusu skříněk bez omezení úložné kapacity. Po lehkém zatlačení na čelo zásuvky rukou nebo kolenem zásuvka tiše a měkce vyjede ze skříně, resp. se do skříně nehlučně zasune. Ponechává tak uživateli volné ruce pro jiné činnosti, což ocení při vaření především mistři kuchyně.

Elektromechanický systém otvírání Easys usnadňuje manipulaci se zásuvkami při malé konstrukční velikosti příslušenství.
Elektromechanický systém otvírání Easys usnadňuje manipulaci se zásuvkami při malé konstrukční velikosti příslušenství.

Stavebnicová koncepce zásuvkového systému ArciTech s jmenovitými délkami 270 až 650 mm umožňuje volit dvě výšky dvojitých ocelových boků v nerezovém provedení, nebo ve třech barevných odstínech – ve stříbrné, bílé, antracitové.  Zásuvky nejvyšší kvality s boky výšky 126 mm je možné doplnit třetí výškou boků pomocí výběru boků z kolekce Design Side ze skla nebo TopSide. Záda zásuvek lze volit v sedmi výškách a v různých materiálech – jako ocelová, dřevěná nebo hliníková. Variabilní řešení platformy nabízí široké spektrum organizace úložného prostoru zásuvek včetně podélných a příčných relingů.

Systém ArciTech umožňuje vytvářet zajímavé kombinace zásuvek s různě vysokými a širokými čely, různými výškami bočnic a zad, v konstrukčním provedení klasických zásuvek, zásobovacích vysokých skříní na potraviny, zásuvek s vybráním pod dřez, v kombinaci klasické a vnitřní zásuvky, s různými relingy a dělicími systémy vnitřní organizace prostoru. Samozřejmostí je také nabídka přepážkových systémů (například OrgaTray), dělicích kolíků, misek, protiskluzových podložek, držáků na fólie, na koření, na nože, a nabídka celé řady dalších praktických doplňků.

Výsuv Actro s jedinečným prizmovým principem a synchronizací tiše a bezpečně vede těžké zásuvky. Nosnost od 40 přes 60 až po 80 kg – to je dost síly i pro velké a těžké zásuvky.
Výsuv Actro s jedinečným prizmovým principem a synchronizací tiše a bezpečně vede těžké zásuvky. Nosnost od 40 přes 60 až po 80 kg – to je dost síly i pro velké a těžké zásuvky.

Revoluční řešení zásuvkového systému ArciTech zaujalo designem a kvalitou nejen laickou, ale i odbornou veřejnost. Již první představení nového systému ArciTech na významných specializovaných veletrzích přineslo obrovský zájem díky technickému řešení i samotnému designovému stylu. Právem se proto ArciTech může pyšnit oceněním iF Product Design Award a certifikátem kvality LGA.

Zatímco při volbě nábytku jsou vzhled a funkčnost rozhodující faktory především pro zákazníka, konstrukční provedení, logistika materiálu, návrh nábytku, montáž a seřízení zase ocení každý řemeslník a dodavatelská firma. Také nabídka montážních pomůcek, šablon a vrtacích přípravků pro snadnou a produktivní práci přesvědčují výrobce nábytku, že spojení s jedním z největších světových výrobců nábytkového kování má přínos nejen v kvalitě nabízeného nábytku, ale i v produktivitě práce a výsledném ekonomickém efektu pro všechny zúčastněné – od investora přes výrobce až po dodavatele jednotlivých elementů.

Špičkový stavebnicový zásuvkový systém ArciTech od společnosti Hettich patří neodmyslitelně ke kuchyním nejvyšší kvality.
Špičkový stavebnicový zásuvkový systém ArciTech od společnosti Hettich patří neodmyslitelně ke kuchyním nejvyšší kvality.
Špičkový stavebnicový zásuvkový systém ArciTech od společnosti Hettich patří neodmyslitelně ke kuchyním nejvyšší kvality.

 

Porovnání technických parametrů zásuvkových systémů ArciTech, InnoTech a MultiTech společnosti Hettich 

  ArciTech InnoTech MultiTech
Systém zásuvek s dvojitými boky s dvojitými boky s jednoduchými boky
Materiál Ocel +
prášková barva
Ocel +
prášková barva
Ocel +
prášková barva
Barva stříbrná, bílá, antracitová, nerez stříbrná, bílá, antracitová bílá, šedá
Počet výšek boků 3 2 5
Počet výšek zad 7 4 5
Počet výšek vnitřních zásuvek a vnitřních vysokých zásuvek 4 2 3
Jmenovité délky 270 - 650 mm 260 - 620 mm 250 - 550 mm
Výsuv Actro Quadro Rolničkový
Vyrovnání tlouštěk boků korpusu (16 / 18 / 19 mm) díky výsuvům ano ano ne
Nosnost plnovýsuvu 40 - 60 - 80 (kg) 30 - 50 (kg) 30 kg
Nosnost částeč. výsuvu --- 25 kg 25 kg
Tlumení
Silent System
ano ano ano
Mechanický systém otvírání
Push to open
ano ano ne
Elektromechanický systém otvírání
Easys
ano ano ne

 

Systém pro uložení odpadu ArciTech Pull umožňuje volit individuální organizaci zásuvky.
Systém pro uložení odpadu ArciTech Pull umožňuje volit individuální organizaci zásuvky.

ODKAZY: 

--> Podrobnáná technická dokumentace kování ArciTech

--> Prezentace zásuvkového systému ArciTech

--> Brožura "Zásuvky ArciTech v komfortních sadách"

--> Brožura "Vyrobeno pro budoucnost: ArciTech"

--> Brožura "Dva v jednom: Push to open Silent pro ArciTech"

--> Kapitola Zásuvkové systémy z aktuálního "Katalogu nábytkového kování HETTICH"

 

 

Logo Hettich ČR

HETTICH – Představení společnosti

Historie společnosti Hettich, jednoho z největších výrobců nábytkového kování ve světě, vychází z vynikajícího řemeslného umu a uplatňování netradičních řešení v konstrukci výrobků jemné mechaniky a nábytkového kování, doplněného o úspěšnou podnikatelskou a obchodní činnost. Dnes je skupina 38 dceřiných společností a výrobních podniků v Americe, Evropě i Asii již ve čtvrté generaci stoprocentním rodinným podnikem, vedeným Dr. Andreasem Hettichem. Společnost Hettich se sídlem v německém Kirchlengernu vybudovala ve Žďáru nad Sázavou moderně vybavený výrobní podnik, který zásobuje nejen český trh, ale i odběratele v celém světě. Výrobky společnosti Hettich představují nejen špičkové výrobky z hlediska neustálého technického a technologického vývoje, ale i designové vzory, udávající směr výroby moderního nábytku nejvyšší estetické hodnoty. Svědčí o tom řada respektovaných designových ocenění. Společnost také podporuje snahy o udržitelný rozvoj a ochranu životního prostředí.

 

HETTICH ČR, k.s.

Jihlavská 3
591 01 Žďár nad Sázavou
Tel.: 566 692 111
Mail: hettich@hettich.cz
www.hettich.cz

 

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu