Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Design/Trendy

Metalíza nejen na auto, ale i do interiéru!

Že je metalíza záležitostí pouze automobilového designu? Tak to již dávno neplatí! Trend kovových odlesků totiž zasáhl jako blesk také svět módy, kosmetiky a zejména interiérového designu! Dopřejte tedy i vy svému interiéru metalický lesk - nyní je ten pravý čas!

Dvířka T.acrylic v provedení cappuccino metalíza a caffe metalíza
Zdroj: Trachea

S metalízou pomohou akryláty!

dvířka T.acrylic v provedení cappuccino metalíza a caffe metalíza, foto zdroj Trachea
dvířka T.acrylic v provedení cappuccino metalíza a caffe metalíza, foto zdroj Trachea

Metalíza, jejíž název v původním významu označuje nátěrovou hmotu obsahující kovové částice, se díky svým efektním kovovým odleskům stává stále častěji inspirací interiérových designérů. Jak nejjednodušeji je dostat na nábytek? Pomohou akryláty! „Akrylátová dvířka T.acrylic nabízejí výběr hned z několika elegantních metalických dekorů. Kromě tradiční černé nebo šedé metalízy mohou na svém povrchu nést také originální dekory jako caffe metalíza či cappuccino metalíza,“ říká pan Martin Dusík, vedoucí obchodního oddělení Trachea, a.s., největšího českého výrobce nábytkových dvířek a dekorativních panelů, a dále doporučuje: „Zajímavého efektu dosáhnete, i pokud tyto dva kávou inspirované dekory zkombinujete mezi sebou. Vytvoříte tak působivý kontrast světlého a tmavého odstínu, u kterého bude metalíza fungovat jako vítaný jednotící prvek. Skvěle slušet jim to ale bude i v kombinaci s nemetalickými dekory.“

Výchozí reklama

Bronz na první místo!

foliovaná dvířka v dekoru ocelový bronz
foliovaná dvířka v dekoru ocelový bronz

foliovaná dvířka v dekoru měděný bronz
foliovaná dvířka v dekoru měděný bronz

Bronz si sice díky sportu spojujeme s třetím místem, ve vašem interiéru však může hrát prim! Stačí si jen vybrat z mnoha různorodých bronzových dekorů pro foliovaná dvířka, které doslova hýří oslnivými metalickými odlesky. „Tradiční bronzovou připomínající svým odstínem olympijskou medaili do interiéru dostanete s foliovaným dekorem měděný bronz, který místnost pocitově příjemně proteplí. Chladnější a decentnější tóny naopak vnesou do prostoru dvířka s šedavým dekorem ocelového bronzu,“ uvádí pan Martin Dusík. Ať už zvolíte jakoukoliv variantu, můžete si být jisti, že bronz pozvedne váš interiér na novou úroveň a rozehraje díky svému metalickému charakteru na dvířkách neuvěřitelně efektní hru odlesků světel!

Kovové odlesky i na dveře!

Lakované sklo
lakované sklo

Vždyť co může být impozantnějšího než dveřní křídlo, které s každým svým pohybem mění tvář v závislosti na úhlu paprsků dopadajícího světla! Jak ale lesk na povrch dveří dostat? Jednou z odpovědí může být lakované sklo. „Se svojí  vysokou odrazivostí světla se sklo řadí hned za zrcadlový povrch. Do interiéru jej můžete vnést například s pomocí designových dveří MASTER, jejichž konstrukční profil z eloxovaného hliníku může být z každé strany opláštěn vrstvou lakovaného skla,“ říká pan Petr Paksi, výkonný ředitel společnosti J.A.P., která je výrobcem ucelené řady designových dveřních systémů.

Kliky zářící kovem

Kombinace různých druhů kovu na jediné klice? I to je nyní možné, a to díky kování MAXIMAL, které prozáří váš interiér oslnivými kovovými odlesky!

kování MAXIMAL s měděnou výplní kování MAXIMAL s výplní z kovu cappucino
kování MAXIMAL s měděnou výplní kování MAXIMAL s výplní z kovu cappucino

„Klika MAXIMAL, která je vyrobena z masivní mosazi, vás ohromí svojí neuvěřitelnou variabilitou – do její čelní plochy je totiž možné vsadit designovou výplň z nejrůznějších druhů materiálu dle vašeho výběru a to včetně různých druhů kovů,“ uvádí Roman Ulich, designér společnosti M&T, jediného českého výrobce designového dveřního a okenního kování, a doplňuje: „Vyberte proto například výplň ze zářivé mědi, která nejlépe vynikne na dveřích sladěných do stejného odstínu, nebo zjemněte čelní plochu kliky za pomoci designové výplně z kovu v odstínu cappuccino, která na první pohled zaujme svojí elegantní vlnitou strukturou.“

Rozzařte koupelnu metalickým leskem!

Metalický lesk v koupelně
metalický lesk v koupelně

Metalický lesk bude slušet i vaší koupelně! Důkazem je koupelnový nábytek z řady COLOR v barevném provedení Grey metallic vysoký lesk! „Minimalistický design se skvěle snoubí s metalickými odlesky, a dodává tak skříňkám nadčasový vzhled. Díky mechanismu jemného dovírání a vyfrézovaným úchytkám se záporným úhlem, které umožňují snadnou manipulaci s dvířky a zásuvkami, navíc oceníte skříňky i z praktické stránky,“ říká Ing. Petr Blažek, generální ředitel společnosti Dřevojas, v. d., tradičního českého výrobce koupelnového nábytku. 

Materiály vznikly s přispěním společnosti Dřevojas, www.drevojas.cz, J.A.P., www.japcz.cz, M&T, www.kliky-mt.cz a Trachea, www.trachea.cz

 

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (1 celkem)

  • Honza Fernez: rekonstrukce Čtvrtek 22. Říjen 2020 21:06
Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu