Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality » Představení firmy

KÖNIG - Opravy dřevěných a umělých povrchů s tradicí 124 let

Německá společnost Heinrich König & Co. KG, založená v roce 1892, patří mezi dva největší světové výrobce opravných materiálů, jako jsou opravné truhlářské vosky, retušovací fixy, fixační a barevné laky pro opravy drobných poškození na povrchu nábytku, dveří, okenních rámů, podlahových krytin ze dřeva a umělých materiálů. Za dobu své existence se firma velice rozrostla, vybudovala si obchodní zastoupení nejen po celém Německu, ale i dalších osmdesát poboček i Evropě, Americe a Asii.

Czech König - Opravy dřevěných a umělých povrchů s tradicí 124 let
Zdroj: Czech König

Czech König

Firma byla založena před 124 lety Arturem Sternem a Heinrichem Königem v německém Frankfurtu nad Mohanem a jedná se tedy o typickou rodinnou firmu, v současné době již v páté generaci. Dlouhá tradice a existence společnosti dokládá, že majitelé měli a mají vize do budoucna. Na počátku se firma zabývala nejprve obchodem s technickým papírem a dále rozšířila svoji činnost o výrobu fotopapíru a fotoalb. Ve 20 letech 20. století převzal König firmu na výrobu nábytkových mořidel, laků a politur. Během 2. světové války pokračovala výroba i přes ztížené podmínky, a to i po zničení budovy závodu. Brzy po konci války byly provedeny investice do strojního zařízení a do vývojového oddělení. Postupně se sortiment firmy začal zaměřovat na výrobu opravných produktů pro povrchy v nábytkářském průmyslu. Zásadním krokem bylo uvedení do provozu linky na plnění sprejů. Kromě opravných bezbarvých laků se od roku 1961 začaly vyrábět také barevné laky podle dodaných vzorků zákazníků. Roku 1977 bylo založeno školicí centrum pro praktické ukázky použití opravných produktů König. V roce 1996 došlo k přesídlení výroby a administrativy do nového závodu v obci Niederdorfelden nedaleko Frankfurtu nad Mohanem, kde působí firma dodnes. 

Výchozí reklama

Obchodní zastoupení firmy Heinrich König v České republice lze datovat do 70. let 20. století prostřednictvím výrobce klavírů PETROF. V tomto období byl kladen důraz na opravy lakovaných povrchů hudebních nástrojů a nábytku z masivního dřeva. Moderní doba přinesla nové požadavky na opravy drobných poškození i z dalších oborů, jako je výroba plastových kašírovaných okenních profilů, výroba kompaktních laminátových desek, výroba plastových palubních desek automobilů, výroba umělého kamene a keramiky atd. Proto byla v roce 2004 založena nezávislá agentura CZECH KÖNIG, s.r.o. s výhradním působením v České a Slovenské republice. V současné nabídce firmy samozřejmě dominují opravné produkty pro nábytkářský průmysl, tzn. opravné voskové tmely, mořicí a plně krycí lakové fixy, tinktury, strukturovací tužky, retušovací barvy, opravné bezbarvé, patinovací a plně krycí laky ve formě aerosolu a to vše v prakticky neomezené škále barevného provedení. Speciální službou je výroba opravným materiálů na zakázku dle vzorků dodaných zákazníkem. Kromě jiného jsou vedené skladem v ČR opravné měkké a tvrdé tavné voskové tmely k laminátovým deskám předních výrobců Kronospan, Egger a dalších, které lze také zakoupit u obchodních partnerů po celé republice, i na Slovensku. 

Czech König

CZECH KÖNIG dodává také pro tradiční povrchovou úpravu dřeva na český a slovenský trh restaurátorské produkty, jako jsou brusné, napouštěcí a leštící oleje, šelakové politury a další prostředky od německé manufaktury Hermann Sachse s tradicí od roku 1901. Kromě těchto klasických výrobků fandí firma i novým materiálům a technologiím. Do Česka dodává inovativní technologii opravy suků a vad ve dřevě od dánské firmy Bøgh Consult Denmark. Jedná se o tavný barevný tmel Thermelt na bázi polyamidu. Pomocí tohoto tmelu je možné velmi jednoduše a efektivně opravovat suky, smolníky a jiné vady ve dřevě bez nutnosti odvrtání suků a vad. Za pomocí tavné pistole se tmel nahřeje a vyplní se jím příslušný suk, smolník nebo jiná vada dřeva. Tmel je dobře přilnavý k povrchu, je dostatečně pevný, ale zároveň pružný a nevznikají praskliny. Takto opravené dřevo lze dále hoblovat, frézovat nebo brousit. Na opravené dřevo lze nanášet barvu, lak a jiné běžné povrchové úpravy na dřevo. 

V poslední době byly vyslyšeny také požadavky koncových zákazníků na možnost provést si svépomocí opravu drobných poškození na profesionální úrovni na podlaze, nábytku, dveřích a oknech. Nejen pro tuto skupinu zákazníků byl vytvořen e-shop www.udrzovanydomov.cz s jednoduchou možností zakoupení opravných setů a retušovacích výrobků doplněných o množství informací, rad a tipů. Samozřejmostí jsou videonávody u jednotlivých výrobků, kompletní soubor videonávodů lze nalézt na YouTube kanálu www.youtube.com/user/czechkonig. Silný důraz je kladen také na zpětnou vazbu od zákazníků a oblast B2B. S Firmou lze kromě tradičních kanálů také komunikovat prostřednictvím sociálních sítí Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+, Instagram a Pinterest. Podněty a nápady od zákazníků jsou důležitým faktorem při vývoji nových a optimalizaci současných opravných materiálů. 

Czech König

Současná globální koncepce trvale udržitelného rozvoje reaguje na limity neustálého hospodářského růstu a začíná se opět prosazovat model, kdy se místo vyhazování výrobků tyto výrobky opět opravují. Kromě tradičního materiálu dřeva lze již dnes snadno opravovat i umělé materiály, jako jsou laminátové a akrylátové desky, tvrzené a měkčené PVC, umělý kámen, keramiku, akrylátové a práškové laky, eloxovaný hliník atd. Proto se také kromě obchodní činnosti firma CZECH KÖNIG zabývá stále ve větší míře technickým poradenstvím v oblasti oprav těchto povrchů, pořádá pro zájemce a zákazníky praktická školení oprav různých povrchů a odborné konzultace přímo v průmyslové výrobě.

CZECH_KÖNIG_LOGO1.jpg

CZECH KÖNIG, s. r. o.

Dřevařská 491
500 03 Hradec Králové
Tel.: +420 728 373 272
Mail: info@czech-konig.com
Web: www.czech-konig.com
E-shop: www.udrzovanydomov.cz

 

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu