Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality

Návrat ke dřevu - časopis INTRO

Podíl dřevostaveb v celkovém objemu nových realizací se v posledních letech zvětšuje. Lidé se navracejí k přírodě a k přírodním materiálům a obliba dřeva jakožto stavební suroviny stále roste. Ke dřevu se po čtyřech letech vrací i časopis INTRO – tentokrát v novém kabátě.

Časopis INTRO
Zdroj: archiweb

Tématem úplně prvního vydání tohoto architektonického čtvrtletníku, kterým se v roce 2016 začala psát jeho historie, bylo dřevo. "Do dneška se všechny výtisky prvního čísla kompletně vyprodaly, ale poptávka po něm neustala - zaznamenáváme ji jak ze strany jednotlivců, tak ze strany knihkupectví, s nimiž spolupracujeme a která mají INTRO ve své nabídce," říká vydavatel časopisu Jan Hejhálek a dodává: "Koncept INTRA je postaven na tom, že se k jednotlivým materiálům budeme postupně navracet. Právě v těchto dnech vychází jedenácté vydání časopisu – které je vlastně třináctým číslem v celkovém pořadí, připočtu-li k tomu i dva speciály –, jehož tématem je opět dřevo."

Ukázka z časopisu INTRO

Vydavatel také prozradil, že časopis bude – tímto číslem počínaje – vytištěn kvalitnější, ofsetovou technologií, bude mít novou obálku a o jednu rubriku navíc. "Už v předminulém čísle jsme se rozhodli, že redakční část rozšíříme o stranu s fejetony Petra Volfa, nyní jsme do vydání zařadili další pravidelnou rubriku, stránku nazvanou Ohlédnutí, která by měla sloužit k odlehčení i zamyšlení…," vyjmenovává Jan Hejhálek.

Výchozí reklama

INTRO - ukázka z časopisu

Co se však nezměnilo, je nadšení celého týmu INTRA, s nímž se do tvorby jednotlivých čísel pouští, úsilí věnované tomu, aby úroveň časopisu stále stoupala, touha měnit svět a přinášet to nejlepší, co na poli architektury vzniká. V aktuálním vydání se tak čtenáři mohou těšit například na rozhovory se Zbyňkem Šrůtkem, Janem Tyrpeklem či Pavlem Valentou a Pavlem Rydlem z ateliéru d3D a dále na mnoho zajímavých a inspirativních staveb. Pro příklad uveďme Muzeum Lesních Finů v Norsku, které množstvím sloupů odkazuje k okolní zalesněné krajině a vytváří jedinečnou hru se světlem, dále stodolu na výrobu elektřiny, jež se nachází nedaleko italské Ravenny a spaluje takzvanou odpadní biomasu, dále ptačí observatoř, novou radnici v pražských Ďáblicích či Tree House. "Nabízím lidem možnost v Tree Housu přespat s minimálním komfortem. Člověk si pak snáze uvědomí, co vlastně potřebuje a co ne. Za každé přespání si lidé budou moct vysadit strom, založit les nebo alej," prozrazuje Jan Tyrpekl o této experimentální stavbě.

INTRO - ukázka z časopisu

V jedenáctém čísle INTRA se také dozvíte, do jaké výšky se dá ze dřeva stavět, jakou mají dřevěné konstrukce výhodu oproti těm betonovým či ocelovým, když dojde k požáru, zda je dřevo napadené kůrovcem znehodnocené nebo za jak dlouho doroste objem dřeva použitého ke stavbě rodinného domu. Věřte, že budete možná překvapeni…

Zdroj: archiweb

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Kategorie článku

Články » Aktuality

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu