Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality

Masivní hranoly ze sibiřského modřínu

Modřínový hranol je velmi praktickým stavebním materiálem, který je vyroben z celistvého kusu dřeva. Vzhledem k vynikajícím vlastnostem má hranol ze sibiřského modřínu v stavebnictví široké uplatnění.

Dřevěné trámy modřínové
Zdroj: Sibirske drevo s.r.o.

Hranoly ze sibiřského modřínu a jejich nevšední vlastnosti

Modřínové hranoly jsou považovány za nenahraditelnou stavební surovinu. Jejich odolnost vůči vysokému mechanickému zatížení, spolehlivost a dlouhá životnost je předurčují k použití na opěrné a nosné konstrukce. Sloupy, pilíře, krokve, podkladní rošty – to je pouze několik možností jejich uplatnění. Především tam, kde se předpokládá vysoká zátěž, a proto je nutné použít pevný a odolný materiál.

Dřevěný hranol
Dřevěný hranol

Masivní modřínové hranoly jsou také často surovinou na celé stavby – chat, chalup a menších zahradních konstrukcí.

Výchozí reklama

Hranoly ze sibiřského modřínu si uchovávají svůj tvar a strukturu bez ohledu na teplotní výkyvy. A tato schopnost má „na svědomí“ jejich dlouhou životnost a pevnost dřeva.

Modřínové hranoly, jako stavební řezivo, potěší každého odborníka. Mohou být použity na fasádní obklady, na stavbu verand, altánů, různých druhů saun a dalších konstrukcí. Velmi často se uplatňují jako podkladová podlahová vrstva, nosný rošt obložení nebo na podbití stropu. Všechny tyto možnosti se naskýtají díky pevnosti dřeva sibiřského modřínu, která se může měřit i s dubem.

Dřevěné hranoly z masivu
Dřevěné hranoly z masivu

Výhody hranolů ze sibiřského modřínu

Hranol, vyrobený z masivu modřínu má průřez pravoúhlého rovnoběžníku nebo čtverce, je určen k použití s přirozeným obsahem vlhkosti (bez předchozího sušení). Díky vlastnostem dřeva modřínu a jejich danému tvaru mají hranoly ze sibiřského modřínu následující užitné vlastnosti:

  • vysoká pevnost a tvrdost, které se zvyšují v průběhu přirozeného vysychání dřeva a polymerizací pryskyřic, jež obsahují;
  • vysoká odolnost vůči mechanické zátěži;
  • rezistence k působení vlhkosti a teplotním výkyvům;
  • biologická stálost, mezi jinými i odolnost proti plísním a hmyzu.

Pokud je potřeba, mohou být hranoly ošetřeny nátěrovými hmotami. Vysoká kvalita suroviny a úroveň technologie opracování umožňují vyrobit hranoly s rovným a hladkým povrchem, které již nepotřebují dodatečnou ochranu nátěrem.

Masivní trámy
Masivní trámy

 

Pokud jste se rozhodli použít jako stavební materiál hranoly, je sibiřský modřín velmi dobrou volbou. Dům, který z něj postavíte, bude mít dlouhou životnost a bude velmi teplý. Dřevěné hranoly jsou krásné a přidají útulností v atmosféře domu, prodchnuté velmi příjemnou vůní, bude působit radost po nejedno desetiletí.

Na našich stránkách si můžete zakoupit hranoly ze sibiřského modřínu, které jsou na skladě v Praze, vyrobené ze stromů, vyrůstajících v dalekých sibiřských lesích Krasnojarského a Irkutského kraje.

Nabízíme

Naše společnost nabízí hranoly ze sibiřského modřínu o délce 6 metrů a s různými rozměry průřezů.

Více informací naleznete na: https://sibirskymodrin.com/

Video na youtube.com

sibirske-drevo.JPG

Sibirske drevo s.r.o.
Ul. Poděbradská 195/7,
Praha 9, Vysočany, 190 00
Tel.: +420 274 778 778
Mail: sibdrevo@seznam.cz
www.sibmodrin.cz

 

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu